Χ. Αγκαστινιώτης: «Το στοίχημα του νέου Διοικητή της ΚΤ

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είναι η διαχείριση της εικόνας και αξιοπιστίας μας σαν Κεντρική Τράπεζα, σαν τραπεζικό σύστημα και σαν οικονομία σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς και άλλους θεσμούς. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν εκεί», τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ για θέματα της κυπριακής οικονομίας, με ομιλητή τον Διοικητή της ΚΤ. 
 
Ο κ. Αγκαστινιώτης μετέφερε την πεποίθηση του ότι ο νέος Διοικητής είναι σε θέση να κερδίσει το στοίχημα, την εκτίμηση των ευρωπαϊκών και όχι μόνο θεσμών.
 
Αναφέρθηκε εξάλλου, σε μια σειρά προκλήσεων, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ΚΤ, όπως τα ΜΕΔ, το Σχέδιο Εστία, η ομαλή χρηματοδότηση επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα, η πλήρης εξυγίανση των τραπεζών κ.α. «Παρά την πολυπλοκότητα αυτών των προβλημάτων, το ΚΕΒΕ πιστεύει ότι υπάρχουν λύσεις, οι οποίες θα αποφορτίσουν τις επιχειρήσεις και την οικονομία από βαρίδια, θα περιορίσουν τις δυσκολίες και θα ανοίξουν τα φτερά των επιχειρήσεων και την οικονομία», τόνισε ο κ. Αγκαστινιώτης, μεταφέροντας την ετοιμότητα του ΚΕΒΕ να βοηθήσει και να στηρίζει την ΚΤ σε αυτές τις προσπάθειες.
 
Αναφέρθηκε τέλος στο σοβαρό πρόβλημα που αφορά στη δυσχέρεια ροής εμβασμάτων από και προς κυπριακές τράπεζες, στις ξένες επενδύσεις και στην οικονομία, ως αποτέλεσμα των χρονοβόρων διαδικασιών τραπεζικών ιδρυμάτων στη διεκπεραίωση τέτοιων εργασιών, υπό το φόβο του ενδεχομένου περιπτώσεων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
 

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων