Powered by

Amber Dragon: Ένα παγκοσμίου φήμης εστιατόριο στο City of Dreams Mediterranean (pics)

Τις πόρτες του άνοιξε πρόσφατα το πολυθεματικό καζίνο-θέρετρο στη Λεμεσό, City of Dreams Mediterranean, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που έχουν υλοποιηθεί ποτέ στην Κύπρο.

Το City of Dreams Mediterranean, προσφέροντας μια πληθώρα επιλογών, αποτελεί μία μοναδική στο είδος του πρόταση για διασκέδαση και ψυχαγωγία αλλά και για ηρεμία και χαλάρωση. Σημείο αναφοράς αποτελούν τα high end εστιατόρια, τα οποία αναμένεται να καταστούν πόλος έλξης για τους επισκέπτες.

Το InBusinessNews, μαζί με άλλους εκπροσώπους των ΜΜΕ, είχε την ευκαιρία να βρεθεί στο εστιατόριο Amber Dragon και να απολαύσει το γαστρονομικό παραμύθι της πανασιατικής κουζίνας που σερβίρει, η οποία αποτελεί ένα συνδυασμό αυθεντικών κινέζικων και ιαπωνικών δημιουργιών.

Μπαίνοντας στο εστιατόριο Amber Dragon, η ασιατική ατμόσφαιρα είναι αισθητή, τόσο από την προσεγμένη, κομψή και minimal διακόσμηση του χώρου με γήινους χρωματικούς συνδυασμούς, όσο και από το ξεχωριστό καλωσόρισμα του προσωπικού αλλά και του ιδίου του manager και του σεφ.

4

2

Επιπλέον, ο παραδοσιακός ανοικτός ξυλόφουρνος από το Μακάο, πρώτος στο είδος του στην Ευρώπη, και το εκπληκτικό sushi bar εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη καθώς έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την προετοιμασία των πιάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ξυλόφουρνος ζυγίζει συνολικά τέσσερις τόνους και για το ψήσιμο έχουν επιλεχθεί τα ξύλα χαρουπιάς, κάτι που δεν συνηθίζεται σε άλλες χώρες, δίδοντας έτσι και μια κυπριακή πινελιά στα πιάτα. Σπεσιαλιτέ του εστιατορίου αποτελεί η πάπια Πεκίνου, μια παλιά καντονέζικη συνταγή.

3

Η γαστρονομική εμπειρία που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, ήταν ειδικά σχεδιασμένη από τον ίδιο τον σεφ του εστιατορίου. Ξεκίνησε με το παραδοσιακό amuse bouche και ακολούθησε το amber dim sum, το οποίο περιλάμβανε shrimp dumpling, bottarga pork dumbling, blue massel, scallop dumpling και golden caviar.

SPY_6141 copy

Το επόμενο πιάτο, ήταν το wood oven barbecue, με την περιβόητη πάπια Πεκίνου roasted beijing duck καθώς και με το roasted barbecue iberico pork pancake, cucumber scallion μαζί με hoisin sauce.

Στη συνέχεια απολαύσαμε το perfect pair το οποίο ήταν: golden sesame parcel, garlic fried rice, roasted duck broth, tofu, bonito και chive.

Για επιδόρπιο, ο σεφ επέλεξε να σερβίρει παγωτό φυστικοβούτηρου με ξηρούς καρπούς και mango sago με milk custard.

SPY_6541 copy

Για τους vegan και vegetarian, το μενού είχε διαμορφωθεί καταλλήλως με επιλογές που είχαν βάση το tofu και τα λαχανικά, πιάτα που άλλωστε δεν απουσιάζουν από την πανασιατική κουζίνα.

Όλες οι γαστρονομικές προτάσεις του Amber Dragon, βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές οι οποίες έχουν εμπλουτιστεί με τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές μαγειρέματος, κάτι που το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ο επισκέπτης, που σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση, δημιουργούν μια αξέχαστη εμπειρία.

5

Παράλληλα με το φαγητό, απολαύσαμε ένα wine pairing ελληνικής και κυπριακής ποικιλίας και συγκεκριμένα: Moschofilero Ktima Tselepos PDI Mantinia, Morokanella Aes Ambelis, RZ Boutari Dianthos Xinomavro, Parparoussis Winery Muscat Rio-Patras.

Το Amber Dragon, αποτελεί μέρος των εστιατορίων παγκόσμιας φήμης Dragon, τα οποία συναντά κανείς στα City of Dreams της Melco ανά το παγκόσμιο.

SPY_6052 copy

Το Dragon στο Μακάο, αποτελεί το μοναδικό στο είδος του εστιατόριο στον κόσμο που είναι βραβευμένο με αστέρια Michelin.

Ο δράκος, που είναι το όνομα του εστιατορίου, είναι το σύμβολο της δύναμης και την καλής τύχης για τους Ασιάτες. Για το εστιατόριο στην Κύπρο, επιλέχθηκε η προσθήκη της λέξης amber που σημαίνει κεχριμπάρι.

Το Amber Dragon στο City of Dreams Mediterranean διαθέτει χωρητικότητα 166 ατόμων και είναι ανοικτό για το κοινό από τις 17:00 έως τις 00:00.

SPY_6204 copy

SPY_6479 copy

1

Δειτε Επισης

Βάζει πίεση για Great Sea Interconnector η Κομισιόν-Τα θέματα για τα οποία ζήτησε να ενημερωθεί
Δημήτρης Ζόππος: Έρχονται και άλλοι θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές στην 33East
Η κυπριακή startup BRAYN φέρνει επανάσταση στην εκπαίδευση σε μορφή τύπου Netflix
Ραφαέλα Ανδρέου: Η μαθηματικός που ακολούθησε το όνειρό της και έγινε tattoo artist
Ελληνικός τουρισμός: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
Μ. Δημοπούλου: Οι στόχοι ESG της Philip Morris και οι στέρεες βάσεις σε θέματα βιωσιμότητας στην κυπριακή αγορά
Κ. Χατζηγιάννης: Να γίνει πιο σοβαρή μελέτη για την ηλεκτρική διασύνδεση, απαράδεκτες οι πιέσεις στην ΡΑΕΚ
Πώς μοιράζεται η πίτα των εξαγωγών-Η δυναμική και η αξία χαλλουμιού και φαρμάκων
Ν. Χριστοδουλίδης: Υπάρχει έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, δεν θα κάνει δική της για το τερματικό η Κ.Δ.
Άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού σε ένα χρόνο-Οι δύο πυλώνες που πρέπει να συνδεθούν και ο Great Sea Interconnector