Powered by

Στοχεύουν στους τουρίστες 55+ τον χειμώνα

Στην ανάγκη αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος προκειμένου να μπορέσει η Κύπρος να προσελκύσει τουρίστες ηλικίας 55+ κατά τη χειμερινή περίοδο τονίζουν οι εμπλεκόμενοι τουριστικοί φορείς.

Τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού έργου ESCAPE “European Senior Citizens’ Actions to Promote Exchange in Europe” (ESCAPE) παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 στο ΚΕΒΕ. 

Συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το έργο αυτό έφερε κοντά 8 οργανισμούς από 6 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης για να διερευνήσουν τις προσδοκίες και απαιτήσεις των τουριστών τρίτης ηλικίας, με ένα κοινό σκοπό: να αναπτύξουν και να προσφέρουν καινοτόμα και αειφόρα θεματικά τουριστικά πακέτα, φτιαγμένα ειδικά για άτομα άνω των 55 χρόνων, με έμφαση στην ποιότητα και ασφάλεια, ενώ διαθέσιμα κατά τη χειμερινή περίοδο. Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το ΚΕΒΕ, ενώ από την Κύπρο συμμετέχουν επίσης ο ΚΟΤ και ο τουριστικός οργανισμός Top Kinisis Travel Public Ltd.

Γενιά με οικονομική άνεση
Στο χαιρετισμό της κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων η Αν. Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ, κα. Αννίτα Δημητριάδου, τόνισε τη σημασία που προσδίδει ο ΚΟΤ στην προώθηση του τουρισμού για άτομα άνω των 55 χρόνων. Από τη μια, βλέπουμε τη μερίδα των τουριστών τρίτης ηλικίας να μεγαλώνει ραγδαία από το 11% το 2010 στο 16% το 2030, ανέφερε η κ. Δημητριάδου, σημειώνoντας ότι από την άλλη, η γενιά των 55+ είναι αυτή που έχει τον ελεύθερο χρόνο αλλά και την οικονομική άνεση να ταξιδεύσει για σκοπούς αναψυχής και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. «Αυτό μας αποδεικνύει την αξιοσημείωτη προοπτική που έχει αυτή η γενιά των τουριστών, γι’ αυτό ο ΚΟΤ θα εντείνει τις προσπάθειες του για προώθηση του χειμερινού τουρισμού εστιάζοντας στην αγορά των ατόμων 55+», επισήμανε η κα. Δημητριάδου. «Γνωρίζουμε ότι σε καιρούς οικονομικής κρίσης, ο τομέας του τουρισμού είναι αυτός που αντιστέκεται αποτελεσματικότερα, και ειδικότερα ο τουρισμός τρίτης ηλικίας συμβάλει στην επιβίωση του τομέα αυτού σε πολύ μεγάλο βαθμό», ανέφερε καταληκτικ΄η Αν. Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ.

Υποσχόμενη αγορά

Παράλληλα, το ΚΕΒΕ αναγνωρίζοντας τη σημασία της αγοράς τουριστών τρίτης ηλικίας, αξιοποιεί κονδύλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χρηματοδότηση τέτοιων ενεργειών προώθησης του χειμερινού τουρισμού. Όπως σημείωσε η συντονίστρια του έργου ESCAPE από το ΚΕΒΕ «η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε σήμερα ενώπιον μας είναι η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος ούτως ώστε να καταφέρουμε να προσελκύσουμε τουρίστες 55+ χρόνων. Πρόκειται για μια πολύ απαιτητική αλλά και υποσχόμενη αγορά, γι’ αυτό η συμμετοχή μας σε έργα όπως το ESCAPE μας βοηθούν πρώτα να κατανοήσουμε καλύτερα την αγορά αυτή και ακολούθως να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτές.»

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος από το Top Kinisis Travel Public Ltd, «μέσω του έργου ESCAPE έχουν σχεδιαστεί 10 θεματικά τουριστικά πακέτα φτιαγμένα ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο για τουρίστες 55+ χρόνων στις χώρες της Κύπρου, Βουλγαρίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας». Στα πλαίσια αυτά, διοργανώθηκε ένα ταξίδι γνωριμίας όπου προσκεκλημένοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από το εξωτερικό επισκέφτηκαν την Κύπρο και έζησαν από κοντά τα πακέτα ESCAPE της Κύπρου και έμειναν κατενθουσιασμένοι. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.escape2europe.eu και η δωρεάν εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας «escape2europe», διαμέσου των οποίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ανάμεσα σ’ άλλα να εντοπίσουν ξενοδοχεία, εστιατόρια, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, και άλλους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια φιλικότητας προς άτομα 55+ χρόνων που επίσης αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του έργου ESCAPE.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο ESCAPE και τα αποτελέσματα του οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.escape2europe.eu , ή να κατεβάσουν την εφαρμογή «escape2europe» διαθέσιμη δωρεάν στο Appstore και GooglePlay.

Δειτε Επισης

Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο