Οι αφίξεις στην εστίαση που προκάλεσαν αίσθηση το 2023

Νέα εστιατόρια, all day και high end προορισμοί συνθέτουν το παζλ των ιδιαίτερων αφίξεων στην εστίαση, οι οποίες έγιναν κατά τη διάρκεια του 2023.

Μεγάλες και μικρές αλυσίδες πραγματοποίησαν ανοίγματα ή επεκτάσεις, τα οποία προκάλεσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Πιο κάτω, παρουσιάζονται δέκα από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στην εστίαση, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός του 2023.

  • Henry's

Σε περαιτέρω εδραίωση της παρουσίας της στη Λευκωσία στοχεύει η Columbia Restaurants, η οποία, τον Φεβρουάριο του 2023, άνοιξε το Henry's, το νέο concept της, στη λεωφόρο Μακαρίου, στη Λευκωσία.

hernysxmas

Διαβάστε εδώ: Το Henry's είναι στη Μακαρίου-Εντυπωσιάζει η νέα άφιξη

Πρόκειται για έναν all day προορισμό, με ένα πλούσιο μενού με επιλογές για πρωινό, brunch, μεσημεριανό, βραδινό, ποτό, αλλά και για καφέ.

Με τον εν λόγω προορισμό, η Columbia Restaurants εισήλθε δυναμικά στην all day γαστρονομική σκηνή της Λευκωσίας.

  • Amber Dragon

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην πανασιατική κουζίνα προσφέρει το Amber Dragon, το διεθνούς φήμης εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται στο πολυθεματικό καζίνο-θέρετρο στη Λεμεσό, City of Dreams Mediterranean.

amber

Διαβάστε εδώ: Amber Dragon: Ένα παγκοσμίου φήμης εστιατόριο στο City of Dreams Mediterranean

Η ασιατική ατμόσφαιρα είναι αισθητή, τόσο από την προσεγμένη, κομψή και minimal διακόσμηση του χώρου με γήινους χρωματικούς συνδυασμούς, όσο και από το ξεχωριστό καλωσόρισμα του προσωπικού και του ιδίου του manager και του σεφ.

Όλες οι γαστρονομικές προτάσεις του Amber Dragon, βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές οι οποίες έχουν εμπλουτιστεί με τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές μαγειρέματος.

  • Anaïs

Το πρώτο γαλλικό Gastro Club της Κύπρου άνοιξε τις πόρτες του στο City of Dreams Mediterranean, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του θερέτρου να απολαύσουν γαστρονομικές προτάσεις εμπνευσμένες από την Κυανή Ακτή.

anais bar

Διαβάστε εδώ: Το City of Dreams Mediterranean εγκαινιάζει το πρώτο γαλλικό Gastro Club

Το Anaïs αποτυπώνει την ουσία της γαλλικής γαστρονομίας, προσφέροντας ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με ζωντανή μουσική, DJ sets και χορευτικές παραστάσεις.

Χρησιμοποιώντας φρέσκα θαλασσινά, λαχταριστά λαχανικά, αρωματικά βότανα και εκλεκτά κρέατα, το εστιατόριο προσφέρει κλασικά γαλλικά πιάτα που συνοδεύονται από έξοχα φτιαγμένα κοκτέιλ.

  • Sera

Με έμφαση στην αυθεντική και εκλεπτυσμένη ιταλική κουζίνα, το Sera by Ettore Botrini άνοιξε τον Μάιο του 2023 στο πολυτελές ξενοδοχείο Four Seasons, στη Λεμεσό.

Διαβάστε εδώ: Ο Μποτρίνι ανεβάζει το επίπεδο της ιταλικής κουζίνας στο Four Seasons

sera

Με επικεφαλής τον Ελληνοϊταλό βραβευμένο σεφ, Έκτορα Μποτρίνι, στόχος του εστιατορίου είναι να προσφέρει μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία, με έμφαση στην εποχικότητα, την ποιότητα και την χρήση πρώτων υλών τοπικής παραγωγής.

Κάθε πιάτο του Sera είναι προσεγμένο, συνδυάζοντας παραδοσιακές ιταλικές τεχνικές με την πινελιά του Έκτορα Μποτρίνι, ενώ το μενού συμπληρώνουν επιλεγμένα ιταλικά κρασιά, τα οποία συνδυάζονται αρμονικά με κάθε πιάτο.

  • Balza

Το Balza, το rooftop bar-restaurant, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι του 2023, βρίσκεται στο Μέγαρο Χατζησάββα, επί της γωνίας Λεωφόρου Ευαγόρου & Ομήρου, στη Λευκωσία.

Διαβάστε εδώ: Balza: Το απόλυτο rooftop bar-restaurant της Λευκωσίας άνοιξε (photos)

balza

Με θέα την πρωτεύουσα, βρίσκεται στον έβδομο όροφο, σε έναν open air χώρο 500 τ.μ., με περιμετρικό γυαλί ασφαλείας και αποτελείται από δύο μέρη, το bar και το εστιατόριο.

Ο χώρος, ο οποίος παραμένει προσωρινά κλειστός, αναμένεται να επαναλειτουργήσει τους καλοκαιρινούς μήνες.

  • Loft

Στον τελευταίο όροφο του SIX - UNIC Residences, των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το Loft αποτελεί το εμβληματικό εστιατόριο, μπαρ και χώρο εκδηλώσεων της πανεπιστημιούπολης.

Διαβάστε εδώ: Ένα all-day loft με θέα στη Λευκωσία-Η νέα άφιξη στον τελευταίο όροφο του Six Residence

loft

Προσφέρει πανοραμική θέα στη Λευκωσία, διαθέτει μενού για φαγητό και ποτό καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, ενώ στον χώρο διοργανώνονται ειδικές εκδηλώσεις/events.

Παραμένει ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 10:00 έως τα μεσάνυχτα.

  • Columbia Pier

Λίγες μέρες μετά το άνοιγμα του Henry's στη Λευκωσία, η Columbia Restaurants προχώρησε στο opening του Columbia Pier, στη Λεμεσό.

Η ιδιαίτερη άφιξη βρίσκεται στην περιοχή Εναερίου, πλησίον της αποβάθρας.

columbiepier

Διαβάστε εδώ: Columbia Pier: Η νέα all day άφιξη του Εναερίου είναι εδώ

Πρόκειται για ένα χαλαρό all day cafe & bar, έναν άνετο χώρο, με ιδιαίτερο concept, χωρίς κρατήσεις.

Στο Columbia Pier το μενού προσφέρει πληθώρα επιλογών από house favorites, σπιτικά burgers, sushi, σαλάτες και πολλά άλλα πιάτα, όπως επίσης καφέδες, γλυκά, αλμυρά, ποικιλία κρασιών και κοκτέιλς (old time classic και signature).

  • Amaracus

Ένα high-end εστιατόριο, το οποίο προσφέρει γαστρονομικό ταξίδι κυπριακών γεύσεων και κουλτούρας με μια σύγχρονη πινελιά, βρίσκεται στους χώρους του θέρετρου Minthis.

Διαβάστε εδώ: Amaracus: Το εστιατόριο με πρωτότυπο μενού που ανοίγει τις πόρτες του στο Minthis

amaracus

Στην καρδιά της ολοκαίνουριας Plateia και με επικεφαλής τον διάσημο Έλληνα Chef Δημήτρη Κατριβέση, το Amaracus παρουσιάζει ένα πρωτότυπο μενού εμπνευσμένο από τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις της Κύπρου και της Μεσογείου.
Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από αυθεντικά πιάτα σχολαστικά φτιαγμένα με τοπικά, φρέσκα υλικά, πολλά από το οποία έχουν καλλιεργηθεί στα περιβόλια του Minthis.

  • Don Carlo

Κάτω από την ομπρέλα της Kanika Hotels and Resorts από τα μέσα Μαΐου, η νέα φιλοσοφία του Don Carlo αποπνέει εκλεπτυσμένη καινοτομία σε αγαπημένες αυθεντικές ιταλικές γεύσεις. Λειτουργεί σε διατηρητέο νεοκλασικό κτήριο, στην παλιά πόλη της Πάφου, με συνολική χωρητικότητα 120 ατόμων.

doncarlo

Διαβάστε εδώ: Το ιταλικό εστιατόριο Don Carlo κάτω από την ομπρέλα της Kanika Hotels

Ο εσωτερικός χώρος είναι διαμορφωμένος σε δωμάτια για ιδιωτικές στιγμές, ενώ ο εξωτερικός με την ανοικτή κουζίνα για ξεχωριστές βραδιές.

  • SeaNatra

Με την υπογραφή του γνωστού σεφ, Σταυρή Γεωργίου, το SeaNatra Bar & Restaurant άνοιξε τις πόρτες του στα μέσα του καλοκαιριού του 2023, στη Λάρνακα.

seanatra

Διαβάστε εδώ: SeaNatra: Το νέο εστιατόριο που άνοιξε τις πόρτες του στη Λάρνακα

Με γεύσεις της Μεσογείου, το εστιατόριο βρίσκεται στην οδό Τάσου Μητσόπουλου, στην περιοχή Πιαλέ Πασά.

Με επικεφαλής τον Executive Chef Σταυρή, η γαστρονομική ομάδα δημιουργεί ένα μενού που παρουσιάζει έναν συνδυασμό παραδοσιακών και σύγχρονων πιάτων, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα τοπικά υλικά.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ