ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΛΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Έξοδα Κεντρικής και Εισαγγελίας στις υποθέσεις Αξιογράφων

Σε ανακοίνωση προέβη το γραφείο Κώστας Μελάς & Συνεργάτες ΔΕΠΕ με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας των όσων έχουν δημοσιευθεί για την απόσυρση αγωγών που αφορούν αξιόγραφα εναντίον της Δημοκρατίας και της Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι η αγωγή 3729/15 αφορούσε ηλικιωμένους κατόχους αξιόγραφων που αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα υγείας και ένας εκ των δύο νοσηλεύεται σε ίδρυμα.

Στην εν λόγω υπόθεση υπήρξε εξώδικη διευθέτηση με την Τράπεζα Κύπρου , όπου τόσο η Γενική Εισαγγελία όσο και η Κεντρική Τράπεζα απαιτούσαν και επέμεναν την επιδίκαση εξόδων υπέρ τους για να αποδεχθούν να αποσυρθεί η Αγωγή, παρά τις ενστάσεις μας και παρά το γεγονός ότι οι πελάτες μας ήταν οι επιτυχόντες διάδικοι και η αγωγή εναντίον της Δημοκρατίας και της Κεντρικής είχε καταστεί  άνευ αντικειμένου.  Το Δικαστήριο επιδίκασε τα έξοδα υπέρ τους, απόφαση η οποία έχει εφεσιβληθεί.  Μέχρι σήμερα, η Γενική Εισαγγελία απαιτεί την καταβολή των εξόδων αυτών.
 
Παράλληλα, η αγωγή 5648/14 αφορούσε καρκινοπαθή κάτοχο αξιόγραφων.  Στην εν λόγω υπόθεση υπήρξε εξώδικη διευθέτηση με την Τράπεζα Κύπρου, όπου τόσο η Γενική Εισαγγελία όσο και η Κεντρική Τράπεζα απαιτούν την επιδίκαση εξόδων υπέρ τους για να αποδεχθούν να αποσυρθεί η Αγωγή. 

Η Αγωγή δεν έχει ακόμα αποσυρθεί εναντίον της Δημοκρατίας και της Κεντρικής ενόψει του ότι εκκρεμεί το θέμα των εξόδων.
 
Σε ό,τι αφορά η αγωγή 2804/15 αφορούσε δάνειο που εξασφαλίζετο αποκλειστικά με την ενεχυρίαση αξιογράφων.  Στην εν λόγω υπόθεση υπήρξε εξώδικη διευθέτηση με την Τράπεζα Κύπρου μέσω της απομείωσης χρέους, όπου τόσο η Γενική Εισαγγελία όσο και η Κεντρική Τράπεζα απαιτούσαν την επιδίκαση εξόδων υπέρ τους για να αποδεχθούν να αποσυρθεί η Αγωγή. 

Έχουν ήδη επιδικαστεί έξοδα υπέρ της γενικής εισαγγελίας ενώ αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα των εξόδων της Κεντρικής. 

Τέλος, το δικηγορικό γραφείο αναφέρει ότι τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με την Δικαιοσύνη ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. 

Δειτε Επισης

Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP
Το ΑΕΠ της ευρωζώνης και ο οδικός χάρτης μείωσης των επιτοκίων
Κίνηση εντυπώσεων από ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών