Powered by

Πρόταση επέκτασης μέχρι τον Μάρτιο της επιχορήγησης διακοπών σε εμβολιασμένους

Πρόταση για επέκταση του σχεδίου επιχορήγησης διακοπών σε εμβολιασμένους, με διαμονές σε ξενοδοχεία και γενικά τουριστικά καταλύματα μέχρι και τον ερχόμενο Μάρτιο, υπέβαλε προς το Υφυπουργείο Τουρισμού η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ). 

Η πρόταση κατατέθηκε προς το αρμόδιο Υφυπουργείο στο πλαίσιο χθεσινών συναντήσεων που είχε ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου, αλλά και διά επιστολής που απέστειλε στον αρμόδιο Υφυπουργό, Σάββα Περδίο.  Σύμφωνα με τον κ. Θρασυβούλου, ο κ. Περδίος απάντησε πως οι προτάσεις της ΟΣΙΚΑ θα μελετηθούν και ότι ο ίδιος θα πάρει στο Υπουργικό Συμβούλιο νέες προτάσεις. 

Διαβάστε εδώ: 

Τα ξενοδοχεία που μπήκαν στο σχέδιο επιχορηγημένων διακοπών για εμβολιασμένους

Ο κ. Θρασυβούλου, ο οποίος χθες συναντήσεις στο Υπουργείο Εργασίας και στο Υφυπουργείο Τουρισμού εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι οι περισσότερες εισηγήσεις της Ομοσπονδίας λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τα αρμόδια Υπουργεία. 

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του προέδρου της ΟΣΙΚΑ, φαίνεται πως τα επιδόματα των μισθών των εργαζομένων (60%-40%) στα κέντρα αναψυχής θα συνεχιστούν και κατά το μήνα Ιούλιο 2021, κάτι το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα, εντός των ημερών από το Υπουργείο Εργασίας.

Σχετικά με το Υφυπουργείο Τουρισμού ο κ. Θρασυβούλου, εκφράζει την εκτίμηση ότι αναμένεται να συνεχιστεί η επιχορήγηση διακοπών σε εμβολιασμένους με διαμονές σε ξενοδοχεία και γενικά τουριστικά καταλύματα μέχρι και τον ερχόμενο Μάρτιο.

Να σημειωθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε τερματιστεί τέλος του περασμένου Ιουνίου και ανανεώθηκε από τις 15 Ιουλίου 2021 μέχρι τέλος Αυγούστου 2021.

Ο κ. Θρασυβούλου, ανέφερε πως οι περισσότερες εισηγήσεις της ΟΣΙΚΑ για αντιμετώπιση της κατάστασης στα κέντρα αναψυχής,  λόγω πανδημίας έχουν εισακουστεί από τα αρμόδια υπουργεία και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.    

Δειτε Επισης

Μειωμένη κατά περίπου 50% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα
Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί