Ποιος είναι ο κολοσσός που... κυριαρχεί στην NIPD

Στο 87.2% από το 18.9% ανεβάζει πλέον τη συμμετοχή της στην NIPD Genetics η Medicover, με σχετική κοινοποίηση να έχει παραληφθεί από την Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού.

Η συναλλαγή υπόκειται στις συνήθεις εγκρίσεις για τον έλεγχο των συγχωνεύσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της NIPD, η τιμή αγοράς για το 68.3% των μετοχών που θα αποκτηθούν, ανέρχεται στα €44,4 εκατ. χωρίς την ανάληψη χρέους, γεγονός που καθορίζει την επιχειρηματική αξία της σε €65 εκατ.

Διαβάστε επίσης: 

Ένωσε δυνάμεις με Alpadis η Loggerhead στο Ντουμπάι 

Δ. Κατωπόδης: Αν θες να κάνεις πολλά, καν' τα με τους συνεργάτες σου 

Η First Boutique άνοιξε το εμβληματικό της κατάστημα (photos) 

Ένα νέο φωτοβολταϊκό πάρκο έρχεται στη Λεμεσό

Ποια είναι η Medicover
Η Medicover ιδρύθηκε το 1995 και αποτελεί μια κορυφαία διεθνή εταιρεία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και των διαγνωστικών υπηρεσιών. Διαθέτει μεγάλο αριθμό κλινικών περιπατητικής περίθαλψης, νοσοκομείων, εξειδικευμένων εγκαταστάσεων ειδικής περίθαλψης, εργαστηρίων και σημείων αιμοληψίας, με πρόσβαση σε μεγάλες αγορές, όπως η Πολωνία και η Γερμανία.

Ο Όμιλος δραστηριοποιείται μέσω των δύο του τμημάτων: Διαγνωστικές Υπηρεσίες (47%) και Υπηρεσίες Υγειονομικής Περίθαλψης (53%).

Διαβάστε ακόμη:

Ενώπιον της ΕΠΑ το deal NIPD Genetics με Medicover

Medicover: Στο 87,2% ανεβάζει τη συμμετοχή της στην NIPD Genetics

Πιο αναλυτικά, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εργαστηριακών εξετάσεων σε όλους τους κύριους τομείς της κλινικής παθολογίας, μέσω ενός δικτύου 97 εργαστηρίων, 733 σημείων αιμοληψίας (BDP) και 26 κλινικών. Οι μεγαλύτερες της αγορές στις εργαστηριακές εξετάσεις είναι η Γερμανία, η Ουκρανία, η Ρουμανία και η Πολωνία.

Προσφέρει επίσης υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας βασισμένες σε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο υγειονομικής περίθαλψης, με ένα δίκτυο 25 νοσοκομείων και 117 κλινικών και ιατρικών εγκαταστάσεων. Οι μεγαλύτερες αγορές της στις υπηρεσίες υγείας είναι η Πολωνία, η Ινδία και η Ρουμανία.

Με τζίρο €1 δισ.
Με 25ετή πορεία, ξεκίνησε από την Πολωνία και εξελίχθηκε σε κορυφαία διεθνή εταιρεία, με παρουσία σε περισσότερες από δέκα χώρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Όμιλος άγγιξε το €1 δισ. έσοδα (€997,8 εκατ.) το 2020. Σε μία δύσκολη χρονιά, με θετικές και αρνητικές επιπτώσεις λόγω πανδημίας, κατάφερε να ολοκληρώσει έκδοση μετοχών συγκεντρώνοντας 1.5 δισ. σουηδικές κορώνες (€145,7 εκατ.).

Ο Όμιλος απαριθμεί 32.387 συνεργάτες, 104 εκατ. εργαστηριακές εξετάσεις το 2020, 1.4 εκατ. μέλη και 6.7 εκατ. ιατρικές επισκέψεις.

Η ισχυρή οικονομική της θέση στα τέλη του 2020, άφησε περιθώρια στη Medicover για περαιτέρω οργανική επέκταση και για την εκτέλεση του πλάνου εξαγορών.

Παρόλο που είχε ως στόχο την πληρωμή μερίσματος έως και 50% επί του καθαρού κέρδους για το έτος 2020, εντούτοις δεν καταβλήθηκε μέρισμα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο  Όμιλος διέθετε τους μέγιστους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους για να διαχειριστεί την αβεβαιότητα που ακολούθησε το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών
Οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης προσφέρουν φροντίδα υψηλής ποιότητας με βάση ένα ολοκληρωμένο μοντέλο υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο προσφέρεται ως συνδρομή και ιατρική ασφάλιση στους υπαλλήλους των εταιρειών-πελατών ή σε μεμονωμένους πελάτες.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει υπηρεσίες στους τομείς της πρόληψης, της εξειδικευμένης υγειονομικής περίθαλψης, της νοσοκομειακή περίθαλψη, των υπερσύγχρονων οδοντιατρικών υπηρεσιών και καινοτόμων λύσεων ευεξίας, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών δραστηριοτήτων και της διατροφής. Το τμήμα απευθύνεται τόσο σε εταιρικούς και ιδιωτικούς πελάτες και ασθενείς όσο και σε δημόσιους φορείς πληρωμής.

Οι διαγνωστικές υπηρεσίες παρέχουν ένα ευρύ φάσμα εργαστηριακών εξετάσεων σε όλους τους σημαντικούς τομείς της κλινικής παθολογίας, όπως διαγνωστικά αλλεργιών και αυτοανοσοποιητικών νοσημάτων, βακτηριολογία, παρασιτολογία, βιοχημεία και ανοσοχημεία, διαγνωστικά ομάδων αίματος/ιατρική μετάγγισης, δείκτες όγκων, κλινική χημεία, κυτταρολογία, αιματολογία, ιστοπαθολογία, ανθρώπινη γενετική, υγιεινή, ανοσολογία και ανοσοχημεία, λοιμώδη νοσήματα, μικροβιολογία, μοριακή βιολογία, φαρμακολογία/τοξικολογία.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands