powered by

Κ. Ιωάννου: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο-Στοχευμένες δράσεις για ανάπτυξη της Δερύνειας

Η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη στηρίζει με δράσεις που υλοποιούνται από διάφορα Υπουργεία τον αγροτικό κόσμο και τους κατοίκους που επιλέγουν να παραμείνουν στις ακριτικές περιοχές, κρατώντας τις ζωντανές, παρά τις αντιξοότητες και τις ιδιαιτερότητες που προκαλεί η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της πατρίδας μας, ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε χαιρετισμό του στο 14ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας, που πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο Αναγέννησης Δερύνειας, ο Υπουργός ανέφερε ότι το συγκεκριμένο Φεστιβάλ «έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της επαρχίας Αμμοχώστου, αλλά και της Κύπρου ευρύτερα. Ιδιαίτερα φέτος η διοργάνωση του Φεστιβάλ αποκτά μεγαλύτερη σημασία, δεδομένων των αλλαγών στον χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» είπε, και εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας διατηρούν τις εκδηλώσεις αυτές, παραμένοντας συνεπείς στην προβολή των ξεχωριστών πολιτιστικών χαρακτηριστικών τους».

Είναι επίσης σημαντικό, συνέχισε «ότι, μέσα από το Φεστιβάλ, οι παραγωγοί φράουλας της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να αναδείξουν την ποιότητα της δερυνειώτικης φράουλας, η καλλιέργεια της οποίας έχει μεγάλη συμβολή στην τοπική οικονομία». Την ίδια ώρα, είπε, το Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας, «εκτός από γιορτή γεύσης και παράδοσης, είναι μια ευκαιρία για συναπάντημα και ψυχαγωγία των επισκεπτών του, ντόπιων και ξένων».

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών «η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη στηρίζει με δράσεις που υλοποιούνται από διάφορα Υπουργεία τον αγροτικό κόσμο και τους κατοίκους που επιλέγουν να παραμείνουν στις ακριτικές περιοχές, κρατώντας τις ζωντανές, παρά τις αντιξοότητες και τις ιδιαιτερότητες που προκαλεί η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της πατρίδας μας».

Ειδικότερα, συνέχισε, «το Υπουργείο Εσωτερικών στέκεται έμπρακτα δίπλα στις ακριτικές περιοχές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προσπάθεια των Τοπικών Αρχών να τις αναβαθμίσουν και να τις ενισχύσουν». Σε αυτό το πλαίσιο, η Δερύνεια εντάσσεται στο Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών, στην κατηγορία «ακριτικές περιοχές», πρόσθεσε.

Διαπιστώνουμε με ικανοποίηση, το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από πολίτες, για να εγκατασταθούν στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι σήμερα, συνολική χορηγία που φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, έχει παραχωρηθεί σε 248 δικαιούχους που επέλεξαν να στεγάσουν τις οικογένειές τους στη Δερύνεια», είπε ο κ. Ιωάννου.

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε πως «οι στόχοι για βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας είναι κοινοί και για αυτό, ως Κυβέρνηση, στηρίζουμε τις στοχευμένες δράσεις» που προωθούνται για να κρατηθεί η περιοχή «σε πορεία ανάπτυξης και προόδου».

Αφού συνεχάρη το Δημοτικό Διαμέρισμα Δερύνειας για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ φράουλας, ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως «πρωτίστως αξίζουν συγχαρητήρια στους παραγωγούς, στους κατοίκους και στους εθελοντές που εργάστηκαν με αγάπη και μεράκι, για την όμορφη αυτή βραδιά».

Δειτε Επισης

Μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο οι άδειες οικοδομής-Αύξηση αξίας, εμβαδού και οικιστικών μονάδων
Εγκρίθηκαν οι τροποποιητικοί κανονισμοί για τη διάθεση γης για πανεπιστήμια
Μεγάλη ζήτηση για τη νέα συλλογή 26 παραθαλάσσιων ακινήτων από την Altamira Real Estate
Αγροτικά τεμάχια προς πώληση σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα από την AstroBank
Πυρετός εργασιών για το προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ-Στόχος του Μπουντζίνσκι να ολοκληρωθεί το συντομότερο
Αύξηση στην παραγωγή και στις τιμές παραγωγού στις κατασκευές το πρώτο τρίμηνο του 2025
Τσερίου: Εργασίες ακόμα και τον Αύγουστο-Οι διευκρινίσεις του Δήμου Στροβόλου για την πορεία του έργου
Ν. Χριστοδουλίδης: Σε εξέλιξη έργα 1,8 δις ευρώ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής-Αγγίζουν όλους τους τομείς
Άναψε πράσινο φως για το Hadassah Healthcare Park-Τι θα περιλαμβάνει η μεγάλη ανάπτυξη στη Λακατάμια
Έλενα Κούσιου-Χατζηδημητρίου: Ολοκληρωμένη η στεγαστική πολιτική, έρχονται νέες λύσεις και προγράμματα