Metropolis: Παίρνει πολεοδομική άδεια την Τετάρτη

Την Τετάρτη (5 Σεπτεμβρίου) αναμένεται να παραχωρηθεί από τον Δήμο Λάρνακας η πολεοδομική άδεια για την ανέγερση εμπορικού κέντρου στην Λάρνακα που θα φέρει την επωνυμία Metropolis. Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο InBusinessNews, υπάρχει συμφωνία για την παραχώρηση της πολεοδομικής άδειας, ενώ στην συνέχεια θα πρέπει να εκδοθούν και οι άδειες οικοδομής προτού προχωρήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εμπορικό κέντρο που θα ανεγερθεί σε εκκλησιαστική γη, μεταξύ του ΚΕΝ Λάρνακας και του Σταδίου ΓΣΖ, πήρε το πράσινο φως του Υπουργικού Συμβουλίου τον περασμένο Ιούλη, αφού έλαβε υπόψη τις εισηγήσεις του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων.

Η γη, στην οποία θα ανεγερθεί το νέο mall, έχει παραχωρηθεί με μακροχρόνια σύμβαση ενοικίασης στην νοτιοαφρικανική Acsion.

Διαβάστε ακόμα: Έβαλαν μπρος για το λίφτινγκ στην Στασικράτους

Διαβάστε ακόμα: FT: Υψηλό σκορ για το πρόγραμμα επενδύσεων της Κύπρου

40,000 τ.μ.,100 καταστήματα
Η ανάπτυξη περιλαμβάνει την ανέγερση εμπορικού κέντρου εμβαδού 40,000 τετραγωνικών μέτρων με εμπορικά καταστήματα, υπεραγορά, χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας και κινηματογράφους.
Το ισόγειο του κτηρίου θα αποτελείται από 100 καταστήματα, ένδυσης, υπόδησης, παιδικά, αθλητικά, οπτικά είδη, χώρο ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αίθουσες κινηματογράφου, εστιατόρια, καφετέριες, παιδότοπο, υπεραγορά, πολυκατάστημα, όπως επίσης και χώρο στάθμευσης. Στο υπόγειο θα υπάρχει επίσης χώρος στάθμευσης και αποθηκευτικοί χώροι.

Πώς φτάσαμε στην έγκριση
Η αίτηση της εταιρείας Acsion για την ανέγερση του Metropolis Mall είχε υποβληθεί στις αρχές του 2017 στο Τμήμα Περιβάλλοντος, το οποίο είχε δώσει την έγκρισή του για το έργο, υπό όρους, τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς.

Το ίδιο διάστημα, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας είχε δώσει με τη σειρά του την έγκρισή του για το έργο, υπό προϋποθέσεις, αποστέλλοντας τις παρατηρήσεις του στο Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων. Ο Δήμος Λάρνακας ζήτησε αντισταθμιστικά μέτρα, όπως ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο προς αντιμετώπιση της αναμενόμενης αύξησης της κίνησης οχημάτων και διαχείριση της οχλαγωγίας.

Ενώπιον του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων, το οποίο είχε ορίσει δημόσια ακρόαση στις 25 Ιανουαρίου του 2018, οι καταστηματάρχες Λάρνακας και Αμμοχώστου είχαν εκφράσει την έντονη αντίδραση και αντίθεσή τους για το έργο.

Η έκθεση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων οδηγήθηκε ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος την προώθησε στο Υπουργικό Συμβούλιο που με τη σειρά του τον Ιούλιο του 2018 άναψε το πράσινο φως για τη μεγάλη επένδυση στη Λάρνακα.

Δειτε Επισης

Ημερίδα Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ σε συνεργασία με cp Foodlab-Το θέμα ενημέρωσης για παραγωγούς και προμηθευτές
Αλφαμέγα: Πράσινο φως για τη νέα υπεραγορά στην Έγκωμη-Ισχυροποιεί την παρουσία της στην περιοχή
Η Lidl Κύπρου ενισχύει σταθερά το έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού με νέα δωρεά ύψους €50.000
«Αισθητές διαφορές» στην τιμολόγηση καυσίμων βλέπει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
CTC, Ermes, Woolworth: Καθυστερούν τα αποτελέσματα 2024 λόγω στρατηγικής αναδιάρθρωσης και πώλησης Superhome
Λούκας Λεωνίδου(Toyota Κύπρου): Πελάτες παγώνουν αγορές ηλεκτρικών οχημάτων
Το λιανικό εμπόριο στην εποχή του e-commerce...Οι στρατηγικές omnichannel και ο ανταγωνισμός σε ένα δυναμικό τοπίο
Αύξηση αξίας και όγκου κύκλου εργασιών λιανικού εμπορίου τον Μάρτιο
Takata: Τηλεφωνικό κέντρο από ΤΟΜ για πολίτες που δεν μπόρεσαν να κλείσουν ραντεβού για ανακλήσεις
Οι νέες τάσεις στον χώρο του convenience...Πώς αλλάζουν το παχνίδι μικρά καταστήματα και υπεραγορές της γειτονιάς