Green Deal Call: Η τελευταία ευκαιρία συμμετοχής στον «Ορίζοντα 2020»

Η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων «Πράσινη Συμφωνία» (Green Deal Call - GDC) είναι η τελευταία πρόσκληση του προγράμματος για έρευνα και καινοτομία της ΕΕ «Ορίζοντας 2020». Η Πρόσκληση περιλαμβάνει 10 ενότητες (areas) και 20 θεματικά πεδία (topics) που καλύπτουν θέματα από τη βιοποικιλότητα έως την κινητικότητα, την ενέργεια, τα τρόφιμα και την υγεία, καθώς και τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.
 
Ένας από τους κύριους στόχους του GDC είναι να μπορέσει να μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπο στην κοινωνία και την οικονομία της Ευρώπης που θα έχουν τα αποτελέσματα των ερευνητικών έργων που θα χρηματοδοτήσει όσο το δυνατό πιο άμεσα. Παρότι η Πρόσκληση διαθέτει προϋπολογισμό 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ο αριθμός των έργων που θα χρηματοδοτηθούν αναμένεται να είναι σχετικά μικρός αλλά με μεγαλύτερο προϋπολογισμό (ανά έργο). Ως εκ τούτου, το GDC απευθύνεται κυρίως σε φορείς με σχετική εμπειρία σε δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας και με εξειδίκευση σε ένα από τα θεματικά πεδία της Πρόσκλησης. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων για όλα τα θεματικά πεδία είναι η 26η Ιανουαρίου 2021.
 
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το GDC περιλαμβάνονται σε ανακοίνωση του ΙδΕΚ. Επιπρόσθετα, στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου Research and Innovation Days 2020 υπάρχουν διαθέσιμες οι βιντεογραφημένες παρουσιάσεις για το GDC πού έγιναν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Συνεδρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν ευκαιρίες συνεργασίας και συμμετοχής σε προτάσεις:
(α) που είναι διαθέσιμες στην Υπηρεσία Αναζήτησης Συνεργατών, η οποία λειτουργεί στην ιστοσελίδα του έργου “NCPs CaRE” και καλύπτει όλα τα θεματικά πεδία (topics) της Πρόσκλησης,
(β) συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις δικτύωσης που ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του ΙδΕΚ, όπως για παράδειγμα: Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το με το Horizon 2020 Helpdesk του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), στο τηλέφωνο 22205050 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: horizon2020@research.org.cy

Δειτε Επισης

Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)