Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Πότε τερματίζεται η μονοδρόμηση της λεωφόρου Μακαρίου

Στη βάση της υφιστάμενης προσωρινής ρύθμισης, δηλαδή της μονοδρόμησης και της απρόσκοπτης διέλευσης οχημάτων, θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά τις 15 Φεβρουαρίου-οπόταν και λήγει η περί τούτου άδεια που έδωσε η αστυνομία-, η λεωφόρος Μακαρίου στη Λευκωσία, ενώ εντός του ερχόμενου καλοκαιριού πρόκειται να ολοκληρωθεί η β’ φάση της ανάπλασης. 

Διαβάστε ακόμα: 

Η ακτινογραφία των επενδυτικών υπηρεσιών στην Κύπρο

Sapphire: Τελευταία ευκαιρία για Limited Edition Penthouse στο Del Mar

IN Business Awards 2021: Οι υποψήφιοι σε τουρισμό, ψυχαγωγία, εστίαση

Έρχονται τα 2α Carob Awards

Μιλώντας στο InBusinessNews, o πρόεδρος της επιτροπής κυκλοφοριακής διαχείρισης του Δήμου Λευκωσίας, Χρύσανθος Φάκας, επανέλαβε πως πρόθεση του Δήμου είναι να εφαρμοστεί ο αρχικός σχεδιασμός στην Μακαρίου. Υπέδειξε, ωστόσο, ότι βασική προϋπόθεση αποτελεί το θέμα της αυτόματης φωτοεπισήμανσης να προχωρήσει και νομικά. Όπως υπογράμμισε, ο Δήμος Λευκωσίας προβαίνει στα απαραίτητα διαβήματα που απαιτούνται για να τοποθετηθεί η σήμανση, όπως προβλέπεται στο πλάνο του αρχικού σχεδιασμού, κάτι που, όπως ανέφερε, αναμένεται να δούμε να συμβαίνει κατά τους επόμενους λίγους μήνες.

Εκφράζοντας τη θέση του Δήμου Λευκωσίας ότι μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι παράμετροι του σχεδιασμού, μια μεταβατική λύση είναι η υφιστάμενη μονοδρόμηση, ο Χρύσανθος Φάκας σημείωσε πως βαρύνουσας σημασίας είναι ο λόγος της αστυνομίας, η οποία και δίνει την έγκρισή της για την κυκλοφορία. 

«Η αστυνομία έδωσε προσωρινή άδεια για μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και θα πρέπει να ανανεώσει την έγκρισή της. Εντούτοις, έχει εκφράσει κάποιους προβληματισμούς, όχι για σκοπούς ασφάλειας αλλά για σκοπούς αστυνόμευσης, γι' αυτό και προτιμά τον αρχικό σχεδιασμό στην ολότητά του, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης της δημόσιας διέλευσης και της εφαρμογής ελέγχου εξουσιοδοτημένων οχημάτων», εξήγησε ο κ. Φάκας.

Πάντως, κ. Φάκας εξέφρασε την άποψη ότι η μονοδρόμηση της Μακαρίου συνέβαλε στην εμπορικότητά της, καθώς και την πρόβλεψη ότι σε λίγους μήνες η λεωφόρος θα αναπτύξει μεγάλη δυναμική, αφού αναμένονται νέες αναπτύξεις.  

Ειδικότερα, εξαίροντας τη σημασία της ανάπλασης, αφού όπως είπε έχει δημιουργηθεί ένα ελκυστικό εμπορικό κέντρο, φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ο Χρύσανθος Φάκας υπογράμμισε ότι στα σκαριά βρίσκονται νέες αναπτύξεις, οι οποίες σχετίζονται με τον επισιτιστικό τομέα και τον τομέα της ένδυσης, που έρχονται για να συμβάλουν στην περαιτέρω εμπορικότητά της.

«Τα μεγάλα επίπεδα πεζοδρόμια δημιούργησαν για πρώτη φορά δρόμο κοινής χρήσης και προτεραιότητας προς τους πεζούς, και ως εκ τούτου μειώθηκε και το όριο ταχύτητας από 50 χιλιόμετρα σε 20. Οι τρεις λωρίδες έγιναν δύο, όπου η μία είναι για αυτοκίνητα και η άλλη για λεωφορεία. Επίσης, εισερχόμενος κάποιος στη Μακαρίου και στη Στασικράτους, είναι ενδεικτική η σήμανση στην είσοδο των δρόμων που τον ενημερώνουν ότι ο δρόμος είναι κοινής χρήσης και προτεραιότητας προς τους πεζούς», σημείωσε.

ι

 

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Επιβεβαιώνεται η πορεία προόδου-Οι οίκοι αξιολόγησης αναγνωρίζουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό
Ο Κεραυνός για την αναβάθμιση-«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία με υπεύθυνο τρόπο»
Θετικά μαντάτα από Fitch με αναβάθμιση της προοπτικής της κυπριακής οικονομίας σε θετική
Πιάνουμε τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις μας από το Ταμείο Ανάκαμψης-«Το προσεγγίζω ως ένα μνημόνιο»
Πράσινο Βουλής σε συμπληρωματικές πιστώσεις άνω των €390 εκατ. στον προϋπολογισμό
Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στο ΧΑΚ
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011 η ανεργία στην Κύπρο-Υποχώρησε στο 5,8%
Νόμιμος ο διορισμός της Λουκίας Χριστοδούλου ως προέδρου της ΕΠΑ για 2η θητεία
Οι τρεις πιο σοβαροί κίνδυνοι για την οικονομία... Έρευνα του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας
Εξουσιοδότηση μελών στις συντεχνίες για πιθανές κινητοποιήσεις στην ΑΗΚ