Σύντομα στον ΥΠΕΣ η έκθεση για Metropolis Mall

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία λήψης απόφασης σε σχέση με την παραχώρηση ή μη άδειας κατά παρέκκλιση, για την κατασκευή του πολυσυζητημένου Metropolis Mall στη Λάρνακα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, Το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων έχει επικυρώσει την εισήγηση του και εντός 15 ημερών αναμένεται να ολοκληρώσει την αιτιολογημένη έκθεση για το έργο.  Η έκθεση θα οδηγηθεί ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος θα την προωθήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Το υπουργικό θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις για το μέλλον της φιλόδοξης επένδυσης.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η όποια απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου δεν δεσμεύεται από την εισήγηση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων.
 
Υπενθυμίζεται ότι η ανάπτυξη έχει εξασφαλίσει θετική άποψη από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, υπό προϋποθέσεις,  ενώ έντονη είναι αντίθεση των καταστηματαρχών Λάρνακας και Αμμοχώστου.
 
Το Mall προγραμματίζεται να  ανεγερθεί σε εκκλησιαστική γη, μεταξύ του ΚΕΝ Λάρνακας και του Σταδίου ΓΣΖ. Η γη έχει παραχωρηθεί με μακροχρόνια σύμβαση ενοικίασης από τη Μητρόπολη Κιτίου στη εταιρεία Acsion Ltd.
 
Σύμφωνα με την πολεοδομική αίτηση, η ανάπτυξη αφορά την ανέγερση εμπορικού κέντρου εμβαδού 40 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων με εμπορικά καταστήματα, υπεραγορά, χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας και κινηματογράφους. Το κτίριο θα αποτελείται από ισόγειο που θα περιλαμβάνει 100 καταστήματα, ένδυσης, υπόδησης, παιδικά, αθλητικά, οπτικά είδη, χώρος ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αίθουσες κινηματογράφου, εστιατόρια, καφετέριες, παιδότοπος και άλλα, υπεραγορά, πολυκατάστημα και χώρο στάθμευσης. Στο υπόγειο θα χωροθετηθεί χώρος στάθμευσης και αποθηκευτικοί χώροι.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας