CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Με μια συνεχή ανοδική πορεία και εμπειρία 37 ετών, η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ κατέχει ηγετική θέση και το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην ασφαλιστική βιομηχανία Γενικού Κλάδου της Κύπρου, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή,  Ανδρέα Κ. Στυλιανού. 

H καταξίωσή της στη συνείδηση του κοινού είναι αποτέλεσμα μιας διαχρονικής σχέσης εμπιστοσύνης. Αυτή κτίστηκε μέσα από την πελατοκεντρική φιλοσοφία, τον επαγγελματισμό, τον ζήλο και την εξειδίκευση του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εταιρείας και των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της, οι οποίοι εκφράζουν και υλοποιούν καθημερινά τη στρατηγική της.
Με ένα ευρύ δίκτυο άνω των 300 Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και με πλήρως στελεχωμένα γραφεία σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ παρέχει ολοκληρωμένα και πρωτοποριακά ασφαλιστικά σχέδια, με ευέλικτες και σύγχρονες λύσεις για κάθε ασφαλιστική ανάγκη. Εγγύηση ανάπτυξης της Εταιρείας είναι ο κύριος μέτοχός της, ο Γαλλικός Διεθνής Ασφαλιστικός Κολοσσός, CNP ASSURANCES.

Προοπτικές ανάπτυξης του ασφαλιστικού τομέα
Το 2017 η ασφαλιστική αγορά κινήθηκε με ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε επίπεδα πολύ κοντά στην αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της γενικής οικονομίας.  Στην αγορά υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, κάτι θετικό για τους καταναλωτές που έχουν επιλογές, αλλά και για τις Ασφαλιστικές Εταιρείες που έχουν κίνητρο να γίνονται καλύτερες και να βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών τους.  Όμως, ο ανταγωνισμός έχει σημασία να είναι υγιής. Να διασφαλίζονται η κεφαλαιουχική επάρκεια των Ασφαλιστικών Εταιρειών, αλλά και η δυνατότητα αποπληρωμής των αποζημιώσεών τους. 

Προσαρμογή στο νέο νομικό πλαίσιο  
Από τον Ιανουάριο του 2018 ισχύει η νέα Οδηγία της Εφόρου Ασφαλίσεων για την Είσπραξη και Απόδοση ασφαλίστρων, με την οποία καθορίζεται μια ξεκάθαρη διαδικασία σε σχέση με την πληρωμή του ασφαλίστρου από τον ασφαλιζόμενο στην ασφαλιστική εταιρεία. Η επιτυχής εφαρμογή της Οδηγίας αποτελεί σημαντικό στόχο για την ασφαλιστική βιομηχανία. Η σημαντική αυτή αλλαγή πιστεύουμε πως τα επόμενα χρόνια θα λειτουργήσει προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων, δηλαδή, των ασφαλιζομένων, των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και των ασφαλιστικών εταιρειών. Ο κάθε πελάτης θα μπορεί να επιλέξει τη μέθοδο πληρωμής του ασφαλίστρου του με προσυμφωνημένο τρόπο, που οφείλει να τηρεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ασφάλισής του. Η Εταιρεία μας εφαρμόζει κανονικά την Οδηγία και έχει προβεί σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι που τόσο το δίκτυο πωλήσεων όσο και το διοικητικό προσωπικό να ενημερώνουν τους πελάτες μας για τα νέα δεδομένα.
Πέραν της Οδηγίας για την Είσπραξη και Απόδοση Ασφαλίστρων, η βιομηχανία καλείται να εφαρμόσει μέχρι τον Μάιο του 2018 τον κανονισμό για τα Προσωπικά Δεδομένα, γνωστό ως GDPR, και από την 1η Οκτωβρίου 2018 τη νέα Οδηγία για τη Διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων. Πρόκειται για δύο σημαντικές αλλαγές που επηρεάζουν τη Βιομηχανία και χρειάζεται επίπονη προσπάθεια για την εφαρμογή τους.  Η Εταιρεία μας ήδη εργάζεται για την εφαρμογή τους και θα είναι έτοιμη εντός των χρονικών πλαισίων που έχουν τεθεί.

Πλάνα για το 2018
Ο στόχος που έχει θέσει η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ για το 2018 είναι να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά Γενικού Κλάδου και ταυτόχρονα να εξελίξει περαιτέρω την ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων της. Επενδύουμε στην τεχνολογική καινοτομία, στην εκπαίδευση, στην ανάπτυξη του Δικτύου Πωλήσεών μας και βεβαίως στην ποιοτική εξυπηρέτηση που αναμένουν από εμάς οι πελάτες μας. Στην κατεύθυνση αυτή η Εταιρεία έχει ανοίξει ένα νέο ψηφιακό παράθυρο στο μέλλον με άμεση ενημέρωση (24Χ7) και έγκυρη επικοινωνία με τους πελάτες και συνεργάτες της, μέσω της Διαδικτυακής της Πύλης INSUPASS. Παρέχει επίσης στους ασφαλισμένους της την πρωτοπόρο εφαρμογή, Mobile Application, που αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη λύση στη διαχείριση των ασφαλειών από το κινητό, 24 ώρες το 24ωρό, 365 μέρες τον χρόνο. 

Στηρίζοντας την κοινωνία 
Η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, πέρα από την επιχειρηματική της δραστηριότητα, συμμετέχει ενεργά και στην κοινωνία. Συνεργάζεται με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, με σχέδιο δράσεων για την Οδική Ασφάλεια και την Πυρασφάλεια. Παράλληλα, αναλαμβάνει τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σκοπό έχουν την προώθηση και τη στήριξη της Ασφάλειας και Υγείας στον Χώρο Εργασίας. Δραστηριοποιείται επίσης ως χορηγός σε σημαντικά αθλητικά γεγονότα, όπως ο Μαραθώνιος Λεμεσού, συμβάλλοντας στην προβολή της Κύπρου διεθνώς.
 
Διοίκηση & Διεύθυνση
• Τάκης Φειδία, διευθύνων σύμβουλος
• Ανδρέας Κ. Στυλιανού, γενικός διευθυντής εταιρείας
• Πόλυς Μιχαηλίδης, γενικός διευθυντής ανάπτυξης εργασιών και εταιρικών υποθέσεων
• Χρίστος Φραντζής, ανώτερος οικονομικός διευθυντής Ομίλου 
• Αθηνά Σιηπιλλή Τσίγκη, ανώτερη διευθύντρια διαχείρισης κινδύνων ομίλου
• Ιωάννα Πάντη, ανώτερη διευθύντρια αναλογιστικών υπηρεσιών ομίλου 
• Χάρης Ν. Παστίδης, διευθυντής πωλήσεων και στήριξης εργασιών 
• Άθως Χαραλάμπους, διευθυντής περιφερειακών γραφείων και επιθεώρησης κινδύνων
• Αργύρης Αργυρού, διευθυντής απαιτήσεων 
• Μιχάλης Καζής, διευθυντής αποδοχής κινδύνων
• Μαίρη Κοντού, διευθύντρια τμήματος εξυπηρέτησης πελατών 
• Καίτη Ταπανίδου, διευθύντρια τμήματος μηχανογράφησης
• Τώνια Πάρπα, διευθύντρια αντασφαλίσεων 
• Βασιλική Μιχαήλ, οικονομική διευθύντρια
• Ελένη Ψυλλίδου, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού Ομίλου 
• Χάρης Πογιατζής, διευθυντής επενδύσεων Ομίλου


FACTS & FIGURES
Έτος ίδρυσης:1981
Προσωπικό: 135 άτομα
Κύκλος Εργασιών: €51.08 εκατ.
(με βάση τα προκαταρτικά αποτελέσματα του 2017)
Ασφαλισμένοι πελάτες: 74.000
Ασφαλιστικοί αντιπρόσωποι: 300
Μερίδιο αγοράς: 12,87%
(30.9.2017 - πηγή: Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου) 
Γραφεία στην Κύπρο: 6 πλήρως στελεχωμένα σε όλες τις πόλεις
Δείκτης φερεγγυότητας: 206% (με βάση τα προκαταρκτικά 
αποτελέσματα του 2017)

Στοιχεία επικοινωνίας 
Διεύθυνση κεντρικών γραφείων: Λεωφόρος Ακροπόλεως 17, 2006, Στρόβολος, Λευκωσία.
Τηλέφωνο: 22887600
Φαξ: 22887651
Επαρχιακά Γραφεία
Λεμεσός 
Τηλέφωνο: 25815180, Φαξ: 25815185
Λάρνακα 
Τηλέφωνο: 24814250, Φαξ: 24814217
Πάφος
Τηλέφωνο: 26816066, Φαξ: 26816087
Πόλη Χρυσοχούς
Τηλέφωνο: 26321673, Φαξ: 26322343
Παραλίμνι
Τηλέφωνο: 23813218, Φαξ: 23813033
Ιστοσελίδα: www.cnpasfalistiki.com
 


 

Δειτε Επισης

TRUST
ROYAL CROWN INSURANCE COMPANY LTD
INTERTRUST INSURANCE AGENTS, SUB-AGENTS AND CONSULTANTS LTD
EUROLIFE
CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
CNP CYPRIALIFE
CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS
BAKER TILLY IN SOUTH EAST EUROPE
ΥΔΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ
ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΤΔ