Στις δικαστικές αίθουσες οδηγείται το χάος του ΟΣΕΛ

Στις δικαστικές αίθουσες θα καθοριστεί το μέλλον του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ), μετά τα τραγελαφικά γεγονότα που προηγήθηκαν με τις μεγάλες και περιπετειώδεις διαφωνίες μετόχων της εταιρείας.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews οι δύο πλευρές, δηλαδή η οικογένεια Μιχαηλίδη και ο ΟΣΕΛ, έχουν αμφότερες καταθέσει νομικές αγωγές. Από τη μία ο ΟΣΕΛ διεκδικεί αποζημιώσεις για τα οχήματα που εγκλωβίστηκαν στο Σταθμό Αρεδιού και της αναστάτωσης που προκλήθηκε στο σύστημα συγκοινωνιών της εταιρείας, ενώ από την άλλη η οικογένεια του ενός από τους μετόχους του ΟΣΕΛ κινείται νομικά κατά διαδικασιών που ακολουθούνται στην εταιρεία, ενώ απουσιάζει εκπροσώπηση από πλευράς της.

Υπενθυμίζεται ότι για εσωτερικές διαφορές μεταξύ μετόχων του ΟΣΕΛ, η οικογένεια Μιχαηλίδη, που είναι μέτοχος στην εταιρεία, απέκλεισε τον Σταθμό Αρεδιού και αριθμό οχημάτων που συγκαταλέγονταν στο σύστημα συγκοινωνιών της Λευκωσίας. Οι διαφορές οδήγησαν σε διαπληκτισμούς και αψιμαχίες μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες μάλιστα επέφεραν και την παρέμβαση της Αστυνομίας.

Πλέον, οι δύο πλευρές επιδιώκουν να λύσουν τις διαφορές τους στα Δικαστήρια, ενώ το σύστημα λειτουργεί δίχως τη συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των οχημάτων που συνείσφερε η οικογένεια Μιχαηλίδη στον ΟΣΕΛ.

Παράλληλα, το Υπουργείο Μεταφορών έχει –εδώ και μερικούς μήνες- απορροφήσει προσωπικό από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών στο Υπουργείο, με σκοπό να χειρίζεται απευθείας το ζήτημα των συγκοινωνιών, για το οποίο πολλές φορές και σε διαφορετικές πόλεις προκύπτουν προβλήματα, εργασιακά, μετοχικών σχέσεων και λειτουργικότητας.

 

Δειτε Επισης

Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία