Powered by

Βραβείο σε ευρωπαϊκό έργο για τον τουρισμό που συντόνισε το ΑΞΙΚ

Το Ευρωπαϊκό Έργο με τίτλο «Πρόγραμμα Συνεργάτη Εργοδότη για τα Ξενοδοχειακά και τον Τουρισμό» το οποίο συντόνισε το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ), βραβεύθηκε ως Παράδειγμα Καλής Πρακτικής για Έργα που υποβάλλονται στα πλαίσια του Ανταγωνιστικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Βασική Δράση 2 για την Ανώτερη Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, στόχος του έργου ήταν η ανάπτυξη και συστηματοποίηση της συνεργασίας και οικοδόμησης στρατηγικών συμπράξεων μεταξύ των ξενοδοχειακών/τουριστικών επιχειρήσεων, των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που προσφέρουν προγράμματα στα ξενοδοχειακά και τον τουρισμό και των φοιτητών τους, μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πρόγραμμα Συνεργάτη Εργοδότη, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας. 
 
Το έργο είχε διάρκεια δύο χρόνων (Σεπτέμβριος 2016 - Οκτώβριος 2018) και προϋπολογισμό ύψους 242,617.00 ευρώ.  Στα πλαίσια του έργου το ΑΞΙΚ συντόνισε τις ενέργειες 7 εταίρων σε 5 διαφορετικές χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία, Φινλανδία και Ισπανία).  Οι υπόλοιποι εταίροι του έργου ήταν το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τάμπερε-ΤΑΜΚ (Φινλανδία), το ΤΕΙ Κρήτης (Ελλάδα), το Mediterranean Management Centre (Κύπρος), ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (Κύπρος), η εταιρεία Gruppo 4 (Ιταλία) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Επιμόρφωση και Ανάπτυξη – Documenta (Ισπανία).  
 
Με βάση τα πορίσματα του εν λόγω έργου, το ΑΞΙΚ με Ευρωπαίους εταίρους του θα υποβάλουν πρόταση επιχορήγησης από Ευρωπαϊκά Κονδύλια ενός έργου για την ανάπτυξη μιας πολύ καινοτόμας ηλεκτρονικής πλατφόρμας (αξιοποιώντας μια σύγχρονη και πολυσυλλεκτική διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού – user development process), η οποία θα υποστηρίξει το σύστημα συνεταιρισμού μεταξύ των επιχειρήσεων, των ιδρυμάτων ανώτερης εκπαίδευσης και των φοιτητών τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο