Ικανοποιητικό το ενδιαφέρον για Συνεργατισμό

Ικανοποιητικό χαρακτηρίζεται το ενδιαφέρον που υποβλήθηκε εκ πρώτης όψεως για τον Συνεργατισμό. Αρχικά το ενδιαφέρον ξεπέρασε σε αριθμό τις 10 ενώ σε δεύτερο στάδιο ο αριθμός μειώθηκε λόγω απόρριψης ενδιαφερόμενων λόγω ακαταλληλότητας. 
 
Ο διευθυντής διεύθυνσης στρατηγικής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, Γιάννος Σταυρινίδης σχολίασε πως είναι αισιόδοξοι πως θα υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές.
 
Η υποβολή προσφορών υπολογίζεται να γίνει περί τα μέσα Μαΐου. Το ενδιαφέρον αφορά τόσο την απόκτηση του καλού χαρτοφυλακίου όσο και του κακού, δηλαδή των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

Σε ανακοίνωση της η ΣΚΤ επιβεβαιώνει πως με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Citigroup Global Markets Ltd έχει λάβει σημαντικό αριθμό αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν κατατεθεί τόσο από διεθνείς οντότητες όσο και από οντότητες με έδρα την Κύπρο οι οποίες εκπροσωπούν στρατηγικούς και χρηματοοικονομικούς επενδυτές. Οι πιθανοί επενδυτές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον τόσο για μια επένδυση ελέγχου σε ολόκληρη την τραπεζική οντότητα, όσο και για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, υποχρεώσεων και δικτύου της Τράπεζας μέσω της ομαλούς μετάβασης των περιουσιακών στοιχείων.
 
Μετά από λεπτομερή έλεγχο και λήψη των σχετικών εγγράφων οι επιλεγόμενοι δυνητικοί επενδυτές θα έχουν, πλέον πρόσβαση σε περαιτέρω οικονομικά και επιχειρησιακά δεδομένα σε σχέση με την Τράπεζα.
 
Ο Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ Νικόλας Χατζηγιάννης σχολίασε: «Έχουμε λάβει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον μέσα από ουσιώδη αριθμό αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι αυτό. Προχωρούμε τη διαδικασία σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας».

Δειτε Επισης

Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Τράπεζα Κύπρου: Πράσινο από τους μετόχους για το μέρισμα-Οι εκλεγέντες και επανεκλεγέντες στο Δ.Σ.(pics)
Τ. Αράπογλου: Σε θέση για βιώσιμη κερδοφορία και μετά την επιστροφή των επιτοκίων σε πτωτική τάση η Τρ. Κύπρου
Πανίκος Νικολάου: Ισχυρές επιδόσεις για την Τράπεζα Κύπρου και διανομή έξι φορές μεγαλύτερη από το 2023
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Χρειάζεται προσοχή στα επιτόκια, πιθανή μια μείωση τον Ιούνιο
Βιλερουά: Σημαντική η πιθανότητα μείωσης επιτοκίων τον Ιούνιο
Ελληνικές τράπεζες: Κέρδη πέραν του €1 δις το πρώτο τρίμηνο-Τα αποτελέσματα
Τράπεζα Κύπρου: Ο λόγος στους μετόχους για το μέρισμα...Γενική συνέλευση με Χούριγκαν και Άκερμαν