Β. Πολυκάρπου: Ενισχύεται η θέση της Κύπρου για προσέλκυση επαγγελματιών υψηλής ειδίκευσης

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχθηκαν οι εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, και δη ο οργανισμός TechIsland από τον οποίο και εκπροσωπούνται, τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την παροχή υπηκοότητας σε επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης, καθώς και σε μέλη των οικογενειών τους.

Ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου αποτελεί απότοκο της υπερψήφισης από την Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Πέμπτη, σχετικής πρότασης νόμου που κατέθεσε εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, βάσει της οποίας τροποποιήθηκαν οι «Περί του Αρχείου Πληθυσμού Νόμοι του 2022 έως 2021».

Με το νέο Νόμο που ψηφίστηκε, ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για προσέλκυση προς απασχόληση υψηλής ειδίκευσης ατόμων και των οικογενειών τους στο νησί μας, κάτι που θεωρείται βέβαιο πως θα δώσει περαιτέρω ώθηση στον ήδη ραγδαία αναπτυσσόμενο τα τελευταία χρόνια τομέα της τεχνολογίας στην χώρα μας.

Και αυτό, αφού δεδομένης της έλλειψης τοπικής εμπειρογνωμοσύνης, η ανάγκη προσέλκυσης και διατήρησης των υψηλά καταρτισμένων επαγγελματιών της τεχνολογίας από το εξωτερικό, ώστε να υποστηριχθεί η ανάπτυξη του κλάδου της τεχνολογίας προς όφελος της οικονομίας της Κύπρου συνολικά, κρινόταν και κρίνεται ως αναγκαία.

Ως εξέλιξη που αποτελεί ακόμη ένα ουσιαστικό μέτρο προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της χώρας να καθιερωθεί ως τεχνολογικός κόμβος, χαρακτήρισε, μιλώντας στο InBusinessNews, τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για τις πολιτογραφήσεις, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του TechIsland και γενικός διευθυντής της Wargaming, Βαλεντίνος Πολυκάρπου.

«Η υιοθέτηση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της πρότασης νόμου που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με τα προσόντα και τα κριτήρια πολιτογράφησης επαγγελματιών υψηλής κατάρτισης από το εξωτερικό αποτελεί μια θετική εξέλιξη, την οποία και χαιρετίζουμε», ανέφερε ο κ. Πολυκάρπου.

«Η εξέλιξη αυτή», συνέχισε, «αποτελεί ακόμη ένα ουσιαστικό μέτρο προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της χώρας να καθιερωθεί ως τεχνολογικός κόμβος».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου υπέδειξε πως ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου ενισχύει τη θέση της Κύπρου για την προσέλκυση ποιοτικών ξένων επενδύσεων και επαγγελματιών υψηλής ειδίκευσης, η οποία με τη σειρά της, όπως επισήμανε, θα τροφοδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία, θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες απασχόλησης για τον τοπικό πληθυσμό και θα ενισχύσει την παγκόσμια φήμη της χώρας μας.

Δειτε Επισης

Νικόδημος Δαμιανού: Μέτρα και κίνητρα για την ανάπτυξη και υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης
IBM: Η έκθεση 2024 X-Force Threat Intelligence Index και ποια τα σημαντικότερα ευρήματα
H PCE HI-TECH SOLUTIONS επενδύει στο Soft1 Cloud ERP Series 6
Δίκτυα 5G: Η μέση εμπειρία στο Λονδίνο είναι χειρότερη σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις
Pascal Education: Δημιούργησε ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης για εκπαίδευση
LVLUP Accelerator: Ώθηση στην προσέλκυση και ανάπτυξη επιχειρήσεων gaming στην Κύπρο
To βιντεοπαιχνίδι εταιρείας με έδρα την Κύπρο που είναι υποψήφιο για τα βραβεία BAFTA Games
Δημήτρης Σκουρίδης: Κινητήρια δύναμη για όλους τους τομείς της οικονομικής ανάπτυξης η Ε&Κ
AWS: Η τεχνητή νοημοσύνη θα αυξήσει την οικονομία της Ευρώπης κατά 600 δισ. ευρώ
Samsung Galaxy S24: H νέα σειρά με μοναδικές δυνατότητες AI, τώρα διαθέσιμη στα Public