Τα NPLs προβληματίζουν τις τράπεζες

Τεχνοκράτες, ειδικοί επί τραπεζικών και ευρύτερα οικονομικών θεμάτων και κορυφαίοι τραπεζίτες από τον κυπριακό χρηματοπιστωτικό κλάδο βρέθηκαν στο τρίτο Cyprus Banking Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Hilton Park στις 3 Δεκεμβρίου. 

Ιδιαίτερο σημείο του συνεδρίου αποτέλεσαν οι παρουσιάσεις επικεφαλής από κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οι οποίοι στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων αλλά και να δεχτούν ερωτήσεις από το κοινό. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στο συνέδριο έκαναν παρουσιάσεις ο Τζον Χούρικαν της Τράπεζας Κύπρου, ο Μπερτ Πάιλς της Ελληνικής Τράπεζας, ο Νικόλας Χατζηγιάννης του Συνεργατισμού, ο Γιώργος Γεωργίου της Alpha Bank, o Χάρης Χαμπάκης της Eurobank και ο Κίριλ Ζιμάριν της RCB Bank. 

Την ανάγκη επανασχεδιασμού των δομών στον τραπεζικό τομέα, της απλοποίησης των διαδικασιών και της ενίσχυσης του επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών επεσήμανα όλοι οι τραπεζίτες. Την ίδια ώρα όλοι συμφώνησαν ότι τα NPLs αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση τόσο για τις τράπεζες όσο και για την οικονομία ευρύτερα. 

Η ταυτότητα του συνεδρίου 
Οργάνωση: ΙΜΗ και περιοδικό Gold. Χορηγοί: Cablenet Business, Logicom Solutions, Michael Kyprianou & Co. LLC και PwC Κύπρου. Εταιρικοί Υποστηρικτές: Alpha Bank Cyprus Ltd, Τράπεζα Κύπρου, Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, Eurobank Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, RCB Bank Ltd, USB Bank Plc. Χορηγοί Επικοινωνίας: In Business News, Gold News, Sigmalive και Εκδοτικός Οίκος Δίας. Σε συνεργασία με: Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου, CITEA και Transparency International. Υποστηρικτής: Unicare Cleaning Services LTD.

Δειτε Επισης

Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP
Το ΑΕΠ της ευρωζώνης και ο οδικός χάρτης μείωσης των επιτοκίων
Κίνηση εντυπώσεων από ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Εκνευρισμένοι με Νομική Υπηρεσία οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής-«Πόση ικανοποίηση νιώθουν;»
Πρωτοποριακή επενδυτική επιλογή με το AstroBank Target Maturity Fund 2027
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική