Powered by

ΟΕΒ: Η διαχείριση των προβλημάτων του ΓεΣΥ απαιτεί ψυχραιμία

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) παρακολουθεί με προσοχή τα διαδραματιζόμενα γύρω από το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) και θα δημοσιοποιήσει τις θέσεις της μόλις ολοκληρωθεί η σειρά επαφών που έχουν δρομολογηθεί μεταξύ της ηγεσίας της και τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας αλλά και με τους Προέδρους των ΔΣ του ΟΑΥ και του ΟΚΥπΥ.

Η ΟΕΒ θεωρεί αναγκαίο να υπενθυμίσει ότι ήταν πάγια η θέση της ότι από την ώρα που ξεκινά το ΓεΣΥ, δεν υπάρχει επιστροφή. Το ΓεΣΥ όταν ξεκινήσει δεν μπορεί να αποτύχει.

Έκτοτε η ΟΕΒ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, εντός και εκτός του ΔΣ του ΟΑΥ στο οποίο εκπροσωπείται, για επίλυση των προβλημάτων. Με δεδομένο ότι όλοι σχεδόν οι συλλογικοί φορείς των παρόχων υπηρεσιών υγείας είναι Μέλη της ΟΕΒ, με ισχυρή τεχνογνωσία διαμορφώνουμε και υποβάλλουμε προτάσεις προς όφελος του Συστήματος.

Με αναλυτική επιστολή του Προέδρου της ΟΕΒ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Οκτώβριο του 2021, υποβλήθηκε σειρά εισηγήσεων για διόρθωση των στρεβλώσεων και πρόληψη των κινδύνων. Η εν λόγω επιστολή θα δοθεί στη δημοσιότητα όταν η δημοσιοποίηση της θα είναι παραγωγική.

Μόνιμη επιδίωξη της ΟΕΒ είναι η λειτουργία του ΓεΣΥ με προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, χωρίς δημιουργία κινδύνων για την οικονομία, μέσα στα πλαίσια που έχουν καθοριστεί από το Νόμο και τα οποία με θυσίες στηρίζει η πραγματική οικονομία. Τα ποσοστά εισφορών εργοδοτών, εργαζομένων και Κράτους δεν μπορεί να υπερβαίνουν ούτε άμεσα ούτε έμμεσα αυτά που έχουν συμφωνηθεί και νομοθετηθεί. 

Τον διπλό αυτό στόχο η ΟΕΒ θα τον προωθήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει και από όλα τα βήματα που της προσφέρει το σύστημα.

Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, με αίσθηση ευθύνης όχι μόνο απέναντι στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους μας αλλά και απέναντι στον Κύπριο πολίτη, θα κάνουμε παν το δυνατό έτσι ώστε τα τρέχοντα ζητήματα που αποτελούν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης να επιλυθούν αμέσως και θα επανέλθουμε σύντομα με δημοσιοποίηση των επί μέρους προτάσεων μας.

Δειτε Επισης

Οι επίσημοι λογαριασμοί του Υφυπουργείου Τουρισμού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Με οριακά κέρδη έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ
Ετήσια αύξηση 5,4% στις μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων-Εκτιμώνται στα €2.509
Καθυστερημένες οφειλές ύψους €3,1 δις στο Τμήμα Φορολογίας-Περίπου €1,4 δις κινδυνεύουν να μην εισπραχθούν
ΥΠΕΣ: Επαρκούν προς το παρόν οι ποσότητες υλικής βοήθειας για τους πληγέντες-Συγκινητική η μαζική ανταπόκριση
Γενικό Λογιστήριο: Σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί για τις δημόσιες συμβάσεις
Με αμελητέες απώλειες άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Στο Υπουργικό την Τετάρτη οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους-Οι προτάσεις που αναμένεται να κατατεθούν
Δωρεά €380.000 από την Κυπριακή Δημοκρατία προς τη ΔΕΑ για υποστήριξη των εργασιών της
Ν. Χριστοδουλίδης: Μια παραδοχή, μια απολογία και δώδεκα άμεσες ενέργειες στήριξης-«Δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»