Ν. Νουρής: Καινοτόμες λύσεις αποτελούν επένδυση στον τόπο

Η σημερινή τελετή δεν είναι απλά ένας έπαινος προς τους νικητές, αλλά μια διαδικασία που συμβάλλει στην έμπνευση και τον εμπλουτισμό της δημιουργικότητας, στον «διάλογο» μεταξύ διαφορετικών προοπτικών, στη διαμόρφωση αξιών στον τομέα της αρχιτεκτονικής, της αισθητικής, της λειτουργικότητας, της προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, της ενεργειακής και βιοκλιματικής, οικονομικής και διαχρονικής απόδοσης.

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής κατά τη διάρκεια της τελετής των Cyprus Architecture, Property & Interior Design Awards, υπογραμμίζοντας πως το ταλέντο, η έμπνευση και η δημιουργικότητα καταδεικνύει τα άλματα και την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια.

Όπως υπογράμμισε. το Υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί όχι μόνο το Υπουργείο του πολίτη, όπως πολύ συχνά αναφέρεται, αλλά και το Υπουργείο της ανάπτυξης και της χωροταξίας. Το Υπουργείο του προγραμματισμού και της δημιουργίας του ευρύτερου χώρου - αστικού και αγροτικού- των πόλεων και της υπαίθρου, του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε και εργαζόμαστε, και που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενεές.

«Είναι για αυτό τον λόγο που το Υπουργείο, μέσα από τις αρμοδιότητες του - τα Σχέδια Ανάπτυξης, τα αναπτυξιακά  προγράμματα, αλλά και τα κίνητρα για την ανάπτυξη που προωθεί δυναμικά τα τελευταία χρόνια, δημιουργεί την αναπτυξιακή βάση. Δίνει ευκαιρίες για δημιουργία καινοτόμων και ποιοτικών αρχιτεκτονικών λύσεων, με βαρύτητα στην αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος, στον προσδιορισμό ταυτότητας για τις σύγχρονες πόλεις μας».  

Στόχος του Υπουργείου, σημείωσε, είναι να συνεχίσει την αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου τοπίου της Κύπρου και να προωθήσει απλοποιημένες και ευέλικτες πολιτικές που θα συντελέσουν στις προσπάθειες για ανάκαμψη της οικονομίας και στην βιώσιμη ανάπτυξη.

«Πολιτικές όπως η μεταρρύθμιση της πολιτικής αδειοδότησης, η οποία, πέραν από την επιτάχυνση των χρονοβόρων διαδικασιών, συμβάλλει και στην προώθηση της ανάπτυξης και στον εκσυγχρονισμό. Διευκολύνσεις στις υπηρεσίες που παρέχουμε για τα ακίνητα, όπου μέσα από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση μειώνουμε τον αριθμό των ανέκδοτων τίτλων ιδιοκτησίας βοηθώντας την πρόοδο και την κινητικότητα στην αγορά. Από την άλλη, η υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου στεγαστικής πολιτικής, σε συνάρτηση με τα πολεοδομικά κίνητρα που παρέχουμε και τις δυνατότητες αύξησης των συντελεστών δόμησης, λειτουργούν προς όφελος του πολίτη, της κοινωνίας και της ποιότητας ζωής».  

Δειτε Επισης

Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)