Ακυρώνεται το διάταγμα για συνεργεία αυτοκινήτων!

Η κυβέρνηση αναμένεται εντός της ημέρας σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του InBusinessNews να ακυρώσει το διάταγμα που εξέδωσε χθες το οποίο προέβλεπε το κλείσιμο και των συνεργείων αυτοκινήτων για περίοδο 6 εβδομάδων.

Οι λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση να κάνει στροφή 180 μοιρών είναι κυρίως το ότι αυτό το μέτρο θα επέφερε πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της χώρας, των μεταφορών και της οικονομίας. 

Απλώς για να γίνει αντιληπτό, δεν μιλάμε μόνο για απλά σέρβις ρουτίνας των  ιδιωτικών οχημάτων.

 Φανταστείτε τα αποτελέσματα όταν αρχίσουν και χαλούν ασθενοφόρα, οχήματα ευπαθών ομάδων, λεωφορεία, πυροσβεστικά οχήματα ή οχήματα της αστυνομίας ή της Ε.Φ;  Δεν μιλάμε για μια βδομάδα!  Μιλάμε για 6 ολόκληρες εβδομάδες. Θα κλατάρει η χώρα και θα επικρατήσει πανικός και χάος.

 Από τη στιγμή που εργάζεται η εφοδιαστική αλυσίδα, τότε είναι επικίνδυνο να αφήσουμε τα οχήματα χωρίς επιδιόρθωση και συντήρηση.  Καθημερινά, τα εμπορικά βαν προμηθεύουν τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία με φάρμακα και αναλώσιμα. Τα βαν προμηθεύουν με τρόφιμα τις υπεραγορές.  Τα φορτηγά μεταφέρουν εμπορεύματα πρώτης ανάγκης από το λιμάνι. Σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, ο κόσμος χρειάζεται και το ιδιωτικό του αυτοκίνητο για να μεταφερθεί κάπου ή να μεταφέρει κάποιον.

 Φανταστείτε επίσης π.χ. αν οποιοδήποτε όχημα παρουσιάσει βλάβη στα φρένα και ανάψει και η σχετική λυχνία φρένων.  Για 6 βδομάδες αυτό το όχημα θα είναι ένα «φονικό όπλο» στους δρόμους. Τίθεται θέμα δημόσιας ασφάλειας.

 Το διάταγμα ήταν τόσο γενικό που έπιανε μέσα και τα συνεργεία ελαστικών.  Δηλαδή, όποιο από τα ανωτέρω οχήματα μείνει από ελαστικό, για 6 βδομάδες είναι ακινητοποιημένο;

Σίγουρα όποιος μηχανικός δεν αισθάνεται ασφαλής να συνεχίσει την εργασία του, μπορεί κάλλιστα να κλείσει και να περιοριστεί στο σπίτι.  Να μην έχει απαίτηση από τους άλλους να κλείσουν όλοι επειδή θέλει να κλείσει αυτός.
 
Η κυβέρνηση ορθά ακυρώνει το διάταγμα που εκδόθηκε χθες.
 
«Νέο Διάταγμα θα εκδοθεί εντός της ημέρας»
Σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σε συνέχεια χθεσινού Διατάγματος που εξέδωσε ο Υπουργός Υγείας, ακυρώνεται η πρόνοια για αναστολή της λειτουργίας των συνεργείων αυτοκινήτων. «Νέο Διάταγμα θα εκδοθεί εντός της ημέρας. Ως εκ τούτου, τα συνεργεία αυτοκινήτων μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους».
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία