Π. Πέτρου: Επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2022

Την αισιοδοξία του ότι ο τομέας της ανάπτυξης γης και των κατασκευών θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς και θα κινηθεί θετικά εντός του 2022, εκφράζει στο InBusinessNews ο CEO της Oikos Group, Πέτρος Πέτρου.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του «In Business 2022 Forecasting-Towards Sustainable Growth», ο κ. Πέτρου, αναφέρεται μεταξύ άλλων στα νέα έργα που προγραμματίζει η Oikos Group για το 2022, καθώς και στους στόχους του ομίλου.

Διαβάστε ακόμα:

Κινούνται τα... cargo στα αεροδρόμια (Πίνακες)

Σε εντελώς ανανεωμένο εκθεσιακό χώρο η Unicars (photos)

Christopher G. Hodge: Οι νέες τάσεις σε μεταφορές και logistics

 

Ακολουθεί πιο κάτω η συνέντευξη του CEO της Oikos Group:

Πώς αναμένετε να κινηθεί η κυπριακή οικονομία και η αγορά κατά το 2022;
Η κυπριακή οικονομία  κινείται σε σταθερούς ρυθμούς το τελευταίο εξάμηνο, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αγορά και κατ’ επέκταση η κυπριακή οικονομία θα επανέλθει σε ανοδικούς ρυθμούς. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία από την πλευρά μας ότι η χώρα μας θα επιστρέψει στους ρυθμούς που επικρατούσαν προ της πανδημίας.

Ο κατασκευαστικός τομέας 

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείστε το 2022; Εκτιμάτε πως θα κινηθεί θετικά, αρνητικά ή το ίδιο με το 2021;
Η Κύπρος έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα στον κατασκευαστικό τομέα εξαιτίας της πανδημίας και σε συνδυασμό με το τσουχτερό κόστος των οικοδομικών υλικών, έχουν ως άμεση επίπτωση  στην πτώση των πωλήσεων ακινήτων.  

Παρόλα αυτά τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επιχειρηματίες να επενδύσουν στην χώρα μας. Ο όμιλος μας εκτιμά ότι θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2022. Τα μεγάλα έργα ανάπτυξης αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία και ευρύτερα της χώρας. Εκτιμούμε ότι ο τομέας μας, θα κινηθεί θετικά για το 2022.

Οι νέες αναπτύξεις που θα δούμε 

Ποιες είναι οι σημαντικότερες τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις που θα πρέπει να περιμένουμε και να δώσουμε έμφαση το 2022, όσον αφορά τον τομέα δραστηριοποίησής σας;
Η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η ανάπτυξη αποτελούν τις κύριες τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις στον τομέα μας. Το σύγχρονο τεχνολογικά περιβάλλον αποτελεί την τάση και εξέλιξη του μέλλοντος. Σίγουρα η μεταστροφή των επιχειρηματιών του τομέα μας σε άλλους τομείς θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Προγραμματίζουμε έργα τα οποία θα συνδυάζουν μικτές αναπτύξεις εμπλουτισμένες από τον τουριστικό τομέα της χώρας μας. Η εταιρεία μας, εδώ και τρία χρόνια έχει ήδη προβεί σε μικτές αναπτύξεις και ειδικότερα στο έργο μας Περιγιάλι που γεωγραφικά τοποθετείται στον Κόννο, Κάβο Γκρέκο.

Πρόκειται για πράσινο έργο που αποτελείται από 41 κατοικίες διαφόρων χαρακτηριστικών, ενεργειακής απόδοσης Α’, με φωτοβολταϊκά συστήματα σε κάθε κατοικία για παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας. Το “Περιγιάλι” θα είναι ελεγχόμενο έργο και θα προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας στους ενοίκους του όλο το 24ωρο.

Το έργο αυτό θα προσφέρει διάφορες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες μέσω του Club House το οποίο περιλαμβάνει εστιατόριο, καφετέρια, spa, χώρο υποδοχής, υπηρεσίες δωματίου και άλλα πολλά, καθόλη την διάρκεια του χρόνου.

To έργο αυτό αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί (εντός των επόμενων μηνών) και να αποτελέσει το στολίδι της Επαρχίας Αμμοχώστου, συνδυάζοντας τα καταγάλανα νερά του Κάβο Γκρέκο, την ιδιομορφία του έργου, αλλά και τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται.

Οι στόχοι της Oikos Group 

Τι να αναμένουμε για τον δικό σας όμιλο το 2022; Ποιοι είναι οι στόχοι σας; 
Τα μελλοντικά σχέδια της Oikos Group πηγάζουν από την πορεία που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα ο όμιλος. Βαδίζοντας σταθερά, θα αρκεστώ να πω ότι ο όμιλος μας είναι έτοιμος να προβεί σε ακόμη πιο μεγαλεπήβολα έργα που δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα των ακινήτων. Άμεσες προτεραιότητες του ομίλου μας είναι εκπλήρωση αλλά και ικανοποίηση όλων των αναγκών των πελατών μας.

Στόχος του Ομίλου μας είναι πάντα να επενδύει σε νέες τεχνολογίες.  Η εταιρεία OIKOS GROUP έχει πρωτοπορήσει τεχνολογικά, αφού είναι η πρώτη που έχει εγκαταστήσει σε υποστατικά ιδιοκατοίκησης Ανυψωτικά  μηχανήματά  Αυτοκινήτων (CAR LIFTS) ή /και είναι η πρώτη που έχει κατασκευάσει τεχνολογικά έξυπνα σπίτια πρωτόγνωρα για τα Κυπριακά δεδομένα .

Μέσα από τα συγκεκριμένα έργα, η εταιρεία μας έχει καταφέρει να αναβαθμίσει το προϊόν που ποτέ δεν υπήρχε και προσφέρετε στο παρελθόν στους εύρωστους επενδυτές. 

Ο όμιλος μας μέσα από αυτά τα έργα, έχει καταφέρει να προσφέρει  πάρα πολλές θέσεις εργασίας στην τοπική οικονομία.  

Δειτε Επισης

Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης