CITEA: Ικανοποίηση για το έργο του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Με την ευκαιρία της συνέντευξης τύπου για τον απολογισμό του έργου του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής για τα έτη 2020-21, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA), μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), εκφράζει την ικανοποίησή του για το έργο που έχει επιτελεστεί από το Υφυπουργείο, το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής και το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας.

 

«Η ίδρυση του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής ήταν μια ορθή απόφαση της πολιτείας, η οποία - έστω και καθυστερημένα - τοποθέτησε την Πληροφορική στη σωστή της θέση εντός της δημόσιας υπηρεσίας, και εγκαθίδρυσε μια οντότητα που έχει κάτω από την αποκλειστική της ευθύνη το όραμα και τη ψηφιακή πολιτική της χώρας μας», αναφέρει ο CITEA.

 

«Το Υφυπουργείο έχει κληθεί να επιλύσει διαχρονικά προβλήματα της δημόσιας υπηρεσίας όσον αφορά την Πληροφορική, τις Τηλεπικοινωνίες και τις Ψηφιακές Υποδομές του κράτους, τα οποία και αποτυπώνονται στο Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) που κατατάσσει εδώ και χρόνια την Κύπρο στις τελευταίες χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα, κλήθηκε να ανταπεξέλθει στις άμεσες ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. Τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής είναι οι κύριοι εκφραστές της τεχνολογίας πληροφορικής στην Κύπρο και είναι οι φορείς υλοποίησης των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Ο Σύνδεσμός μας γνωρίζει επομένως τα προβλήματα που υπάρχουν και αναγνωρίζει ότι έχει καταβληθεί σημαντική προσπάθεια από πλευράς Υφυπουργείου προς τη σωστή κατεύθυνση», προσθέτει ακόμα.

 

Παράλληλα, τονίζει ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. «Για να μπορέσουμε να επιτύχουμε το στόχο της ψηφιακής αναβάθμισης και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα κονδύλια από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας απαιτείται στενή συνεργασία και συνεχής διαβούλευση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», επισημαίνει ακόμα.

 

Απαιτείται, σύμφωνα με τον CITEA, επίσης η σωστή στελέχωση του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής (πλήρωση κενών θέσεων και εκπαιδεύσεις προσωπικού) για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις τεχνολογικές προκλήσεις ενός μοντέρνου κράτους και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

 

Ο Σύνδεσμος επιδιώκει τη συνέχιση της δημιουργικής συνεργασίας με το Υφυπουργείο και θα είναι συνοδοιπόρος στην εκτέλεση της στρατηγικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους, συμμετέχοντας ενεργά και αποτελεσματικά.

Δειτε Επισης

Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος