Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης

Τα ευρήματα και οι αρχικές αναλύσεις παρουσιάστηκαν σε σεμινάριο που οργανώθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας έχει ξεκινήσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού με στόχο την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων εντός του Ελληνικού δικαστικού συστήματος.

Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του έργου TJENI, το οποίο επικεντρώνεται στην αύξηση της διαφάνειας των δικαστικών αποφάσεων και στην ενίσχυση της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ECHR).

Η έρευνα που διεξήχθη από την IMR και την Capacitor Partners έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην κατανόηση των αντιλήψεων τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών χρηστών του ψηφιακού συστήματος δικαιοσύνης.

Μέσω εκτεταμένων ερευνών και αναλύσεων, η IMR έχει συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις, την αποτελεσματικότητα και τις δυνατότητες μιας τέτοιας της ψηφιοποίησης, καθώς και την αναγνώριση των προτεραιοτήτων προς την εκπαίδευση των χρηστών και την λειτουργικότητα του συστήματος.

Η Capacitor Partners συγκεκριμένα ανέλαβε την ανάλυση της ανατροφοδότησης των χρηστών, για την διαμόρφωση ενός λεπτομερούς σχεδίου εφαρμογής της διαδικασίας αλλαγής εν μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το πλάνο προσφέρει μια σταδιακή προσέγγιση, διασφαλίζοντας ότι η μετάβαση της ψηφιακής δικαιοσύνης θα είναι ομαλή και αποτελεσματική.

Τα ευρήματα και οι αρχικές αναλύσεις παρουσιάστηκαν σε σεμινάριο την 10η Απριλίου, που οργανώθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι το έργο «Foster Transparency of Judicial Decisions and Enhancing the National Implementation of the ECHR» υλοποιείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Αναμένεται ότι ο μετασχηματισμός αυτός θα βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα, την προσβασιμότητα και την ποιότητα των δικαστικών υπηρεσιών.

Ευθυγραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις με τις ανάγκες του δικαστικού σώματος, και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη του κοινού στο δικαστικό σύστημα.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία έρευνας και ανάλυσης ψηφιακών προϊόντων και χρηστών απο την Capacitor Partners και την IMR https://www.capacitorpartners.com/experientix

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο TJENI https://www.coe.int/en/web/national-implementation/tjeni

IMR2

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;