Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας

Η Κύπρος εδραιώνεται δυναμικά ως κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας, παραθέτοντας τις δυνατότητές της μέσα από το 2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit. Μεγάλο ενδιαφέρονα για να συμμετοχή επιδεικνύουν εταιρείες τεχνολογίας διεθνούς εμβέλειας, σηματοδοτώντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας νησί στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Το συνέδριο, που πραγματοποιείται στις 26 Απριλίου, προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για δικτύωση, ανταλλαγή ιδεών και εξερεύνηση νέων επιχειρηματικών προοπτικών και ευκαιριών για εταιρείες τεχνολογίας που διερευνούν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στην Κύπρο. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα παρουσιαστούν και case studies ξένων οργανισμών που έχουν ήδη εγκατασταθεί στην Κύπρο, καθώς και ιδιωτικές συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, ανοίγοντας τον δρόμο για μελλοντικές συνεργασίες.

Ενώπιον των συνέδρων θα αναδειχθεί η τεχνολογική πρόοδος της Κύπρου και η θετική πορεία που ακολουθεί στον τομέα της ψηφιοποίησης, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον δεκάδων εταιρειών του εξωτερικού. Πάνω από 50 εταιρείες διεθνούς φήμης από, μεταξύ άλλων, Γερμανί, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανο, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ θα καταφθάσουν τις προσεχείς μέρες στην Κύπρο για να συμμετάσχουν στο Συνέδριο.

Πλούσια θεματολογία

Οι συμμετέχοντες θα ακούσουν πρωταγωνιστές του χώρου να μιλούν για τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας και τους λόγους που η Κύπρος αποτελεί ένα δυναμικό και ζωντανό επιχειρηματικό κέντρο.

Με την παρουσία του το κοινό θα ενημερωθεί και για το όραμα και τις πολιτικές της Κυβέρνησης ώστε να παραμείνει η χώρα μια δυναμική και ανταγωνιστική οικονομία, ενώ, έμφαση θα δοθεί από τους ομιλητές στα βασικά οφέλη για επιχειρήσεις και ιδιώτες μέσω της δραστηριοποίησής τους στο νησί. Η κυβερνητική στρατηγική για την προσέλκυση ξένων εταιρειών για μετεγκατάσταση στην Κύπρο θα αποτελέσει, επίσης, μέρος της συζήτησης, στην παρουσία κρατικών φορέων.

Αναφορά θα γίνει και στο οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας στην Κύπρο καθώς το νησί μας είναι, αδιαμφησβήτητα, αναδυόμενος τεχνολογικός κόμβος εντός της ΕΕ. Ακόμη, θα τεθούν επί τάπητος συζητήσεις που αφορούν στο νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, τις νομικές υποχρεώσεις για τη σύσταση εταιρειών στην Κύπρο και το φορολογικό της σύστημα.

Το κυπριακό καθεστώς διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΠ) είναι επίσης ένα από τα θέματα που απασχολεί ξένες και τοπικές επιχειρήσεις. Το 2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit θα παρουσιάσει βασικά σημεία και τις νομικές τους προεκτάσεις. Η τεχνολογία χωρίς τον άνθρωπο δεν μπορεί να υπάρξει. Έτσι, το ζήτημα εύρεσης ανθρώπινου κεφαλαίου με δεξιότητες και γνώσεις θα τύχει ανάλυσης από τους καταξιωμένους ομιλητές.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και ανώτερα στελέχη από εταιρείες ΤΠΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Ανάπτυξης λογισμικού, Χρηματοοικονομικών, Επενδυτικών υπηρεσιών, Πληρωμών ή/και ηλεκτρονικού χρήματος, Κανονισμών και συμμόρφωσης, Κυβερνοασφάλειας, Τεχνητής νοημοσύνης, Διαχείρισης δεδομένων, Υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών, Ψυχαγωγίας, Gaming και άλλων ΤΠΕ

Η εκδήλωση απευθύνεται επίσης σε συνεργάτες και άλλους ανώτερους επαγγελματίες από Λογιστικές/ελεγκτικές/φοροτεχνικές εταιρείες, Νομικές εταιρείες, παρόχους υπηρεσιών, Σύμβουλους επιχειρήσεων/διαχείρισης, Σύμβουλους ΤΠΕ, νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας, πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας με παρουσία στην Κύπρο και IP.

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο Cyprus: The new Global Tech & Innovation Hub, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα εδώ.

Πληροφορίες:

Οργανωτής: ΙΜΗ

Srategic Partner: Invest Cyprus

Strategic Telecom Partner: Cyta Business

Innovation Partner: Research & Innovation Foundation

Ecosystem Partner: TechIsland

Gold Sponsors: Bank of Cyprus, KPMG Cyprus

Silver Sponsors: Energame, Pafilia

Supporters: IMR, Island Private School

Official Media Sponsors: Cyprus Business News, Gold magazine, IFC Media, IN Business magazine

Contact number: 22 505 555

Email address: events@imhbusiness.com

Website: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders