ALPHA BANK: Σύγχρονες ψηφιακές συναλλαγές

Στο σύγχρονο και δυναμικά εξελισσόμενο οικονομικό περιβάλλον, οι ψηφιακές πληρωμές έχουν αναδειχθεί στον βασικό πυλώνα μίας παγκόσμιας προσπάθειας για την αναβάθμιση του τρόπου με τον οποίο πραγματοποιούνται οι χρηματικές συναλλαγές. Στο πλαίσιο αυτού του ψηφιακού μετασχηματισμού, η Alpha Bank Cyprus Ltd βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα και λύσεις που δίνουν τη δυνατότητα και την ευελιξία στους Πελάτες της να προσαρμοστούν επιτυχώς στο μέλλον των ψηφιακών πληρωμών.

Η Τράπεζα επενδύει ενεργά στις ψηφιακές πληρωμές, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: μεταφορές κεφαλαίων και πληρωμές μεταξύ ατόμων (person to person) και επιχειρήσεων (business to business), εγχώριες και διεθνείς μεταφορές τύπου SEPA, TARGET2 και SWIFT, πληρωμές μισθοδοσίας και τιμολογίων σε μαζική κλίμακα, αποπληρωμές δανείων, εξόφληση λογαριασμών κοινής ωφέλειας, ανέπαφες πληρωμές με κάρτες, πραγματοποίηση διαδικτυακών αγορών κ.ά. Οι επιλογές αυτές είναι διαθέσιμες μέσω ευέλικτων προϊόντων, λογαριασμών και καρτών καθώς και ψηφιακών εργαλείων, όπως οι εφαρμογές Web και Mobile banking, οι ανοικτές διεπαφές Προγραμματισμού Εφαρμογών (APIs), τα ψηφιακά πορτοφόλια και οι Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές.

Ψηφιακά κανάλια:

Η Τράπεζα προχώρησε στην αναβάθμιση, αλλά και στον επανασχεδιασμό των ψηφιακών της καναλιών Alpha 360 Web και Alpha 360 Mobile, προσφέροντας μία φιλική και εξατομικευμένη εμπειρία στους Πελάτες της για τη διαχείριση των οικονομικών τους. Ο σχεδιασμός και το περιεχόμενό τους διασφαλίζουν ότι οι Πελάτες, ανεξάρτητα από τις ψηφιακές τους γνώσεις, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, για να εξυπηρετήσουν μία σειρά καθημερινών αναγκών όπως να ελέγχουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους, να πραγματοποιούν πληρωμές και να μεταφέρουν κεφάλαια.

Καθοριστικής σημασίας στην παροχή αυτών των λύσεων είναι οι τεχνικές που εφαρμόζονται, έτσι ώστε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες να είναι εύχρηστα και πλαισιωμένα με όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς που διασφαλίζουν την ασφάλεια και την ακεραιότητα στην εκτέλεση των συναλλαγών. Η ασφάλεια των ηλεκτρονικών πληρωμών αποτελεί προτεραιότητα για την Τράπεζα και επιτυγχάνεται με μέτρα ισχυρής ταυτοποίησης του Πελάτη μέσω βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας τελευταίας τεχνολογίας, ακολουθώντας τα διεθνή τεχνικά πρότυπα που καθορίζουν τις απαιτήσεις ισχυρού ελέγχου ταυτότητας Πελατών.

Κάρτες ανέπαφων συναλλαγών και ψηφιακά πορτοφόλια:

Η Alpha Bank διαθέτει ένα ευρύ φάσμα καρτών προσαρμοσμένων στις ανάγκες των Πελατών της. Με τις ανέπαφες χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, οι Πελάτες μπορούν να πραγματοποιούν γρήγορες και ασφαλείς πληρωμές με ένα απλό άγγιγμα στα σημεία πώλησης. Παράλληλα, όλες οι κάρτες προσφέρουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με τα ψηφιακά πορτοφόλια, Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay και Xiaomi Pay.

Ανοιχτή Τραπεζική:

Η Alpha Bank, μέσω της πλατφόρμας Alpha API Banking, προσφέρει διεπαφές Προγραμματισμού Εφαρμογών (APIs) με ασφαλή τρόπο, επιτρέποντας στους Πελάτες της να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους έξω από το οικοσύστημά της. Μέσω αυτής της τεχνολογίας ανοιχτής τραπεζικής (open banking), οι Πελάτες έχουν τη δυνατότητα να συνδέουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων, να ενοποιούν τα οικονομικά τους στοιχεία και να πραγματοποιούν πληρωμές απευθείας από λογαριασμούς της Alpha Bank.

Correspondent Banking:

H Alpha Bank δραστηριοποιείται στη διαχείριση και ανάπτυξη σχέσεων και παροχής υπηρεσιών τραπεζικής ανταπόκρισης (Correspondent Banking Services) σε ιδρύματα πληρωμών (PIs) και ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος (EMIs).

Ένας σημαντικός αριθμός EMIs και PIs συνεργάζονται ήδη με το έμπειρο Correspondent Banking Services Unit της Τράπεζας για την παροχή υπηρεσιών πληρωμών. Η Alpha Bank προσφέρει μία σειρά υπηρεσιών για να στηρίξει τις εταιρείες EMI να διαχειρίζονται τη ρευστότητά τους και να επεξεργάζονται τις πληρωμές τους μέσω της Τράπεζας, αξιοποιώντας το ευρύ δίκτυο των ανταποκριτών της στο εξωτερικό. Παράλληλα, η Alpha Bank προσφέρει ανταγωνιστικές υπηρεσίες προς τα ιδρύματα πληρωμών και ηλεκτρονικού χρήματος που επιθυμούν να έχουν έναν έμπιστο και αξιόπιστο συνεργάτη στην Κύπρο.

Οι καινοτομίες συνεχίζονται:

Την ίδια ώρα, και προβλέποντας τις εξελίξεις, η Τράπεζα προετοιμάζεται για την προσθήκη και νέων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών, όπως άμεσες διατραπεζικές πληρωμές (instant payments), άμεσες μεταφορές μέσω κινητού τηλεφώνου σε λογαριασμούς και κάρτες εντός και εκτός Κύπρου, προγράμματα ανταμοιβής τύπου loyalty, υπηρεσίες διαχείρισης πορτοφολιού (Personal Financial Management), ψηφιακές υπογραφές κ.ά.

Σε έναν κόσμο όπου οι ψηφιακές πληρωμές αναδεικνύονται ως κεντρικός πυλώνας της σύγχρονης οικονομίας, η Alpha Bank δεν παραμένει παρατηρητής, αλλά εξελίσσεται συνεχώς προσφέροντας στους Πελάτες της προϊόντα και υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής της μεταρρύθμισης, που αποτελεί μια θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας και αλληλεπίδρασης με τους Πελάτες της, Ιδιώτες και Επιχειρήσεις, η Τράπεζα επενδύει στην ταχύτερη και φιλικότερη εξυπηρέτησή τους. Με συνεχείς καινοτομίες και ανανεωμένες υπηρεσίες, η Alpha Bank συμβαδίζει με συνέπεια και ευελιξία με τις τελευταίες τάσεις της αγοράς, προσφέροντας ανταγωνιστικές λύσεις ψηφιακών συναλλαγών προς όφελος των Πελατών της. Είναι μία δέσμευση που αντανακλά την επιθυμία της Alpha Bank να αναπτύσσεται και να προσφέρει πάντα το καλύτερο στους Πελάτες της, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη και τη σχέση που έχουν χτίσει κατά τη διάρκεια των χρόνων.

Στοιχεία επικοινωνίας: Διεύθυνση: Μέγαρο Alpha Bank, Λεωφόρος Λεμεσού 3, 2112, Αγλαντζιά, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22888888

Φαξ: 22773788

Ιστοσελίδα: www.alphabank.com.cy

Δειτε Επισης

Digital Payments: The only way forward
payabl.: An omniverse of payments
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αppλά και χωρίς χρεώσεις
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Μαζί και στην ψηφιακή εποχή
ECOMMBΧ: Creating change
TFI Markets Ltd: Η νέα κανονικότητα στον χώρο των συναλλαγών