Χωρίς coronapass σε υπεραγορές, φούρνους και ζαχαροπλαστεία

Μάριος Ρούσσος  06/05/2021 10:45
Χωρίς coronapass σε υπεραγορές, φούρνους και ζαχαροπλαστεία

Χωρίς coronapass σε υπεραγορές, φούρνους και ζαχαροπλαστεία

Μάριος Ρούσσος  06/05/2021 10:45

Δεν θα χρειάζεται η προσκόμιση του coronapass κατά την επίσκεψη στην υπεραγορά, ξεκαθαρίζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου(ΠΑΣΥΛΕ).

Όπως ανέφερε στο InbusinessNews ο Γ.Γ. του ΠΑΣΥΛΕ Μάριος Αντωνίου, μετά από επικοινωνία του Συνδέσμου με το Υπουργείο Υγείας, ξεκαθαρίστηκε πως οι υπεραγορές εξαιρούνται από το coronapass, καθώς και όλος ο κλάδος των τροφίμων, όπως φούρνοι και ζαχαροπλαστεία.

Διαβάστε ακόμα: 

Το Coronapass, οι έλεγχοι και η ευθύνη των ιδιοκτητών υποστατικών

Ανάφερε ακόμη ότι οι διευθύνσεις και οι διαχειριστές των εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων δεν θα έχουν την ευθύνη ελέγχου για το αν οι πελάτες έχουν ή όχι το coronapass, αλλά θα είναι ευθύνη των αρμόδιων αρχών και δεν θα υπάρχουν συνέπειες για τα καταστήματα.

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τις 10/5 και μετέπειτα, ερώτημα παραμένει η αναφορά σε «υπερκαταστήματα», καθώς δεν υπάρχουν επιχειρήσεις εγγεγραμμένες υπό αυτό τον όρο.

Συγκεκριμένα, το σημείο 14 αναφερόταν σε  «λειτουργία του υπόλοιπου λιανικού εμπορίου, περιλαμβανομένων υπερκαταστημάτων και πολυκαταστημάτων καθώς και τα μεγάλων καταστημάτων με τήρηση του μέτρου 1 άτομο προς 10 τ.μ. ωφέλιμου χώρου, με την προσκόμιση Coronapass μόνο στα μεγάλα υπερκαταστήματα και πολυκαταστήματα».

Η αναφορά αυτή αναμένεται να διευκρινιστεί κατά τη διάσκεψη Τύπου του Υπουργού Υγείας, που είναι προγραμματισμένη για τις δώδεκα σήμερα το μεσημέρι. 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας