Πότε θα προσκομίζεται safe pass στις υπεραγορές-Διευκρινίσεις ΠΑΣΥΠΕ

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών (ΠΑΣΥΠΕ) με ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή διευκρινίζει προς τους καταναλωτές ότι δεν απαιτείται το safe pass για ψώνια στις υπεραγορές, αλλά απαιτείται σε περίπτωση που οι πελάτες αποφασίσουν να επισκεφθούν τον χώρο εστίασης της υπεραγοράς που λειτουργεί σε εξωτερικό χώρο για φαγητό ή καφέ.

Διευκρινίζει περαιτέρω ότι για τις υπεραγορές που λειτουργούν σε εμπορικά κέντρα, δεν απαιτείται το safe pass νοουμένου ότι οι καταναλωτές θα μεταβούν αποκλειστικά μόνο την υπεραγορά και μετά θα αποχωρήσουν χωρίς να διακινηθούν στα άλλα καταστήματα στον ευρύτερο χώρο των εμπορικών κέντρων. Σε περίπτωση που αποφασίσουν να το πράξουν προαπαιτείται το safe pass, εξηγεί.

Διαβάστε ακόμη: 

Safe pass σε όλα τα καταστήματα άνω των 500 τ.μ.

Λιανεμπόριο: Restart με εκπτώσεις και κόπωση από το άνοιξε-κλείσε

Και στις υπεραγορές εντός των malls χωρίς coronapass

Χωρίς coronapass σε υπεραγορές, φούρνους και ζαχαροπλαστεία

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι από την Δευτέρα 10.05.2021 καταργείται η υποχρέωση για εξυπηρέτηση μέχρι τις 9:00 το πρωί αποκλειστικά και μόνο ατόμων ΑΜΕΑ και ατόμων άνω των 65 ετών.    

Συμπληρώνει τέλος πως το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας των υπεραγορών, αλλά και των άλλων συναφών καταστημάτων τροφίμων, κατά την πανδημία, παραμένει το ίδιο χωρίς οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δειτε Επισης

Αμετάθετος στόχος ο φορολογικός μετασχηματισμός από 1η Ιανουαρίου 2026-Δεν αλλάζει η φιλοσοφία της μεταρρύθμισης
Κ. Λετυμπιώτης: Αποδίδει η πολιτική της Κυβέρνησης για την αγορά εργασίας, την απασχόληση και τη νεολαία
Το νέο μεγάλο επενδυτικό μέτρο της κυβέρνησης-Προκηρύσσει το σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής €67,5 εκατ.
ΔΝΤ: Ισχυρή ανάπτυξη για την κυπριακή οικονομία, αλλά με ενδείξεις υπερθέρμανσης-Καμπανάκια και συστάσεις
Παγωτά PAPAFiLiPOU: 60 χρόνια αγνό παγωτό
Deloitte Κύπρου: Ενδυναμώνει τη διοικητική της ομάδα με δύο νέους συνέταιρους
Τα οφέλη των ΑΠΕ, οι αμέτρητες χαμένες ευκαιρίες και η ενίσχυση του ελεύθερου ανταγωνισμού ως μονόδρομος
Μάριος Σκανδάλης: Θεματοφύλακας της συλλογικής μας συνείδησης το Cyprus Integrity Forum-Το όραμα για την Κύπρο
Γιάννης Μισιρλής: Η εισροή θεσμικών επενδυτών στην αγορά ακινήτων έχει αρχίσει να αλλάζει το τοπίο
Ο Όμιλος BAT ενισχύει τη δέσμευσή του για πρόληψη της πρόσβασης ανηλίκων στα προϊόντα καπνού και νικοτίνης