DP World Limassol: Τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στο τερματικό

Οι Ιατρικές Υπηρεσίες και οι Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας έχουν προβεί σε κατηγοριοποίηση του επιπέδου επικινδυνότητας κάθε σκάφους σε σχέση με τον COVID-19, στη βάση σειράς κριτηρίων και λαμβάνοντας υπόψη την επίσημη πληροφόρηση που παρέχεται από τους Επικεφαλής των σκαφών και των αντίστοιχων ναυτιλιακών πρακτόρων και διαχειριστών των Τερματικών μέσω του Συστήματος Λιμενικής Κοινότητας.
 
Βάσει της κατηγοριοποίησης μπορούν να ισχύσουν τα ακόλουθα:
  1. Το σκάφος να παραμείνει υπό καθεστώς υποχρεωτικού περιορισμού (καραντίνα) σε προβλεπόμενη περιοχή στο λιμάνι Λεμεσού.
  2. Το σκάφος να ελλιμενιστεί υπό την προϋπόθεση πως πλήρωμα και επιβάτες (αργότερα μόνο για όσες περιπτώσεις χρειάζεται) θα τεθούν σε αυτοπεριορισμό. Ανάλογα με τον τύπο του σκάφους/λειτουργίας και της δυνατότητας διεξαγωγής εργασιών χωρίς να υπάρξει αλληλεπίδραση με το προσωπικό του λιμανιού (μέλη της DP World Limassol, λιμενεργάτες, εκπρόσωποι κρατικών υπηρεσιών κ.λπ.) και με το πλήρωμα του σκάφους υπό καθεστώς αυτοπεριορισμού. Η τελική απόφαση όσον αφορά τον ελλιμενισμό του σκάφους και τη διεξαγωγή εργασιών θα λαμβάνεται από την DP World Limassol κατόπιν διαβούλευσης με όλους του εμπλεκόμενους.
  3. Το σκάφος να ελλιμενιστεί και οι εργασίες να διεξάγονται χωρίς περιορισμό. Οι πιο πάνω οδηγίες θα δίνονται από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και τυχόν τροποποίηση/αναθεώρησή τους θα υπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των Υπηρεσιών. 
 
Δεν θα επιτρέπεται η αποβίβαση μελών του πληρώματος σκαφών, που σύμφωνα με τις οδηγίες των Ιατρικών Υπηρεσιών και των Υπηρεσιών Υγείας είναι καταχωρημένοι στο Σύστημα Λιμενικής Κοινότητας και βρίσκονται είτε σε υποχρεωτικό περιορισμό υπό ιατρική παρακολούθηση (καραντίνα) είτε σε αυτοπεριορισμό. Ως εκ τούτου, καμία αλλαγή δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ό,τι αφορά το πλήρωμα.
 
Οδηγίες DP World Limassol
Σε αυτό το πλαίσιο η DP World Limassol καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να:
 
  1. ενημερώσουν άμεσα για τις πιο πάνω οδηγίες: α) τα μέλη του προσωπικού, β) τα μέλη του προσωπικού εργολάβων/τρίτων μερών που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν εκ μέρους άλλης οντότητας/υπηρεσίας, γ) τα μέλη του προσωπικού προμηθευτών που εισέρχονται στον τερματικό σταθμό, δ) τους επισκέπτες (πριν από την είσοδό τους στον τερματικό σταθμό), ε) τις εταιρείες θαλάσσιων μεταφορών και κρουαζιέρων (cargo/cruise lines), στ) τους Στρατιωτικούς Ακόλουθους, μέλη Πρεσβειών που εκπροσωπούν ναυτικά σκάφη που πραγματοποιούν σταθμό στο λιμάνι Λεμεσού.
  2. αναφέρουν οποιαδήποτε περίπτωση αφορά άτομα που αναμένεται να εισέλθουν στο τερματικό από ξηράς (από όλες τις περιοχές της Κύπρου) και ενδέχεται να εμπίπτουν στα πιο πάνω κριτήρια στο Τμήμα Υγείας, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος της DP World Limassol σύμφωνα με τις προαναφερθείσες οδηγίες. 
  3. καλέσουν τον Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης σε περίπτωση που οποιοδήποτε άτομο παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα κατά την παραμονή του στο τερματικό.
  4. αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις και να τις αντικαθιστούν με τηλεδιασκέψεις.
 
Η DP World Limassol θα προβαίνει σε επικαιροποίηση/αναθεώρηση των υφιστάμενων κατευθυντήριων γραμμών στη βάση οδηγιών από τις αρμόδιες αρχές και θα ενημερώνει τους εκάστοτε εμπλεκομένους και συνεργάτες.
 

Δειτε Επισης

Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Τα ισχυρά ταμειακά αποθέματα...όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της οικονομικής αβεβαιότητας
ΚΕΒΕ: Ιστορικό γεγονός τα 20 χρόνια της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας