Δ. Κατωπόδης: Αν θες να κάνεις πολλά, καν' τα με τους συνεργάτες σου

«Δεν ζητάω τίποτα από τους συνεργάτες μου, περισσότερο από αυτό που θα έχω ζητήσει ήδη από μένα».  

Με αυτά τα λόγια εκφράζει τις προσδοκίες που έχει ως επαγγελματίας ο Store Business Leader της Leroy Merlin Κύπρου, Δημήτρης Κατωπόδης, φιλοξενούμενος στο σημερινό επεισόδιο της διαδικτυακής εκπομπής «More Than a Business Leader».

Ένα μότο που θα έλεγε κανείς ότι αντιπροσωπεύει την υπευθυνότητα από την οποία διακατέχεται, τόσο ως άνθρωπος όσο και ως επαγγελματίας. Όπως παραδέχεται και ο ίδιος, βάζει πολύ ψηλά τον πήχη πρώτα στον εαυτό του, για να είναι σε θέση να διεκδικήσει το αντίστοιχο από τους συνεργάτες του.

Διαβάστε επίσης: 

Ποιος είναι ο κολοσσός που... κυριαρχεί στην NIPD 

Ένωσε δυνάμεις με Alpadis η Loggerhead στο Ντουμπάι 

Η First Boutique άνοιξε το εμβληματικό της κατάστημα (photos) 

Ένα νέο φωτοβολταϊκό πάρκο έρχεται στη Λεμεσό

Εξάλλου, η φιλοδοξία, η αποτελεσματικότητα, το πάθος και η δέσμευση είναι στοιχεία που ψάχνει στους συνεργάτες του. Πρωτίστως, όμως, πιστεύει πολύ στην ομαδική δουλειά. «Αν θες να πας γρήγορα, πήγαινε μόνος σου. Αν θες να κάνεις πολλά και μακριά, καν’ τα με τους συνεργάτες σου», τονίζει σχετικά, ενώ ξεκαθαρίζει ταυτόχρονα πότε ένας συνεργατής του... παύει να είναι συνεργάτης του. 

Ο Δημήτρης Κατωπόδης δεν πιστεύει στα πρότυπα με καθ’ εαυτήν την έννοια της λέξης, αλλά προτιμά να παίρνει από τον περίγυρό του χαρακτηριστικά που τον βοηθούν να βελτιώνεται. Αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως λέει, μπορεί να κυμαίνονται από μία δεξιότητα που έχει ένας συνεργάτης του, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο η κόρη του προσαρμόζεται στις αλλαγές!

Σχολιάζοντας τις μεταβολές που η πανδημία αναμένεται να προκαλέσει στο επιχειρείν, ο κ. Κατωπόδης τόνισε ότι οι μεταβολές αυτές είναι ήδη διακριτές στις επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα, προέβλεψε ότι θα υπάρξει μεγάλη διαφοροποίηση στις καταναλωτικές τάσεις, θα αυξηθεί περισσότερο ο ανταγωνισμός, ενώ η εξέλιξη της τεχνολογίας θα μετατοπίσει το ενδιαφέρον από την πολυκαναλική εμπειρία, στην εμπειρία της πλατφόρμας.

Όσο για την απόφαση που θα έπαιρνε αν ήταν υπουργός Οικονομικών; Επιθυμία του θα ήταν η ένταξη του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στα Λύκεια, ένας τομέας στον οποίο, όπως αναφέρει, υστερούμε ως κοινωνία.

Η διαδικτυακή εκπομπή «More Than a Business Leader», που προβάλλεται από το InBusiness TV κάθε Δευτέρα, έχει ως στόχο την ανάδειξη ανθρώπων-ηγετών σε θέσεις κλειδιά, πολιτικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών, οι οποίοι μιλούν για θέματα management, ηγεσίας, work-life balance, για τα χόμπι τους και άλλα πολλά ενδιαφέροντα.

Κάθε Δευτέρα, γνωρίζουμε τον άνθρωπο πίσω από τον επιχειρηματία ή πολιτικό και αναδεικνύουμε περισσότερες πτυχές της προσωπικότητάς του.

Τη σειρά «Μore Than a Business Leader» παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου.

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit