Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Yianis Christodoulou Foundation: Χορηγίες €370.000 για 15 νέα έργα

Το Ίδρυμα Yianis Christodoulou Foundation (YCF), που ιδρύθηκε από τον κ. John Χριστοδούλου το 2016, με υπερηφάνεια ανακοινώνει τη χορηγία 15 νέων έργων στην Κύπρο συνολικού ύψους €370.000. Τα έργα σχετίζονται με την υποστήριξη και αναβάθμιση των υποδομών αρκετών δημόσιων σχολείων της Κύπρου. Οι χορηγίες, μεταξύ άλλων, αφορούν την αγορά νέου σχολικού εξοπλισμού, ειδικών λογισμικών, τις κτηριακές υποδομές και την ανάληψη κάλυψης του κόστους για μικρής κλίμακας κατασκευαστικών αναγκών των σχολικών μονάδων.

 

Ένα μέρος του χρηματικού ποσού που αφορά στις εξαγγελθείσες χορηγίες συγκεντρώθηκε στο Φιλανθρωπικό Εορταστικό Δείπνο που διοργάνωσε με επιτυχία το Ίδρυμα στις 8 Ιουλίου 2021, στη Λεμεσό. Το ποσό των €300.000 που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της φιλανθρωπικής εκδήλωσης κατανέμεται κατ’ αντιστοιχία σε όλα τα δημόσια σχολεία με ειδικές ανάγκες της Κύπρο για την κάλυψη των επιμέρους αναγκών τους. Ως εκ τούτου το ίδρυμα Γιάννης Χριστοδούλου (YCF), αφού έλαβε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, είναι πλέον έτοιμο να ξεκινήσει τα διάφορα έργα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε ένα από τα 9 ειδικά σχολεία χορηγείται με €33.333 για την κάλυψη των παρακάτω αναγκών:

 

 

  

  

  

  

  

  

 

 

Ειδικό Σχολείο Ευαγγελισμός (Λευκωσία) - Κατασκευή χαλύβδινου στεγάστρου στην είσοδο του σχολείου, για την προστασία των μαθητών από τη βροχή και τον ήλιο.

 

Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας (Λευκωσία) -  Κατασκευή μιας εξ ολοκλήρου νέας αίθουσας αποκλιμάκωσης, η οποία θα παρέχει στους μαθητές ένα ασφαλές περιβάλλον για να απαλλαγούν από την ένταση και το άγχος, ώστε να επανέλθουν σε κατάσταση ηρεμίας.

 

Σχολή Κωφών (Λευκωσία) – Αγορά επαγγελματικών ηλεκτρικών συσκευών για τον εξοπλισμό του νέου εργαστηρίου μαγειρικής επαγγελματικής κατάρτισης του σχολείου που έχει ως στόχο να υποστηρίζει κωφούς μαθητές, ώστε να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

 

Σχολή Τυφλών (Λευκωσία) – Αναβάθμιση του υπαίθριου αγωνιστικού χώρου με την αγορά και την τοποθέτηση ειδικού δαπέδου πολλαπλών αθλημάτων.

 

Ειδικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα (Λάρνακα) - Αγορά και εγκατάσταση του InnoWalk Pro, ενός ρομποτικού συστήματος θεραπείας και αποκατάστασης που παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά με σοβαρές σωματικές αναπηρίες να στέκονται και να κινούνται, κάνοντας ασφαλή τη μετακίνηση με ίση κατανομή του βάρους τους.

 

Ειδικό Σχολείο Απόστολου Βαρνάβα (Λιοπέτρι Αμμοχώστου) - Αναβάθμιση των χώρων διδασκαλίας και εκπαίδευσης του σχολείου, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των προγραμμάτων φυσικής αγωγής και εργοθεραπείας με την αγορά νέου εξοπλισμού και λογισμικού ρομποτικής εκπαίδευσης.

 

Ειδικό Σχολείο Απόστολου Λουκά (Λεμεσός) - Αναβάθμιση των θεραπευτικών μονάδων του σχολείου με αγορά και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού όπως αυτόν της Υποστηρικτικής Τεχνολογίας.

 

Ειδικό Σχολείο Παιδικού Αναρρωτηρίου Ερυθρού Σταυρού (Λεμεσός) - Αγορά νέου εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα παιδιά με ΕΕΑ και στα παιδιά με αναπηρία.

 

Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστη (Πάφος) - Αναβάθμιση του εξωτερικού χώρου του σχολείου και  τοποθέτηση νέου δαπέδου και εξοπλισμού.

 

Πέραν των παραπάνω, το YCF ολοκλήρωσε πρόσφατα άλλα τρία έργα αξίας 50.000€ που ενισχύουν δημόσια σχολεία, καθώς και προγράμματα τοπικής κοινότητας προς όφελος των παιδιών που ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές:

 

Γυμνάσιο Αγλαντζιάς (Λευκωσία) 21.568€, για την αγορά και τοποθέτηση δαπέδου πολλαπλών αθλημάτων για το εξωτερικό γήπεδο μπάσκετ.

 

Kaimakli After School Club (Παιδικη Λέσχη Καϊμακλίου) (Λευκωσία) 10.000€ για την αναβάθμιση της παιδικής χαράς με την αγορά και την τοποθέτηση δαπέδων ασφαλείας και εξοπλισμού εξωτερικού χώρου.

 

Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ιαματικής Επταγώνιας (Λεμεσού) 18.564€ για την αναβάθμιση της τάξης της οικιακής οικονομίας.

 

Η παραπάνω πιο πρόσφατη δωρεά έλαβε χώρα στο πλαίσιο προσπάθειας ανακούφισης των πληγέντων από τις αρνητικές επιπτώσεις των πυρκαγιών στη Λεμεσό. Με την εγκατάσταση νέας κουζίνας, με νέες επαγγελματικές συσκευές, το σχολείο είναι πλέον πλήρως εξοπλισμένο έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει σπιτικά γεύματα σε όλα τα παιδιά της περιοχής που έχουν πληγεί σοβαρά από τις πυρκαγιές.

 

Το YCF θα υποστηρίξει επίσης τους επόμενους μήνες τρία ακόμη έργα, αξίας άνω των 20.000€, αφιερωμένα σε παιδιά που έχουν ανάγκη:

 

Δημόσιος Παιδικός Σταθμός (Αλεθρικό) (5.000€), για αγορά και τοποθέτηση δαπέδων ασφαλείας στην παιδική χαρά του σχολείου.

Royal McDonalds House (€6.350) για αγορά και εγκατάσταση νέων συσκευών κουζίνας. Το σπίτι θα φιλοξενήσει οικογένειες παιδιών που αντιμετωπίζουν μακροχρόνια νοσηλεία.

Kaimakli After School Club (Παιδική Λέσχη Καϊμακλίου) για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων της κουζίνας σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας–Τμήμα Masters που διοργάνωσε εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων τον περασμένο Νοέμβριο.

 

Η αποπεράτωση των έργων θα εγκαινιαστεί σε ειδικές εορταστικές εκδηλώσεις στην παρουσία του ιδρυτή του ιδρύματος κ. John Χριστοδούλου. Την παρουσία και τη συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις αναμένεται να δώσει και ο κ. Christian Moore, υιός του διάσημου ηθοποιού Roger Moore που είχε ενεργή συμμετοχή στη φιλανθρωπική εκδήλωση στη Λεμεσό.

 

Η επιλογή των χρηματοδοτούμενων έργων συνδέεται με την αποστολή του Ιδρύματος YCF, η οποία εστιάζεται στο να προσφέρει υποστήριξη και βοήθεια σε ένα πλήθος σχολείων και κοινοτήτων που χρειάζονται να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις διδασκαλίας και εκπαίδευσης, προς όφελος των παιδιών. Σύμφωνα με τον ίδιο τον ιδρυτή, «η βοήθεια και η ενδυνάμωση των παιδιών είναι η βασική προτεραιότητα του ιδρύματος Yianis Christodoulou Foundation, καθώς το μέλλον μας εξαρτάται από αυτά».

Δειτε Επισης

Καταθετικά προϊόντα ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου)
Πέντε ξεχωριστά εστιατόρια σε πύργους (photos)
Το InBusinessNews στο Re:Invent της AWS-Συμμαχίες τιτάνων με επίκεντρο το Al
Κρις Θεοφιλίδης: Η αναπτυξιακή πορεία της Celestyal και οι προοπτικές του τομέα της κρουαζιέρας
Γιώργος Γεωργίου: Ο AMCHAM, οι αμερικανικές επενδύσεις, η βίζα και οι απευθείας πτήσεις με ΗΠΑ
Τζούλι Φίσερ: Ελκυστική αγορά για αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας η Κύπρος-Τι διαβεβαίωσε τον Χριστοδουλίδη
Μηδενική ανοχή σε πρακτικές που εκθέτουν την Κύπρο και δράσεις αποκατάστασης της φήμης της χώρας
Η λήξη του μειωμένου ΦΠΑ 5% για την πρώτη κατοικία εκτόξευσε τις πολεοδομικές αιτήσεις
Προϋπολογισμός 2024: Πρόσθετες πιστώσεις, μειώσεις και μεταφορές προτεινόμενων πιστώσεων
Συστάσεις και εισηγήσεις Δημοσιονομικού Συμβουλίου στην Κυβέρνηση-Οι κίνδυνοι και η ανησυχία