Α.Π. Γεωργιάδης Λτδ: Με ασφάλεια και ευθύνη

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1953. Οι αρχικές της δραστηριότητες αφορούσαν κυρίως εισαγωγή και διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων καθώς και παραγωγή ειδών οικιακού καθαρισμού. Μεταξύ αυτών η χλωρίνη ΝΕΧΛΩΡΑ, η οποία εδώ και 60 χρόνια επάξια κατέχει την πρώτη θέση σε πωλήσεις στην κυπριακή αγορά, σύμφωνα με τον CEO της Α.Π. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΛΤΔ, Πολύδωρο Γεωργιάδη.

Με την πάροδο των χρόνων, η Α.Π. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΛΤΔ αναπτύχθηκε σε δύο πυλώνες. Στην εισαγωγή και διάθεση χημικών ειδών βιομηχανικής χρήσης καθώς και αναλώσιμων προϊόντων εστίασης.

Κτίζοντας και διατηρώντας σημαντικές επιχειρησιακές σχέσεις με αξιόλογους εταίρους στο εξωτερικό και την Κύπρο, η εταιρεία εξελίσσεται σε αξιοσημείωτο συνεργάτη των τοπικών μονάδων αφαλάτωσης, των συμβουλίων υδατοπρομήθειας, σταθμών λυμάτων, οργανισμών κοινής ωφελείας, οινοποιείων, ζυθοποιείων και ξενοδοχείων, με την κατασκευή, εισαγωγή και διάθεση ποιοτικών χημικών προϊόντων, τα οποία συμμορφώνονται πλήρως με όλες τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες για την προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος.

Παραγωγή και εισαγωγές

«Η εταιρεία μας διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από προϊόντα, τα οποία χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες: Χημικά για βιομηχανική χρήση, προϊόντα καθαρισμού & υγιεινής, και αναλώσιμα είδη εστίασης. Κάποια από αυτά παράγονται στις εγκαταστάσεις μας στη Λευκωσία, ενώ άλλα εισάγονται από πιστοποιημένους συνεργάτες στο εξωτερικό», επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης.

Τα κύρια προϊόντα που παράγονται είναι χημικά για βιομηχανική χρήση, όπως το Georghiades Υποχλωριώδες Νάτριο, τα βιοκτόνα προϊόντα ΝΕΧΛΩΡΑ και LUXUS, το τελάκι LANATEX και πολλά άλλα καθαριστικά.

«Νιώθουμε πολύ περήφανοι για το ότι η ΝΕΧΛΩΡΑ είναι η μόνη κυπριακή χλωρίνη, που έχει υποβάλει φάκελο αδειοδότησης για τη βιοκτόνο δράση της στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων (ECHA) και έχει λάβει άδεια βιοκτόνου (Β435) από την Αρχή Βιοκτόνων Κύπρου για την απολυμαντική της δράση».

Στη σειρά LUXUS διατίθενται προϊόντα καθαρισμού πατώματος, τζαμιών, λιποκαθαριστικό φούρνου, υγρό κατά της πέτρας και των αλάτων, σαπούνι κουζίνας και χεριών, αντισηπτικό τζελ και απιονισμένο νερό.

«Εκτός από τα προϊόντα που παράγουμε, προσφέρουμε επίσης ένα ευρύ φάσμα από αναλώσιμα προϊόντα εστίασης, όπως είδη αποθήκευσης φαγητού από αλουμίνιο, πλαστικό και χαρτί, αλουμινόχαρτα, πλαστικά και χάρτινα ποτήρια, ξύλινα μαχαιροπίρουνα, οδοντογλυφίδες και πολλά άλλα, τα οποία συμμορφώνονται πλήρως με τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες για την ασφάλεια των τροφίμων και του περιβάλλοντος. Όλα μας τα προϊόντα βρίσκονται στον κατάλογο μας στο: https://www.apgeorghiades.com/products-catalogue».

Διάθεση ανά την Κύπρο

Τα προϊόντα καθαρισμού κι υγιεινής και τα αναλώσιμα είδη εστίασης διατίθενται σε όλες τις μεγάλες υπεραγορές παγκύπρια καθώς και σε επιλεγμένους συνεργάτες.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως για την ασφαλή μεταφορά χημικών προϊόντων, η εταιρεία διαθέτει ένα αξιόλογο στόλο ειδικά διαμορφωμένων βυτίων (ISO tanks). Με ένα πολύ αποτελεσματικό δίκτυο διανομής ιδιόκτητων φορτηγών και οχημάτων, τα προϊόντα της εταιρείας μπορούν να παραδοθούν γρήγορα και με ασφάλεια σε όλη την Κύπρο, σε εταιρείες, γραφεία, ιατρεία, φαρμακεία κι αλλού.

Άνοδος στην πανδημία

«Κατά την περίοδο της πανδημίας είχαμε ραγδαία άνοδο στη ζήτηση κυρίως προστατευτικών μάσκων, γαντιών και αντισηπτικών. Επιπλέον, πολύ σημαντική ήταν η αύξηση στις πωλήσεις της Χλωρίνης ΝΕΧΛΩΡΑ. Αυτό προέκυψε εφόσον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και στη συνέχεια το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, μετά από μελέτες ανακοίνωσαν ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό (<1%) υποχλωριώδους νατρίου - δραστική ουσία της χλωρίνης ΝΕΧΛΩΡΑ - είναι ικανό να εξολοθρεύσει μικρόβια και μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου και του covid. Δεδομένης της εγγυημένης απολυμαντικής της δράσης, της χαμηλής τιμής και της διαδεδομένης παρουσίας της σε όλες τις υπεραγορές της Κύπρου, η ΝΕΧΛΩΡΑ έγινε απαραίτητη σε κάθε νοικοκυριό».

Επένδυση στη βιωσιμότητα

Η έρευνα, η καινοτομία και η ψηφιακή τεχνολογία διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στις διαδικασίες παραγωγής και διανομής, στη δημιουργία διαχρονικών συνεργασιών και καλών σχέσεων με τους πελάτες και κατ’ επέκταση υγιούς ανάπτυξης της εταιρείας. Η έρευνα για καινούργια υλικά και μηχανήματα είναι συνεχής με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και χαμηλότερων ρύπων στην ατμόσφαιρα. Παράλληλα, η εγκατάσταση νέων συστημάτων διαχείρισης πελατών μειώνει τη χρήση ενέργειας και χαρτιού καθώς η διαδικασία παραγγελίας και πώλησης προϊόντων διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά.

«Επιπρόσθετα, με βασική εστίαση στη βιωσιμότητα, η εταιρεία μας υιοθετεί καινοτόμες τεχνικές παραγωγής με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τα απόβλητα και να μειώσει τις εκπομπές της».

Επιπλέον, η εταιρεία επενδύει ενεργά σε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας και παράλληλα έχει συμβληθεί με την GreenDot Κύπρου για τη διαχείριση πλαστικών αποβλήτων.

«Με προτεραιότητα την υπεύθυνη προμήθεια, τις ηθικές πρακτικές εργασίας και τη συμμετοχή στην κοινότητα, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θετικές επιδράσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην κοινωνία γενικότερα με το να προβαίνουμε σε κοινωφελείς δράσεις.

Η αφοσίωση μας στις αρχές του ESG υπογραμμίζει την αδιάλλακτη δέσμευσή μας για ένα πιο καθαρό και βιώσιμο μέλλον».

Στόχος το ευ επιχειρείν

Τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας αφορούν στρατηγικές επέκτασης στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας, οι οποίες ασφαλώς λαμβάνουν υπόψη και την κερδοφορία. Με οδηγό τις πρακτικές του ευ επιχειρείν θα συνεχίσει να προσφέρει λύσεις και προϊόντα, τα οποία θα ικανοποιούν τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της. Με συνεχή εκπαίδευση και αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της, με ομαδική δουλειά και προσφορά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, στοχεύει στη δημιουργία σχέσεων συνεργασίας με τους πελάτες και όλους τους κοινωνικούς εταίρους, ατενίζοντας έτσι με αισιοδοξία το μέλλον.

Εταιρικά στοιχεία

CEO: Πολύδωρος Γεωργιάδης

Προσωπικό: 12 άτομα

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Πρωτομαγιάς 16, Δάλι,2540,

Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22521342

E-mail: info@apgeorghiades.com

Ιστοσελίδα: www.apgeorghiades.com

Δειτε Επισης

Τα 10+1 tips για το μέλλον της κυπριακής βιομηχανίας
Α.Π. Γεωργιάδης Λτδ: Με ασφάλεια και ευθύνη
Muskita Aluminium Industries: Στις πρώτες του κοσμου
VitaTrace Nutrition: Σε ρόλο πρωταγωνιστη