Τρόπους συνεργασίας μελετούν Συμβούλιο Οικονομίας και ΟΕΒ

Την πρόθεση του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου, για ουσιαστικό διάλογο και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, διατύπωσε στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Τάκης Κληρίδης, σε μεταξύ τους συνάντηση την Πέμπτη. 
 
Ανακοίνωση της Γραμματείας του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου αναφέρει ότι η συνάντηση με την ΟΕΒ ήταν η πρώτη από μία σειρά επαφών που προτίθεται να πραγματοποιήσει το Συμβούλιο με εκπροσώπους οργανωμένων συνόλων και άλλους φορείς του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Προσθέτει ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου επισήμανε «την πρόθεση για ουσιαστικό διάλογο και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι με τις εισηγήσεις και την εμπειρογνωμοσύνη τους μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων και τεκμηριωμένων συστάσεων πολιτικής και μέτρων για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας».
 
Ο κ. Κληρίδης, εξήγησε, παράλληλα, τον συμβουλευτικό χαρακτήρα του Συμβουλίου, αλλά και τη λειτουργική ανεξαρτησία του ως προς την κεντρική κυβέρνηση.
 
Όπως είπε ο Τάκης Κληρίδης, οι εργασίες του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου, «θα διεκπεραιώνονται στα πλαίσια της αρχής της διαφάνειας, με δημοσιοποίηση των συστάσεων του προς τον Υπουργό Οικονομικών αλλά και των ετήσιων ή άλλων ενδιάμεσων εκθέσεων που θα αφορούν στις εργασίες του Συμβουλίου».
 
Από πλευράς του, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, εξέφρασε την ετοιμότητα της Ομοσπονδίας και των μελών της για συνεργασία και στήριξη του έργου του Συμβουλίου.
 
Την πρόθεση για συμβολή στην επίτευξη των κοινών στόχων για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ένα θέμα υψίστης σημασίας για την κυπριακή βιομηχανία και τα μέλη της ΟΕΒ, επεσήμανε και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Πέτρου.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η ΟΕΒ εξετάζει ήδη σε βάθος τις επιμέρους πτυχές που αφορούν στην ανταγωνιστικότητα όχι μόνο των κυπριακών επιχειρήσεων αλλά και της ευρύτερης οικονομίας, στα πλαίσια και των εργασιών της αρμόδιας Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας της ΟΕΒ».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)