Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα

Την έμπρακτη υποστήριξη της Ε.Ε. για ανάπτυξη των πόλεων εν μέσω της τριπλής μετάβασης, τόνισε η Θέμις Χριστοφίδου, Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε χαιρετισμό της στην κλειστή τελετή εγκαινίων του έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας - Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών - Αποκατάσταση και Επέκταση της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς», που διοργάνωσε ο Δήμος Λευκωσίας.

Αφού είπε πως το να βρίσκεται στο Κέντρο είναι προνόμιο για την ίδια, η κ. Χριστοφίδου χαρακτήρισε τη μεταμόρφωσή του σημαντικό βήμα προόδου για την αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα. Με την στήριξη της ΕΕ και της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ιστορικό κτίριο μετατράπηκε σε ένα έργο έρευνας και καινοτομίας που θα φέρει μακροπρόθεσμα οφέλη για την πόλη και όλη τη χώρα, τόνισε.

Πρόκειται, είπε για έναν συμβολικό χώρο συνάντησης δίπλα από την πράσινη γραμμή, που φέρνει κοντά τις κοινότητες και συνεπώς την επίτευξη του στόχου της συμπεριληπτικότητας.

Οι ακμάζουσες και ανθεκτικές περιοχές είναι σημαντικές για τις καθημερινότητα μας, συμπλήρωσε και πως οι μελέτες δείχνουν ότι οι πολίτες της ΕΕ μέχρι το 2050 θα ζουν σε αστικά κέντρα. Οι πόλεις έχουν διαφορετικές ανάγκες, σχολίασε ακολούθως, και ότι ενώπιόν μας έχουμε την τριπλή μετάβαση: Την ψηφιακή, την πράσινη μετάβαση και τη δημογραφική πρόκληση.

Μέσω της πολιτικής της Συνοχής της ΕΕ υποστηρίζεται έμπρακτα η προσπάθεια των πόλεων, ανέφερε, σχολιάζοντας, τέλος το γεγονός ότι η ΕΕ έχει επενδύσει 100 δις στις πόλεις της.

Δειτε Επισης

Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας