Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Prime: Σχεδιάζει τη δημιουργία του νέου Βερεγγάρια

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας για την αγορά του Βερεγγάρια στον Πρόδρομο, ο νέος ιδιοκτήτης τρέχει μελέτη για αναβίωση του ιστορικού ξενοδοχείου, με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος διεθνών προτύπων, που θα προσελκύει τόσο ξένους όσο και ντόπιους τουρίστες.
 
Η κυπριακή εταιρεία ανάπτυξης γης Prime Property Group, η οποία όπως αποκάλυψε χθες το InBusinessNews, βρίσκεται πίσω από την πολυσυζητημένη αγορά του Βερεγγάρια, έχει ήδη αποταθεί σε γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο της Λευκωσίας, με στόχο τη διενέργεια μελέτης για το πως θα πρέπει να γίνει η αναβίωση του γνωστού ξενοδοχείου. Η εν λόγω αρχιτεκτονική μελέτη, η οποία ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους, θα καταδείξει το κατά πόσον το κτήριο που απέμεινε από το πάλαι ποτέ ξενοδοχείο των βασιλιάδων, θα αναστηλωθεί ή θα κατεδαφιστεί για να δημιουργηθεί από την αρχή. Πάντως, όπως μας διευκρινίστηκε, ακόμα και αν το υφιστάμενο κτήριο κατεδαφιστεί, θα αναβιωθούν χώροι στα πρότυπα του παλαιού κτηρίου.
 
Μιλώντας στο InBusinessNews o εκπρόσωπος της Prime Property Group, Σωκράτης Έλληνας, ανέφερε ότι για το όλο project αναμένεται να δαπανηθούν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, το ακίνητο πωλήθηκε έναντι περίπου €2 εκατ.

Διαβάστε ακόμα:
Μαρίνα Λάρνακας: Φέρνει νέο μεγάλο brand από το εξωτερικό για το ξενοδοχείο
Τρεις millennials σκιαγραφούν το μέλλον του λιανικού εμπορίου
 
Αναβιώνοντας το παλιό Βερεγγάρια
Ο κ. Έλληνας ανέφερε ότι η εταιρεία βλέπει το Βερεγγάρια σαν ένα μοναδικό ακίνητο, τόσο για την ιστορία που φέρει όσο και για το φυσικό περιβάλλον, στο οποίο βρίσκεται. Γι αυτό, τόνισε, στόχος είναι η αξιοποίηση του για τη δημιουργία ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος διεθνών προτύπων για τις ορεινές περιοχές, το οποίο θα παντρεύει τη σύγχρονη εποχή με την παράδοση.
 
Το ξενοδοχείο που θα δημιουργηθεί, τόνισε ο κ. Ελληνας, θα περιλαμβάνει facilities της σύγχρονης εποχής, αξιοποιώντας παράλληλα τα παραδοσιακά στοιχεία της περιοχής. Εξάλλου, πρόθεση της εταιρείας είναι πέραν από ξενοδοχειακό συγκρότημα, να δημιουργήσει κέντρο ευεξίας, καθώς επίσης και οικιστικές μονάδες (κατοικίες ή διαμερίσματα) εντός της περιοχής, οι οποίες θα εξυπηρετούνται από το ξενοδοχείο, στα πρότυπα μεγάλων resort του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα της Ελβετίας. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι η συνολική έκταση του ακινήτου είναι 26.520 τ.μ.
 
Στόχος, ανέφερε ο κ. Έλληνας, είναι το όλο project να απευθύνεται τόσο σε ξένους τουρίστες υψηλού εισοδήματος όσο και στον εγχώριο τουρισμό.
 
Όπως μας τονίστηκε, έμφαση θα δοθεί σε θέματα σεβασμού του περιβάλλοντος χώρου, ενώ στόχος είναι η ανάδειξη των μονοπατιών της φύσης και των κυπριακών προϊόντων.
 
«Μύθος η μεταφορά του συντελεστή δόμησης»
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μεταφοράς του συντελεστή δόμησης του ακινήτου στη Λεμεσό για αξιοποίηση του σε άλλα projects της εταιρείας, ο κ. Έλληνας τόνισε πως αυτό δεν βρίσκεται στα πλάνα της εταιρείας. Ενδεικτικό αυτού, πρόσθεσε, το γεγονός ότι η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει και οικιστικές μονάδες εντός του όλου τεμαχίου γης.  
Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με ξενοδοχειακή αλυσίδα του εξωτερικού, ο κ. Έλληνας δεν το απέκλεισε, σημειώνοντας ότι όταν θα δημιουργηθεί το ξενοδοχείο, ενδεχομένως να χρειαστεί διαχειριστές. Ανέφερε ωστόσο ότι είναι πολύ νωρίς για τέτοια σχέδια, καθώς ακόμα η διαδικασία βρίσκεται στο αρχικό στάδιο εκπόνησης αρχιτεκτονικής μελέτης.
 
Από την Ocean Tankers στην  Prime Property Group
 

Υπενθυμίζεται ότι το Βερεγγάρια είχε περάσει στα χέρια της Gordian Holdings μαζί με τα δάνεια της εταιρείας Ocean Tankers, μέσω του πακέτου δανείων Helix 1, το οποίο πώλησε η Τράπεζα Κύπρου τον Ιούνιο του 2019. Προηγουμένως η τράπεζα είχε δοκιμάσει δύο φορές, ανεπιτυχώς, να το πωλήσει μέσω πλειστηριασμού.
 
Αναζητώντας αγοραστή, η Gordian Holdings είχε φτάσει και την προηγούμενη Άνοιξη κοντά σε συμφωνία πώλησης του ξενοδοχείου στην Planetvision Capital. Ωστόσο το deal εκείνο ακυρώθηκε στο παρά πέντε.
Το ακίνητο καταλαμβάνει γη έκτασης 26.520 τ. μ ενώ το κτήριο καλύπτει έκταση 4.980 τ.μ. Είναι περίπου 80 χρόνων και αποτελείται από 80 δωμάτια σε δύο πτέρυγες ενώ υπάρχει και ένα ακόμη συμπληρωματικό κτήριο με εμβαδό 280 τ.μ. και εστιατόριο 200 τ.μ. Είναι κτισμένο με σκελετό από συνδυασμό πέτρας και οπλισμένου σκυροδέματος και τοιχοποιία από πέτρα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο σήμερα βρίσκεται σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, καθώς ένα μέρος του έχει κατεδαφιστεί λόγω βροχών και χιονόπτωσης.
 
 

Δειτε Επισης

Παραδόθηκε νέο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρνακα
SKY από την AΝΤΟNIS ZENIOS DEVELOPMENTS LTD
Η νέα γραφειακή ανάπτυξη αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στη Λάρνακα-Πού χωροθετείται και τι θα περιλαμβάνει
Bowling Boutique Bar & Grill: Ο νέος χώρος bowling που αφίχθηκε στην Έγκωμη (photos)
Φ. Στασόπουλος: Από πού πηγάζει η αύξηση κερδοφορίας της Ελληνικής-Θετική εξέλιξη η συμμετοχή της Eurobank
Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)