Muskita Aluminium Industries: Στις πρώτες του κοσμου

Με πάνω από 65 χρόνια εμπειρίας στο αλουμίνιο, η MUSKITA είναι μια από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες βιομηχανίες στον κλάδο της παγκοσμίως και ασφαλώς μια από τις μεγαλύτερες της Κύπρου, μας αναφέρει η marketing manager, Άννα Μουσκή.

Oι κύριες δραστηριότητες της MUSKITA είναι η σχεδίαση, η παραγωγή και η επεξεργασία προφίλ αλουμινίου με τη μέθοδο της διέλασης, η ανοδίωση, η ηλεκτροστατική βαφή, η θερμομονωτική γεφύρωση και η εμπορία προϊόντων αλουμινίου.

«Tα προϊόντα που παράγει η εταιρεία μας είναι απεριόριστα καθώς στις πρέσες μας μπορούμε να παράξουμε οτιδήποτε. Ως προμηθευτές πρώτων υλών σχεδιάζουμε και παράγουμε μια ευρεία γκάμα προφίλ και προϊόντων αλουμινίου, που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανίες διεθνώς».

Πελάτες σε διάφορους τομείς

Στην Κύπρο, η ΜUSKITA φημίζεται για τα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου. Η κύρια βάση των πελατών της στην κατηγορία αυτή είναι κατασκευαστές, αρχιτέκτονες, εργολάβοι και άλλοι επαγγελματίες του κλάδου της ανάπτυξης έργων καθώς και ιδιώτες. Τα προϊόντα της προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις για ενεργειακά συστήματα από υαλοπετάσματα, ανοιγόμενα, συρόμενα κουφώματα πορτοπαραθύρων, διαχωριστικά εσωτερικών χώρων, συστήματα σκίασης, περιφράξεων και πολλά άλλα, καθώς και συστήματα πλήρως προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών. «Βασικό χαρακτηριστικό των προϊόντων μας είναι ότι σχεδιάζονται με τους υψηλότερους συντελεστές εξοικονόμησης ενέργειας, ηχομόνωσης, υδατοστεγανότητας, αεροδιαπερατότητας και ανταποκρίνονται στις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ασφαλείας, με πιστοποιήσεις από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς».

Στο εξωτερικό, η εταιρεία διαθέτει προϊόντα για τον αρχιτεκτονικό τομέα αλλά και για κλάδους, όπως γεωργία, αυτοκινητοβιομηχανία, ναυπηγική και πληθώρα άλλων βιομηχανιών, γεγονός που αναδεικνύει την τεχνολογία αιχμής, την τεχνογνωσία, την ποιότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων της.

Με εξαγωγικό προσανατολισμό

Η δυνατότητα παραγωγής της MUSKITA ανέρχεται σε 22.000 τόνους αλουμινίου ανά έτος, αριθμός που είναι τρεις φορές μεγαλύτερος απ’ ό,τι είναι σε θέση να απορροφήσει η κυπριακή αγορά. Γι’ αυτό και η εταιρεία είχε ανέκαθεν εξαγωγικό προσανατολισμό, με δίκτυο που επεκτείνεται παγκόσμια από τη Βόρεια Ευρώπη μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό.

Η MUSKITA διατηρεί 16 βιομηχανίες πλήρως καθετοποιημένες κάτω από την ίδια στέγη, οι οποίες περιλαμβάνουν διέλαση, ηλεκτροστατική βαφή, θερμογεφύρωση, παραγωγή εξαρτημάτων και άλλες υποομάδες επεξεργασίας.

Συνολικά παράγει πέραν των 5.000 διαφορετικών ειδών προφίλ αλουμίνιου και εξαρτημάτων για πολλαπλές χρήσεις σε πληθώρα χρωματισμών.

Βραβεία υψηλού κύρους

Είναι μεγάλη τιμή και διάκριση για τη MUSKITA, το γεγονός ότι της απονεμήθηκε για τρίτη φορά, το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών, επισημαίνει η κ. Μουσκή:

«Η βράβευση αποτελεί αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειας και δέσμευσής μας για την ποιότητα και τη δημιουργία προϊόντων που ξεπερνούν την κάθε προσδοκία του πελάτη».

Με δεκαετίες επιτυχημένης πορείας στον κλάδο της, η MUSKITA έχει τιμηθεί με πολυάριθμα ευρωπαϊκά και περιβαλλοντικά βραβεία, καθώς και βραβεία καινοτομίας από υψηλού κύρους οργανισμούς. Απόδειξη, το ότι η Κύπρος μπορεί να παράγει και να εξάγει προϊόντα υψηλής ποιότητας και μηχανικής αρτιότητας, ικανά να ανταγωνίζονται σε παγκόσμια κλίμακα και αντάξια με οτιδήποτε προσφέρεται στο εξωτερικό:

«Οι αξιοσημείωτες αυτές διακρίσεις μας εμπνέουν να συνεχίσουμε να προοδεύουμε, να επεκτείνουμε το εξαγωγικό μας δίκτυο και να διαμορφώνουμε το μέλλον του κλάδου μας, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα παγκόσμιας αναγνώρισης».

Πρωτοπόροι παγκοσμίως

Η καινοτομία, η δημιουργικότητα και η συνεχής ανάπτυξη είναι βασικές αρχές της MUSKITA: «Στόχος μας είναι να είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας στον κλάδο μας παγκοσμίως. Η πολυετής εμπειρία μας στον τομέα, οι συνεχές επενδύσεις μας στο ανθρώπινο δυναμικό και σε προηγμένη τεχνολογία μας επιτρέπουν να δημιουργούμε προϊόντα υψηλής ποιότητας και μηχανικής αρτιότητας, ανταγωνιστικά για κάθε ανάγκη των πελατών μας».

Ο ρόλος του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας είναι να αναπτύσσει από το μηδέν προϊόντα, εξαρτήματα και συστήματα αλουμινίου, αρχίζοντας από το στάδιο του σχεδιασμού, συνεχίζοντας με τη δημιουργία πρωτότυπων στα 3D printers, μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι διατομές των προφίλ αλουμινίου σχεδιάζονται και παράγονται με ακρίβεια 1/10 του χιλιοστού, με γνώμονα πάντα την υψηλή αισθητική, την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα.

Για να φτάσει ένα σύστημα το επίπεδο αριστείας και μηχανικής αρτιότητας που ορίζουμε, υπόκεινται σε δοκιμές και αυστηρούς ελέγχους εντός της εταιρείας και σε ανεξάρτητα διεθνή Εργαστήρια Προτύπων όπου και πιστοποιείται για αντοχή σε ανεμοπίεση, υδατοστεγανότητα, αεροδιαπερατότητα, ηχομόνωση και θερμοπερατότητα, διασφαλίζοντας την ποιότητα, λειτουργικότητα, αξιοπιστία και ασφάλεια των προϊόντων μας.

Επενδύσεις και δράσεις ESG

«Ως υπεύθυνη και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη εταιρεία, στοχεύουμε στη δημιουργία προϊόντων με την καλύτερη ενεργειακή απόδοση και με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Οι πρακτικές ESG είναι ενσωματωμένες σε όλες τις πτυχές της παραγωγικής διαδικασίας, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της δέσμευσής μας για περιβαλλοντική υπευθυνότητα».

Εκτός από τις πολλές εταιρικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν δενδροφυτεύσεις, καθαρισμό παραλιών και υποστήριξη της κοινότητας, η εταιρεία έχει κατακτήσει πολλά βραβεία για πράσινες πρωτοβουλίες. Μεταξύ άλλων, έχει αποσπάσει το διεθνές αναγνωρισμένο Energy Globe Award για το φωτοβολταϊκό πάρκο στην οροφή του εργοστασίου της.

«Τα προϊόντα μας παράγονται με τη χρήση ηλιακής ενέργειας σε ποσοστό άνω του 40%. Όλα τα στάδια παραγωγής τηρούν τα αυστηρότερα πρότυπα για μείωση απορριμμάτων, εξοικονόμηση ενέργειας και χρήση πρώτων υλών φιλικών προς το περιβάλλον». Η MUSKITA είναι πιστοποιημένη με το ISO 140001 για περιβαλλοντική διαχείριση, είναι ενεργό μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Green Dot Cyprus, και είναι από τις λίγες κυπριακές εταιρείες με περιβαλλοντικές δηλώσεις EPD για τα προϊόντα της.

Να τονίσουμε ότι η εταιρεία διαθέτει άδεια διαχείρισης βιομηχανικών εκπομπών και αποβλήτων, κάτι που αποδεικνύει τη συμμόρφωση με όλους τους κανονισμούς και τη δέσμευση να τηρούνται τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα στις δραστηριότητές της.

Τα συστήματα MUSKITA σχεδιάζονται με βάση τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, προσφέροντας εξοικονόμηση ενέργειας:

«Ως το πιο πράσινο μέταλλο, το αλουμίνιο μπορεί να ανακυκλωθεί σχεδόν απεριόριστα. Ενθαρρύνουμε ενεργά την ανακύκλωση των προϊόντων αλουμινίου που παράγουμε, διασφαλίζοντας ότι τα σκραπ ή τα αποσυναρμολογημένα προφίλ μπορούν να ανακυκλωθούν αποτελεσματικά στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους. Είμαστε περήφανοι για τη δέσμευσή μας στη βιωσιμότητα και είμαστε αφοσιωμένοι στην υποστήριξη βιώσιμων κτιρίων που αναζητούν πιστοποίηση LEED, με υψηλής ποιότητας ενεργειακά συστήματα αλουμινίου που συμβάλλουν σε ένα πιο πράσινο μέλλον».

Εταιρικά στοιχεία

CEO: Δήμος Μουσκής

Προσωπικό: 300 άτομα

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Αχαρνών 9, Α› Βιομηχανική Περιοχή Λεμεσού, 3056

Κεντρικό τηλέφωνο: 25844444

E-mail: info@muskita.com.cy

Ιστοσελίδα: www.muskita.com.cy

Δειτε Επισης

Α.Π. Γεωργιάδης Λτδ: Με ασφάλεια και ευθύνη
Elysée Irrigation Ltd: H πρασινη δυναμη
Muskita Aluminium Industries: Στις πρώτες του κοσμου
VitaTrace Nutrition: Σε ρόλο πρωταγωνιστη