Ο Άλκης Χατζηττοφής νέος πρόεδρος του CFA Cyprus

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του εξέλεξε ο διεθνώς βραβευμένος Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus), κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου 2022.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από 7 μέλη, με πολυετή πείρα στον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα. Πρόεδρος εξελέγη ο Άλκης Χατζηττοφής, ο οποίος πήρε σκυτάλη από την Ελένη Κωνσταντίνου, και Αντιπρόεδρος ο Ζήνων Παπαφιλίππου. Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνουν η Άντρη Σάντη (Γραμματέας), ο Αδάμος Χατζηαντωνίου (Ταμίας), και οι Ανδρέας Κλεάνθους, Κωνσταντίνος Κουρούγιαννης και Μαρί Λουρουτζιάτη (Μέλη).

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου,  Άλκης Χατζηττοφής, υπέδειξε ότι ο CFA Society Cyprus θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο και παρουσία στην κοινωνία, παρέχοντας τεχνογνωσία σε χρηματοοικονομικά θέματα, με στόχο να συνεισφέρει στη βελτίωση της λειτουργίας σχετικών Ρυθμιστικών Αρχών και Οργάνων Κρατικής Διακυβέρνησης  και παράλληλα ενισχύοντας περεταίρω τα οφέλη προς τα μέλη του.

Την ίδια ώρα διαβεβαίωσε όλους ότι ο CFA Society Cyprus θα ενισχύσει το πολυσχιδές έργο που έχει αναλάβει, εντείνοντας ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού και την ανάδειξη της αξίας του χρηματοοικονομικού συμβούλου σε θέματα που αφορούν στον ορθό οικονομικό προγραμματισμό σε επίπεδο επιχειρήσεων και ιδιωτών, με γνώμονα πάντοτε την ηθική, επαγγελματικά πρότυπα και την ακεραιότητα της αγοράς.

Ο CFA Society Cyprus είναι ο τοπικός Σύνδεσμος του διεθνούς Ινστιτούτου CFA (CFA Institute), το οποίο εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και αριθμεί πάνω από 170.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

Τα μέλη του τοπικού Συνδέσμου έχουν ξεπεράσει τους 200 και αντιπροσωπεύουν όλες τις μεγάλες τράπεζες και πολλές επενδυτικές εταιρείες της Κύπρου, αλλά και τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα, ως πιστοποιημένοι χρηματοοικονομικοί αναλυτές από το CFA institute. Θεωρούνται καταρτισμένοι επαγγελματίες σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για να αναλύουν θέματα σχετικά με την χρηματοοικονομική επιστήμη και ειδικότερα τις επενδύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο CFA Society Cyprus απονεμήθηκε πρόσφατα το διεθνές βραβείο CFA Institute’s Most Outstanding Society Award, στην κατηγορία των 150-349 μελών, αποδεικνύοντας με τον πιο εμφαντικό τρόπο τη αποτελεσματική δουλειά του Διοικητικού Συμβουλίου και  όλων των εθελοντών που βοήθησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, αλλά και τα γερά θεμέλια που έθεσαν τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα