Η ΚΕΦΕΑ υπόγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης με τον ΟΑΥ

Η Κυπριακή Ένωση Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ), μετά από σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), υπόγραψε σήμερα το Μνημόνιο Συναντίληψης για τη διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων στα πλαίσια του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ). 
 
Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή του Μνημονίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕΑ κ. Κυριάκος Μικέλλης, ανέφερε πως η φαρμακευτική βιομηχανία αποφάσισε να στηρίξει τη μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας, επιδιώκοντας όπως πάντα την αναβάθμιση της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τη βελτίωση στην πρόσβαση των ασθενών σε αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα. «Παρόλο ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά σημεία που θα πρέπει να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας και διαβούλευσης, όπως για παράδειγμα το πλαίσιο αποζημιώσεων, έχουμε υπογράψει το Μνημόνιο Συναντίληψης με τον ΟΑΥ και το Υπουργείο Υγείας, το οποίο διασφαλίζει την παρουσία και πρόσβαση των ασθενών σε μεγάλο αριθμό φαρμάκων», τόνισε ο κ. Μικέλλης.
 
Η ΚΕΦΕΑ επισημαίνει ότι ο διάλογος με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη κινήθηκε σε πνεύμα συνεργασίας και εκφράζει την πεποίθηση ότι με τον ίδιο τρόπο θα συνεχιστεί και στο μέλλον, με στόχο τη διασφάλιση της παροχής υψηλού επίπεδου υπηρεσιών υγείας προς τους Κύπριους πολίτες, επιτρέποντας στους δικαιούχους του ΓεΣΥ να έχουν πρόσβαση σε νέες καινοτόμες θεραπείες.
 
Η ΚΕΦΕΑ ιδρύθηκε το 2006 και αντιπροσωπεύει την καινοτόμο φαρμακευτική βιομηχανία στην Κύπρο και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (EFPIA).
    

Δειτε Επισης

Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)