payabl.: An omniverse of payments

Η ολιστική προσέγγιση, η καινοτομία και η συνεχής διεύρυνση των δυνατοτήτων αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της payabl.. Με τις χρηματοοικονομικές λύσεις που προσφέρει έχει αλλάξει τα δεδομένα για τις επιχειρήσεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Προτάσσοντας το «the sky is the limit», η εταιρεία έθεσε ως στόχο να αντιμετωπίζει κάθε καινούργια ανάγκη των οργανισμών, συνεισφέροντας στην εξέλιξη και τον τεχνολογικό μετασχηματισμό τους.

Το ταξίδι προς την επιτυχία ξεκίνησε για την payabl. μόλις το 2011, ωστόσο, σε σύντομο διάστημα κατάφερε να αναδειχθεί ως ένας κορυφαίος φορέας πληρωμών με περιφερειακά γραφεία σε Κύπρο, Γερμανία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέσω της ολιστικής προσφοράς λύσεων πληρωμών, η payabl. βρίσκεται σε κυρίαρχη θέση ώστε να διευκολύνει την πραγματοποίηση συναλλαγών από 300+ μεθόδους πληρωμής, ενώ η εκτεταμένη τεχνογνωσία και αμεσότητα της εταιρείας παρέχει στους πελάτες της λύσεις ήδη έτοιμες για το μέλλον.

Με απαράμιλλη εμπειρία στο να βοηθά τους πελάτες και συνεργάτες της να περιηγηθούν στην πολυπλοκότητα ενός εξελισσόμενου περιβάλλοντος πληρωμών, η payabl. έχει καταστεί ως ο αξιόπιστος συνεργάτης των εμπόρων για να ξεκλειδώσουν την ανάπτυξή τους.

Υπηρεσίες από την Κύπρο στον κόσμο

Με το μεγαλύτερο γραφείο της payabl. να αριθμεί 100+ επαγγελματίες και να εδρεύει στη Λεμεσό, η Κύπρος αποτελεί την ιδανική γεωγραφική τοποθεσία για πρωτοποριακές τεχνολογίες και τη στρατηγική επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία παρέχει ένα ευρύ φάσμα λύσεων για όλους τους πελάτες όσο εξειδικευμένες και αν είναι οι υπηρεσίες τους. Συγκεκριμένα:

 • Acquiring (επεξεργασία ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω VISA και Mastercard)
 • Λύσεις τραπεζικών μεταφορών
 • Ηλεκτρονικά πορτοφόλια (E-wallets)
 • Πορτοφόλια κινητών τηλεφώνων (Mobile Wallets)
 • Εταιρικοί λογαριασμοί
 • Έκδοση καρτών

Τα τερματικά POS της payabl.

Πριν από μερικούς μήνες, η εταιρεία ξεκινώντας από την Κύπρο, λάνσαρε στην αγορά τα τερματικά αποδοχής καρτών POS (point-of-sale) για κατ’ ιδίαν πληρωμές. Τα συγκεκριμένα τερματικά στοχεύουν στην ανάπτυξη των λιανοπωλητών στην Ευρώπη. Στόχος της payabl., μέσω της υπηρεσίας αυτής, είναι να συμβάλει στην περαιτέρω αξιοποίηση των πολυκαναλικών (omnichannel) πωλήσεων των λιανοπωλητών, υποστηρίζοντας συναλλαγές που πραγματοποιούνται με Visa και Mastercard, καθώς και πληρωμές μέσω Google και Apple Pay.

Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει η Group CEO της payabl., Ugne Buraciene, στην παρουσίαση της νέας τεχνολογίας τερματικών αποδοχής καρτών POS (point-of-sale) για κατ’ ιδίαν πληρωμές, «τα τερματικά payabl. POS αποτελούν ακόμη ένα καίριο σημείο της αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας μας, καθώς υποστηρίζουν την αποστολή μας να ενισχύουμε την ανάπτυξη των εμπόρων». Και πρόσθεσε: «H έναρξη των τερματικών payabl. POS από την Κύπρο αποτελεί το πρώτο στάδιο του φιλόδοξου στρατηγικού μας πλάνου για τη διεύρυνση των προϊόντων μας, καθώς προγραμματίζουμε το επόμενο διάστημα να επεκταθούμε σε όλες τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο». Παράλληλα, η κ. Buraciene σημείωσε ότι με την προσθήκη των τερματικών POS της payabl., η εταιρεία διαθέτει πλέον μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, υποστηρίζοντας αρμονικά την επεξεργασία συναλλαγών με κάρτες που οι καταναλωτές έχουν στην κατοχή τους τη δεδομένη στιγμή της αγοράς. Αυτή η εξέλιξη, εξήγησε, καλύπτει ολιστικά τις ανάγκες των εμπόρων, επιτρέποντάς τους να διατηρούν μια ενοποιημένη και ολοκληρωμένη πλατφόρμα, καλύπτοντας όλα τα κανάλια πωλήσεων: «Επιλέγοντας μόνο ένα μόνο πάροχο (all-in-one) για το POS και το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι επιχειρήσεις έχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα, βελτιστοποιώντας τις διαδικασίες τους.

Συγκεκριμένα, μπορούν να απλοποιήσουν σημαντικά τη διαχείριση και την εκκαθάριση των συναλλαγών τους, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα, κάτι που θα τους επιτρέψει να επικεντρωθούν σε άλλους τομείς της λειτουργίας τους. Επίσης, εξασφαλίζουν ασφαλιστικές δικλείδες για πρόληψη οποιασδήποτε απάτης, κρυπτογράφηση και συμμόρφωση PCI, προστατεύοντας τα δεδομένα πληρωμών των πελατών τους».

Όλα σε μια πλατφόρμα

Συνεχίζοντας τη σημαντική τροχιά επέκτασης των τελευταίων τριών χρόνων, η payabl. βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης της πλατφόρμας payabl.one. Μιας πλατφόρμας που συγκεντρώνει όλες τις λύσεις της payabl., όπως, τραπεζικές υπηρεσίες, επεξεργασία ηλεκτρονικών πληρωμών (acquiring) και τερματικών POS (point-of-sale) για κατ’ ιδίαν πληρωμές, διαθεσιμότητα κεφαλαίων σε πραγματικό χρόνο, διεθνείς και τοπικές καταθέσεις μέσω καρτών και τοπικών τρόπων πληρωμής, διεθνείς και τοπικές πληρωμές μέσω δημοφιλών προγραμμάτων καρτών, ανάλυση και αναφορά δεδομένων και πολλά άλλα.

«Στην payabl. ενισχύουμε την ανάπτυξη των εμπόρων, βοηθώντας τους να λαμβάνουν πληρωμές εύκολα, με ασφάλεια και σε παγκόσμιο επίπεδο. Με απαράμιλλη εμπειρία στο να βοηθάμε τους πελάτες να περιηγηθούν στην πολυπλοκότητα ενός εξελισσόμενου περιβάλλοντος πληρωμών, η payabl. είναι ο αξιόπιστος συνεργάτης των μεγαλύτερων εμπόρων στον κόσμο», τόνισε η κ. Buraciene. Και σημείωσε: «βρισκόμαστε στον τομέα των πληρωμών για πάνω από μια δεκαετία και η εξειδικευμένη, έμπειρη ομάδα μας, είναι εδώ για να δίνει τις σωστές λύσεις στους πελάτες μας, εκείνες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. H τεχνογνωσία, σε συνδυασμό με το πάθος μας να κάνουμε τις πληρωμές ασφαλείς, με διαφάνεια και απρόσκοπτες, είναι που κάνει την payabl. τη σωστή επιλογή για κάθε έμπορο που αναζητά συνεργάτη πληρωμών».

Όλο και λιγότερα μετρητά

Ανάμεσα στους πελάτες της payabl. βρίσκονται σήμερα μερικές από τις πιο καταξιωμένες εταιρείες στον τομέα τους, όπως οι eToro, XM, LiveXP, VicNic.com, Basket News και Gonna Order. Παράλληλα, η πρόσφατη συνεργασία με τη Mastercard, για τη λύση των τερματικών POS της εταιρείας, στοχεύει στην απλοποίηση των διαδικασιών αποδοχής πληρωμών με κάρτες για καταστήματα λιανικής όλων των μεγεθών.

Σύμφωνα με ανάλυση της PwC και της Strategy&, της εταιρείας συμβούλων στρατηγικής της PwC, ο παγκόσμιος όγκος των πληρωμών χωρίς μετρητά πρόκειται να αυξηθεί περισσότερο από 80% κατά την περίοδο 2020 - 2025, από περίπου 1 τρισ. συναλλαγές σε σχεδόν 1.9 τρισ. και να τριπλασιαστεί, περίπου, μέχρι το 2030. Οι πιο δημοφιλείς τοπικές μέθοδοι πληρωμής στην Κύπρο είναι η άμεση χρέωση SEPA, η paysafecard και η Trustly. Ο όγκος των συναλλαγών χωρίς μετρητά αυξάνεται κατά 109% από το 2020 έως το 2025 και στη συνέχεια κατά 76% από το 2025 έως το 2030, ακολουθούμενος από την Αφρική (78%, 64%) και την Ευρώπη (64%, 39%).

Οι προοπτικές των super apps

«Το μέλλον βρίσκεται στα super apps», επεσήμανε ο κ. Igor Skachkov, CPO της payabl.. Πρόκειται για εφαρμογές όπου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν και να χρησιμοποιήσουν πολλαπλές υπηρεσίες που δεν παρέχονται απαραίτητα από ένα μόνο brand.

Φωτεινό παράδειγμα ενός super app είναι το Wechat, όπου οι χρήστες μπορούν να βρουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, λύσεις μεταφορών και παράδοσης και πολλές άλλες λειτουργίες που συμπληρώνουν η μία την άλλη εντός μιας εναρμονισμένης πλατφόρμας.

Η ιδέα πίσω από τα super apps είναι να προωθήσουν τη συμπεριφορά του καταναλωτή στο να χρησιμοποιεί μία εφαρμογή για να καλύψει τις περισσότερες καθημερινές του ανάγκες, χωρίς να επισκέπτεται πολλούς ιστότοπους ή να κατεβάζει πολλαπλές εφαρμογές: «Αυτό είναι σίγουρα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των συμβατικών εφαρμογών, που τις περισσότερες φορές προσφέρουν περιορισμένες υπηρεσίες». Σε ένα κόσμο όπου η απλότητα και η ευκολία βρίσκονται στο προσκήνιο, η τιμή συχνά είναι δευτερεύων παράγοντας και το να ενισχυθεί το consumer loyalty σε ένα super app, συγκεντρώνοντας υπηρεσίες από διαφορετικούς παρόχους σε μία εφαρμογή, αποτελεί μια πολύ έξυπνη κίνηση. Την ίδια ώρα, τα super apps δίνουν τη λύση στις εταιρείες που δεν συμπεριλαμβάνονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα, να δέχονται με ευκολία πληρωμές διαδικτυακά. Χωρίς να χρειάζεται να έχουν τη σχετική υποδομή, μέσω των super apps, οι εταιρείες μπορούν πλέον να λαμβάνουν πληρωμές άμεσα, ως αποτέλεσμα της λειτουργίας αυτών των εφαρμογών Ανοιχτής Τραπεζικής.

Πρόσθετες κυρίαρχες τάσεις

Άλλες νέες τάσεις που κυριαρχούν είναι:

 • Κρυπτονομίσματα και ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDCs).
 • Βιομετρική πιστοποίηση ταυτότητας.
 • Πληρωμές σε πραγματικό χρόνο.
 • Πληρωμές από ομότιμο σε ομότιμο (P2P): Οι πλατφόρμες πληρωμών P2P, όπως η Venmo και η PayPal, θα συνεχίσουν να κερδίζουν δημοτικότητα, ιδίως μεταξύ των νεότερων γενεών.
 • Συνδρομητικές πληρωμές: Οι υπηρεσίες που βασίζονται σε συνδρομές θα συνεχίσουν να αυξάνονται, οδηγώντας σε περισσότερα μοντέλα επαναλαμβανόμενων πληρωμών.
 • Ρυθμιστικές αλλαγές: Οι ρυθμιστικοί φορείς θα προσαρμοστούν στο εξελισσόμενο τοπίο των πληρωμών, εισάγοντας ενδεχομένως νέους κανόνες και κατευθυντήριες γραμμές για τα ψηφιακά νομίσματα και τις ηλεκτρονικές πληρωμές.
 • Αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi): Οι πλατφόρμες και οι υπηρεσίες DeFi ενδέχεται να συνεχίσουν να διαταράσσουν τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά συστήματα, προσφέροντας αποκεντρωμένο δανεισμό, δανειοδότηση και συναλλαγές συχνά με κρυπτονομίσματα.
 • Τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση: Οι τεχνολογίες αυτές θα διαδραματίσουν σημαντικότατο ρόλο στην ανίχνευση της απάτης, στην αξιολόγηση του κινδύνου και στην εξατομίκευση των εμπειριών πληρωμών.

Διεθνής αναγνώριση για την payabl.

Σύμφωνα με την Deloitte, η payabl. αναγνωρίστηκε ως η εταιρεία πληρωμών με την ταχύτερη ανάπτυξη στην Κύπρο και ανάμεσα στις 50 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας στην Κύπρο και τη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, η payabl. κατέλαβε την 7η θέση στη 2η έκδοση του προγράμματος Deloitte Technology Fast 50. Φέτος, το πρόγραμμα έλαβε σχεδόν 100 αιτήσεις από τη Μέση Ανατολή και την Κύπρο, από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς ανάπτυξης λογισμικού, FinTech, Μέσων ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και άλλων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η payabl. είναι η κορυφαία PayTech εταιρεία. Ο μέσος όρος ανάπτυξης όλων των εταιρειών που συμπεριλήφθηκαν στη 2η έκδοση του προγράμματος ανέρχεται ποσοστιαία στο 277% και με συλλογικά ετήσια έσοδα που φτάνουν στα 800 εκατ. δολάρια κατά την περίοδο 2021-2022.

Η κ. Buraciene δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε ανάμεσα στις 50 ταχύτερα αναπτυσσόμενες τεχνολογικές εταιρείες στη Μέση Ανατολή και την Κύπρο, που συμπεριλήφθηκαν στο φετινό 2ο πρόγραμμα Deloitte Technology Fast 50, και ιδιαίτερα για το γεγονός ότι είμαστε η #1 ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία πληρωμών στη χώρα. Αυτή η σημαντική αναγνώριση αποτελεί παράλληλα τρανή απόδειξη της σκληρής δουλειάς, της αφοσίωσης και της καινοτομίας μας στον τομέα των πληρωμών».

Welcome to payabl. an omniverse of payments!

Η εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων πληρωμών για μια επιχείρηση είναι συνήθως μια ιδιαίτερη διαδικασία. Επικοινωνήστε μαζί μας για να διαμορφώσουμε ένα σύστημα πληρωμών που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιχείρησής σας στο payabl.com.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Ολύμπιων 23, Libra Tower, 5ος όροφος, 3035, Λεμεσός

Τηλέφωνο: 25332590

E-mail: hello@payabl.com

Ιστοσελίδα: payabl.com

Δειτε Επισης

Digital Payments: The only way forward
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αppλά και χωρίς χρεώσεις
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Μαζί και στην ψηφιακή εποχή
ALPHA BANK: Σύγχρονες ψηφιακές συναλλαγές
ECOMMBΧ: Creating change
TFI Markets Ltd: Η νέα κανονικότητα στον χώρο των συναλλαγών