Μαρίνα Λάρνακας: Φέρνει νέο μεγάλο brand από το εξωτερικό για το ξενοδοχείο
06:56 - 03 Δεκεμβρίου 2020
Μετά από πολλές δυσκολίες και εμπόδια καταφέραμε αυτό το επίτευγμα, είπε στο InBusinessNews o CEO της Kition Ocean Holdings, Πάνος Αλεξάνδρου, καθώς ο δρόμος μέχρι τις υπογραφές δεν ήταν καθόλου εύκολος. Η εμφάνιση της πανδημίας αλλά και το ζήτημα με τις πολιτογραφήσεις προβλημάτισε τους ιθύνοντες. Όσον αφορά την κατάργηση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος ωστόσο και επειδή το όλο εγχείρημα δεν σχεδιάστηκε για να βασιστεί στο πρόγραμμα δεν επηρεάστηκαν οι αποφάσεις της κοινοπραξίας.
Διαβάστε ακόμα:
Prime: Σχεδιάζει τη δημιουργία του νέου Βερεγγάρια
Τρεις millennials σκιαγραφούν το μέλλον του λιανικού εμπορίου
Πέραν των πιο πάνω, η απειρία των αρμοδίων σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και άλλες αργοπορίες που προέκυψαν από πλευράς κυβέρνησης λόγω αλλαγών στους συμβούλους της έφεραν επιπρόσθετες καθυστερήσεις, όπως μας αναφέρθηκε ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών χρόνων η κοινοπραξία είχε να αντιμετωπίσει και τις αλλαγές που υπήρξαν στο Υπουργείο Μεταφορών και Έργων.
Ο κ. Αλεξάνδρου ευχαρίστησε πάντως τον νυν υπουργό, Γιάννη Καρούσο, που όπως μας είπε, έβαλε το μεγαλεπήβολο έργο σε προτεραιότητα.
Έργο μαμούθ για τα διεθνή δεδομένα
Το έργο που αναλαμβάνει η Kition Ocean Holdings, της οποίας τα βασικά μέλη προέρχονται από το Ισραήλ, είναι ένα έργο μαμούθ για τα διεθνή δεδομένα.
Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε περιοχή πέραν των 500.000 τ.μ., η οποία θα περιλαμβάνει διαμερίσματα, σπίτια και τρία πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, πανεπιστήμιο για ξενοδοχειακές σπουδές, ιατρική σχολή που θα λειτουργεί παράλληλα με νοσοκομειακή μονάδα για επεμβάσεις υψηλού επιπέδου και πανεπιστήμιο περιβάλλοντος και ενέργειας- με σκοπό σε μια δεκαετία ένα μεγάλο μέρος της Κύπρου να καταστεί ενεργειακά αυτάρκης.
Παράλληλα, θα ανεγερθούν δύο ξενοδοχεία, ένα lifestyle παραλιακό ξενοδοχείο, για διακοπές και events και ένα ξενοδοχείο 5* το οποίο θα διαχειρίζεται και δύο κτήρια από διαμερίσματα.
Θα πρόκειται για branded ξενοδοχείο, με την κοινοπραξία, όπως μας ανέφερε ο κ. Αλεξάνδρου, να βρίσκεται σε συζητήσεις με κάποια μεγάλα διεθνή brands που δεν έχουν παρουσία στην Κύπρο.
Πέραν των πιο πάνω το έργο θα περιλαμβάνει καφετέριες, εστιατόρια και παραδοσιακή αγορά ενώ θα προσφέρει πολλά και από πλευράς υποδομών καθώς θα κατασκευαστούν δρόμοι, αποχετευτικά συστήματα, υποσταθμοί ηλεκτρισμού, φωτισμός στους δρόμους, κοινόχρηστοι χώροι κ.α.
Μετά το συμβόλαιο έρχονται οι συμφωνίες
«Μέχρι να υπογραφεί το συμβόλαιο με την κυβέρνηση δεν μπορούμε να υπογράψουμε οτιδήποτε άλλο που να αφορά το συμβόλαιο, οπόταν με το που θα δώσουμε τα χέρια με την κυβέρνηση θα αρχίσουμε και εμείς να υπογράφουμε τις συμφωνίες μας, για τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια και τα ξενοδοχεία», μας είπε ο κ. Αλεξάνδρου.
Για το τουριστικό πανεπιστήμιο υπάρχουν δύο υποψηφιότητες από ελβετικές σχολές, για το νοσοκομείο υπάρχουν δύο υποψήφια ισραηλινά νοσοκομεία για συνεργασία ενώ για το πανεπιστήμιο ενεργειακών θεμάτων υποψήφια για συνεργασία είναι αμερικανική σχολή.
Με το που θα πέσουν οι υπογραφές αναμένεται και αύξηση του ενδιαφέροντος από το εξωτερικό, μας επισημάνθηκε.
Η κατασκευή του έργου
Ήδη, πολλές εταιρείες από Κύπρο και εξωτερικό έχουν προσεγγίσει την κοινοπραξία και για την κατασκευή του έργου, ωστόσο οι συζητήσεις θα αρχίσουν μετά τις υπογραφές με την κυβέρνηση.