Ένα νέο φωτοβολταϊκό πάρκο έρχεται στη Λεμεσό

InBusinessNews  17/01/2022 07:30
Ένα νέο φωτοβολταϊκό πάρκο έρχεται στη Λεμεσό

Ένα νέο φωτοβολταϊκό πάρκο έρχεται στη Λεμεσό

InBusinessNews  17/01/2022 07:30

Την έγκρισή του, υπό όρους και προϋποθέσεις, έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου στην επαρχία Λεμεσού και συγκεκριμένα στο Μοναγρούλλι.

Ιδιοκτήτρια εταιρεία, η "My Sun Park Monagroulli Ltd" η οποία, μέσω του πάρκου, αποσκοπεί στην προώθηση χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην απεξάρτηση από τα συμβατικά καύσιμα.

Το προτεινόμενο έργο έχει ως απώτερο σκοπό να συμβάλει στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της περιοχής καθώς και στη μείωση της εξάρτησης της χώρας σε εισαγόμενες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως το πετρέλαιο.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα καλύπτει έκταση 61.962 τ.μ., ποσοστό ίσο με το 80% του εμβαδού του τεμαχίου.

Διαβάστε επίσης: 

Ποιος είναι ο κολοσσός που... κυριαρχεί στην NIPD 

Ένωσε δυνάμεις με Alpadis η Loggerhead στο Ντουμπάι 

Δ. Κατωπόδης: Αν θες να κάνεις πολλά, καν' τα με τους συνεργάτες σου 

Η First Boutique άνοιξε το εμβληματικό της κατάστημα (photos) 

H μονάδας παραγωγής ενέργειας του πάρκου, θα έχει δυναμικότητα μέχρι 7,7 MW και το φωτοβολταϊκό σύστημα θα αποτελείται από 15.384 πάνελ.

Το φωτοβολταϊκό σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει ως ανεξάρτητη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής. Αφορά κλασσική εφαρμογή μετατροπής της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική μέσω της ενεργοποίησης των στοιχείων που δομούν τα φωτοβολταϊκά πάνελ και μετατροπής τους σε ηλεκτρική ενέργεια.

Η ιδιαιτερότητα της εγκατάστασης έγκειται στο γεγονός ότι το προτεινόμενο έργο, θα τροφοδοτείται με ενέργεια αποκλειστικά από τον ήλιο, χωρίς τη διεξαγωγή καμιάς άλλης λειτουργίας που θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή ρύπανσης.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας