Β. Πολυκάρπου: Ενισχύεται η θέση της Κύπρου για προσέλκυση επαγγελματιών υψηλής ειδίκευσης

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχθηκαν οι εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, και δη ο οργανισμός TechIsland από τον οποίο και εκπροσωπούνται, τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την παροχή υπηκοότητας σε επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης, καθώς και σε μέλη των οικογενειών τους.

Ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου αποτελεί απότοκο της υπερψήφισης από την Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Πέμπτη, σχετικής πρότασης νόμου που κατέθεσε εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, βάσει της οποίας τροποποιήθηκαν οι «Περί του Αρχείου Πληθυσμού Νόμοι του 2022 έως 2021».

Με το νέο Νόμο που ψηφίστηκε, ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για προσέλκυση προς απασχόληση υψηλής ειδίκευσης ατόμων και των οικογενειών τους στο νησί μας, κάτι που θεωρείται βέβαιο πως θα δώσει περαιτέρω ώθηση στον ήδη ραγδαία αναπτυσσόμενο τα τελευταία χρόνια τομέα της τεχνολογίας στην χώρα μας.

Και αυτό, αφού δεδομένης της έλλειψης τοπικής εμπειρογνωμοσύνης, η ανάγκη προσέλκυσης και διατήρησης των υψηλά καταρτισμένων επαγγελματιών της τεχνολογίας από το εξωτερικό, ώστε να υποστηριχθεί η ανάπτυξη του κλάδου της τεχνολογίας προς όφελος της οικονομίας της Κύπρου συνολικά, κρινόταν και κρίνεται ως αναγκαία.

Ως εξέλιξη που αποτελεί ακόμη ένα ουσιαστικό μέτρο προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της χώρας να καθιερωθεί ως τεχνολογικός κόμβος, χαρακτήρισε, μιλώντας στο InBusinessNews, τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για τις πολιτογραφήσεις, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του TechIsland και γενικός διευθυντής της Wargaming, Βαλεντίνος Πολυκάρπου.

«Η υιοθέτηση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της πρότασης νόμου που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με τα προσόντα και τα κριτήρια πολιτογράφησης επαγγελματιών υψηλής κατάρτισης από το εξωτερικό αποτελεί μια θετική εξέλιξη, την οποία και χαιρετίζουμε», ανέφερε ο κ. Πολυκάρπου.

«Η εξέλιξη αυτή», συνέχισε, «αποτελεί ακόμη ένα ουσιαστικό μέτρο προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της χώρας να καθιερωθεί ως τεχνολογικός κόμβος».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου υπέδειξε πως ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου ενισχύει τη θέση της Κύπρου για την προσέλκυση ποιοτικών ξένων επενδύσεων και επαγγελματιών υψηλής ειδίκευσης, η οποία με τη σειρά της, όπως επισήμανε, θα τροφοδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία, θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες απασχόλησης για τον τοπικό πληθυσμό και θα ενισχύσει την παγκόσμια φήμη της χώρας μας.

Δειτε Επισης

Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)