ΑΗΚ: Ολοκληρώθηκε το Έργο Αξιολόγησης Ενδεχόμενων Κινδύνων

Η ΑΗΚ ως οργανισμός αιχμής στον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα της ενέργειας,  στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της διαρκούς προσπάθειάς να προσθέτει αξία σε όλες της δραστηριότητές της, ολοκλήρωσε ένα έργο σταθμό που για πρώτη φορά υλοποιείται στην Κύπρο από ημικρατικό οργανισμό. Με την ενεργό συμμετοχή όλων των Διευθυντικών της στελεχών και με τη βοήθεια εξωτερικού εμπειρογνώμονα εξειδικευμένης τεχνογνωσίας, η ΑΗΚ προχώρησε στην αξιολόγηση των ενδεχόμενων  κινδύνων της αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει στην αναπτυξιακή της πορεία.
 
Μέσω μιας ενιαίας προσέγγισης, έγινε αναλυτική καταγραφή των ενδεχόμενων κινδύνων και των προκλήσεων που δημιουργούνται για την ΑΗΚ από το εγχώριο και διεθνές περιβάλλον καθώς και των μέτρων που σήμερα λαμβάνονται προληπτικά για την αποτελεσματική διαχείρισή τους. Από το έργο προέκυψε η ανάγκη περεταίρω συστηματικής παρακολούθησης διαφόρων θεμάτων, που σχετίζονται με δραστηριότητες της ΑΗΚ, με σκοπό την επίτευξη ενός συνολικού αειφόρου οφέλους.
 
Το έργο διενεργήθηκε κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2018 με τη συμβολή του συμβούλου διαχείρισης Κινδύνων και Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου κ. Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη, CIA, CFSA, CCSA, CFE.
 
Ένας Οργανισμός του μεγέθους και της θέσης της ΑΗΚ στον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της Κύπρου, είναι επιβεβλημένο να είναι όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένος. Η συστηματική και προληπτική διαχείριση των ενδεχόμενων κινδύνων βρίσκεται πλέον στον πυρήνα διαχείρισης της στρατηγικής της. Υπηρετεί την απαίτηση απρόσκοπτης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και την προϋπόθεση μιας σταθερής πορείας βιώσιμης ανάπτυξης με σεβασμό στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Δειτε Επισης

Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)
Κατιάνα Μούσα: Η ECOMMBX βλέπει μπροστά, τα καλύτερα έρχονται (vid)