Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Πότε τερματίζεται η μονοδρόμηση της λεωφόρου Μακαρίου

Στη βάση της υφιστάμενης προσωρινής ρύθμισης, δηλαδή της μονοδρόμησης και της απρόσκοπτης διέλευσης οχημάτων, θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά τις 15 Φεβρουαρίου-οπόταν και λήγει η περί τούτου άδεια που έδωσε η αστυνομία-, η λεωφόρος Μακαρίου στη Λευκωσία, ενώ εντός του ερχόμενου καλοκαιριού πρόκειται να ολοκληρωθεί η β’ φάση της ανάπλασης. 

Διαβάστε ακόμα: 

Η ακτινογραφία των επενδυτικών υπηρεσιών στην Κύπρο

Sapphire: Τελευταία ευκαιρία για Limited Edition Penthouse στο Del Mar

IN Business Awards 2021: Οι υποψήφιοι σε τουρισμό, ψυχαγωγία, εστίαση

Έρχονται τα 2α Carob Awards

Μιλώντας στο InBusinessNews, o πρόεδρος της επιτροπής κυκλοφοριακής διαχείρισης του Δήμου Λευκωσίας, Χρύσανθος Φάκας, επανέλαβε πως πρόθεση του Δήμου είναι να εφαρμοστεί ο αρχικός σχεδιασμός στην Μακαρίου. Υπέδειξε, ωστόσο, ότι βασική προϋπόθεση αποτελεί το θέμα της αυτόματης φωτοεπισήμανσης να προχωρήσει και νομικά. Όπως υπογράμμισε, ο Δήμος Λευκωσίας προβαίνει στα απαραίτητα διαβήματα που απαιτούνται για να τοποθετηθεί η σήμανση, όπως προβλέπεται στο πλάνο του αρχικού σχεδιασμού, κάτι που, όπως ανέφερε, αναμένεται να δούμε να συμβαίνει κατά τους επόμενους λίγους μήνες.

Εκφράζοντας τη θέση του Δήμου Λευκωσίας ότι μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι παράμετροι του σχεδιασμού, μια μεταβατική λύση είναι η υφιστάμενη μονοδρόμηση, ο Χρύσανθος Φάκας σημείωσε πως βαρύνουσας σημασίας είναι ο λόγος της αστυνομίας, η οποία και δίνει την έγκρισή της για την κυκλοφορία. 

«Η αστυνομία έδωσε προσωρινή άδεια για μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και θα πρέπει να ανανεώσει την έγκρισή της. Εντούτοις, έχει εκφράσει κάποιους προβληματισμούς, όχι για σκοπούς ασφάλειας αλλά για σκοπούς αστυνόμευσης, γι' αυτό και προτιμά τον αρχικό σχεδιασμό στην ολότητά του, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης της δημόσιας διέλευσης και της εφαρμογής ελέγχου εξουσιοδοτημένων οχημάτων», εξήγησε ο κ. Φάκας.

Πάντως, κ. Φάκας εξέφρασε την άποψη ότι η μονοδρόμηση της Μακαρίου συνέβαλε στην εμπορικότητά της, καθώς και την πρόβλεψη ότι σε λίγους μήνες η λεωφόρος θα αναπτύξει μεγάλη δυναμική, αφού αναμένονται νέες αναπτύξεις.  

Ειδικότερα, εξαίροντας τη σημασία της ανάπλασης, αφού όπως είπε έχει δημιουργηθεί ένα ελκυστικό εμπορικό κέντρο, φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ο Χρύσανθος Φάκας υπογράμμισε ότι στα σκαριά βρίσκονται νέες αναπτύξεις, οι οποίες σχετίζονται με τον επισιτιστικό τομέα και τον τομέα της ένδυσης, που έρχονται για να συμβάλουν στην περαιτέρω εμπορικότητά της.

«Τα μεγάλα επίπεδα πεζοδρόμια δημιούργησαν για πρώτη φορά δρόμο κοινής χρήσης και προτεραιότητας προς τους πεζούς, και ως εκ τούτου μειώθηκε και το όριο ταχύτητας από 50 χιλιόμετρα σε 20. Οι τρεις λωρίδες έγιναν δύο, όπου η μία είναι για αυτοκίνητα και η άλλη για λεωφορεία. Επίσης, εισερχόμενος κάποιος στη Μακαρίου και στη Στασικράτους, είναι ενδεικτική η σήμανση στην είσοδο των δρόμων που τον ενημερώνουν ότι ο δρόμος είναι κοινής χρήσης και προτεραιότητας προς τους πεζούς», σημείωσε.

ι

 

Δειτε Επισης

Με μικρή άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
«Στόχος η σωστή στελέχωση της αγοράς, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην ανάπτυξη της οικονομίας»
Σχέδιο επιχορήγησης διακοπών για ΑμεΑ για το 2024
Σε Αθήνα και Βρυξέλλες μεταβαίνει η Υφυπουργός Ναυτιλίας- Διμερείς συναντήσεις με Υπουργούς
Υπεραμύνεται του μειωμένου και μηδενικού ΦΠΑ ο Κεραυνός-«Σημαντικά τα οφέλη στους καταναλωτές»
VISION 2035: Στο κέντρο της επιχειρηματικής όρασης ο Μιχάλης Τυρίμος
Στα έργα ενδιαφέροντος της ΕΤΕπ οι προτεραιότητες του κράτους-Είδε Κακουρή ο Βαφεάδης
Η μέση ετήσια επιβάρυνση ανά πολίτη από την πράσινη φορολογία-Τα ευρήματα της μελέτης του ΚΟΕ
Οικονομία και τραπεζικός τομέας Κύπρου και Ελλάδας στο επίκεντρο συνάντησης Κεραυνού με Στουρνάρα
Ξεκαθαρίζει για την κατάργηση του τέλους €350 για τις εταιρείες ο Κεραυνός- «Ήταν ένα βάρος…»