Συγκεντρώθηκαν χρήματα για τον Ερυθρό Σταυρό και το Βαγόνι Αγάπης

Μια διαφορετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στους κήπους του Υπουργείου Εξωτερικών, με 20 χώρες, περιλαμβανομένης και της Κύπρου, να διαθέτουν προϊόντα από τις χώρες τους, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Ερυθρό Σταυρό και το Βαγόνι Αγάπης.

Στο Διεθνές Φιλανθρωπικό Παζαράκι, που διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Γυναικών Διπλωματών και Συζύγων, σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ, το παρών έδωσαν η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και άλλες προσωπικότητες.

«Είναι ένα διαφορετικό αλλά εξίσου σημαντικό γεγονός», ανέφερε στις δηλώσεις της η κα. Δημητρίου και εξέφρασε ικανοποίηση για τη διοργάνωσή του από το ΥΠΕΞ και τον Σύνδεσμο.

«Μαζεύτηκαν είκοσι πρεσβείες για να μας δείξουν τα προϊόντα τους, αλλά κυρίως για να μαζευτούν χρήματα για ένα πολύ καλό σκοπό», πρόσθεσε η Πρόεδρος της Βουλής, για να σημειώσει πως «είναι ο καλύτερος τρόπος και οι ίδιες να δείξουν την στήριξή τους στην Κύπρο μας και σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη, αλλά και εμείς να είμαστε εδώ δείχνοντας εμπράκτως πόσο ισχυροποιούμε τις σχέσεις μας και πόσο θέλουμε να έχουμε άριστες σχέσεις συνεργασίας με όλες τις πρεσβείες που βρίσκονται στην Κύπρο».

«Και ως Βουλή των Αντιπροσώπων δίνουμε και εμείς ένα μήνυμα ότι επενδύουμε στην κοινοβουλευτική διπλωματία που είναι ο ρόλος που μας αναλογεί και για αυτό χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βρισκόμαστε εδώ σήμερα», κατέληξε.

Από την πλευρά της, η Ξένια Κορνηλίου, πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Συζύγων διπλωματών, είπε πως ο σκοπός της εκδήλωσης είναι διττός.

«Να μαζέψουμε όσο περισσότερα λεφτά μπορούμε για να τα διαθέσουμε στον Ερυθρό Σταυρό και στο Βαγόνι Αγάπης και ταυτόχρονα οι Κύπριοι να γνωρίσουν την κουλτούρα, τα φαγητά, τα χειροτεχνήματα και ο,τιδήποτε από τις ξένες χώρες που έχουμε εδώ σήμερα».

Σημειώνοντας πως η τελευταία αντίστοιχη εκδήλωση είχε διεξαχθεί πριν από 12 χρόνια, η κα. Κορνηλίου, εξέφρασε τη συγκίνησή της για τη δουλειά που έκαναν όλες οι συμμετέχουσες χώρες για την εκδήλωση, η οποία, όπως πρόσθεσε δεν ήταν βέβαιο αν θα γινόταν λόγω και των συνθηκών που σχετίζονται με την πανδημία.

«Παρόλο που δεν είναι εύκολες οι συνθήκες, λόγω της μικρής προειδοποίησης που είχαν για να οργανώσουμε το παζαράκι μας, λόγω της πανδημίας δεν ξέραμε αν θα μπορούσαμε να το κάνουμε, και όμως βλέπω τεράστια επιτυχία και είμαστε πάρα πολύ συγκινημένοι από τη συμμετοχή των ξένων και των Κυπρίων», είπε.

Δειτε Επισης

Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)