Uber: Έτοιμη να συμβιβαστεί για να μη χάσει την άδεια στο Λονδίνο

Η Uber είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις, στην προσπάθεια να ακυρώσει την απόφαση των λονδρέζικων αρχών να μην ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της στη βρετανική πρωτεύουσα, κάτι που συνιστά τεράστιο πλήγμα για την ραγδαία αναπτυσσόμενη εταιρία.

Σύμφωνα με πηγές από τους κόλπους των αρμόδιων αρχών, που επικαλούνται οι Sunday Times, η κίνηση από την πλευρά της Uber είναι «ενθαρρυντική» και πιθανώς θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις.
«Αν και δεν μας έχει ζητηθεί να κάνουμε αλλαγές, θα θέλαμε να ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε», επιβεβαίωσε ο Tom Elvidge, γενικός επικεφαλής της Uber για το Λονδίνο, μιλώντας στην εφημερίδα. «Αλλά αυτό απαιτεί έναν διάλογο που δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε τον τελευταίο καιρό», πρόσθεσε.

Όπως σημειώνει το Reuters, εκπρόσωπος της αρχής TfL (Transport for London) αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Πάντως το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως οι παραχωρήσεις που είναι πρόθυμη να κάνει η Uber ίσως αφορούν στην ασφάλεια των επιβατών, σε προνόμια για τους οδηγούς της, πιθανώς και σε ανώτατα όρια στις ώρες εργασίας για να βελτιωθεί η ασφάλεια στο δρόμο και οι απολαβές.

Το πρακτορείο υπενθυμίζει πως η TfL αιφνιδίασε την Παρασκευή την αμερικανική εταιρία, κρίνοντάς την ακατάλληλη για να διαχειρίζεται υπηρεσίες ταξί για λόγους ασφαλείας. Η αρχή αποφάσισε την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας με ισχύ από τις 30 Σεπτεμβρίου, αν και η Uber θα έχει το δικαίωμα να λειτουργεί στη διάρκεια των διαδικασιών έφεσης.

Η ρυθμιστική αρχή επικαλέστηκε αποτυχία στη γνωστοποίηση σοβαρών ποινικών εγκλημάτων, ανεπαρκείς ελέγχους για το παρελθόν των οδηγών και άλλα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr
 

Δειτε Επισης

Ισπανία: Επιταχύνθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Φόρους 800 εκατ. ευρώ πλήρωσαν ευρω-τράπεζες στο Κρεμλίνο
Μετοχές: Το ράλι μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς μείωση επιτοκίων, λένε οι «ταύροι» της Wall Street
Fed: Η επιμονή του Πάουελ να διατηρήσει τα υψηλά 20ετίας και το στοίχημα των επενδυτών
Μόσχα: Προειδοποιεί τη Δύση με «σκληρή» απάντηση αν πειραχτούν τα περιουσιακά της στοιχεία
Προειδοποιεί για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στη Γάζα η Σαουδική Αραβία
Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι