Παραμένει ο «ακήρυχτος» πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον Huawei

Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους να μπλοκάρουν την προμήθεια υλικού προς την κινεζική Huawei Technologies, παρά τις περί του αντιθέτου αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο Twitter και υποστηρικτικά σχόλια την προηγούμενη εβδομάδα. 

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, την Πέμπτη συζητήθηκαν σε συμβούλιο θέματα εθνικής ασφαλείας και εξαγωγών προς την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων και προτάσεων για περιορισμούς στις πωλήσεις επεξεργαστών προς τη Huawei, τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή έξυπνων κινητών στον κόσμο. Παράλληλα, συζητήθηκε σχέδιο για μπλόκο των πωλήσεων κινητήρων αεροσκαφών για το νέο επιβατικό αεροπλάνο της Κίνας.

Αν και η πρόταση να μην επιτραπεί στην General Electric να προμηθεύσει κινητήρες αεροσκαφών στην Κίνα αποσύρθηκε από το τραπέζι, μετά την παρέμβαση Τραμπ, οι πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι είναι ακόμη υπό συζήτηση περιορισμοί για μεγαλύτερο αποκλεισμό της Huawei από τους προμηθευτές της.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι θέλει να επιτρέπεται στις αμερικανικές επιχειρήσεις να έχουν δοσοληψίες με τη Huawei, δηλώνοντας μάλιστα ότι ήταν «πολύ σκληρός» με την κινεζική εταιρεία. Είχε όμως προσθέσει ότι οι ανησυχίες περί εθνικής ασφαλείας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία ώστε να καθίσταται δύσκολο για τις ξένες χώρες να αγοράζουν αμερικανικά προϊόντα.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Ισπανία: Επιταχύνθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Φόρους 800 εκατ. ευρώ πλήρωσαν ευρω-τράπεζες στο Κρεμλίνο
Μετοχές: Το ράλι μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς μείωση επιτοκίων, λένε οι «ταύροι» της Wall Street
Fed: Η επιμονή του Πάουελ να διατηρήσει τα υψηλά 20ετίας και το στοίχημα των επενδυτών
Μόσχα: Προειδοποιεί τη Δύση με «σκληρή» απάντηση αν πειραχτούν τα περιουσιακά της στοιχεία
Προειδοποιεί για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στη Γάζα η Σαουδική Αραβία
Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι