Philip Morris Cyprus: Στους κορυφαίους εργοδότες στην Κύπρο για δεύτερη συνεχή χρονιά

Την πιστοποίηση Great Place to Work και συμπερίληψη στη λίστα Cyprus’ Best Workplaces™ 2024 πέτυχε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Philip Morris Cyprus, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της για ένα ελκυστικό και ευνοϊκό περιβάλλον εργασίας.

Για τις πρακτικές που ενισχύουν την ανάπτυξη των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις μιλά ο Σταύρος Δρακουλαράκος, Γενικός Διευθυντής της Philip Morris Κύπρου και Μάλτας.

Ποιο είναι το μυστικό που οδηγεί την Philip Morris Cyprus σε τέτοιες διακρίσεις μέσα σε μόλις δυόμισι χρόνια παρουσίας στην Κύπρο;

Η βράβευση μάς γεμίζει χαρά και περηφάνια, γιατί αντανακλά τα συναισθήματα και την πραγματικότητα των ανθρώπων μας. Στην Philip Morris Cyprus επιβεβαιώνουμε με πράξεις ότι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ισότητας, συμπερίληψης και διαφορετικότητας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Αυτό αναδεικνύεται ξεκάθαρα από σχετική έρευνα, αφού το σύνολο των ανθρώπων μας (100%) πιστεύει ότι αντιμετωπίζεται δίκαια ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Μέσω αυτής της κουλτούρας δημιουργούμε συνθήκες εργασίας όπου οι άνθρωποί μας μπορούν να αναπτύξουν και να αναδείξουν τα ταλέντα τους, να δημιουργήσουν και να εξελιχθούν χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Με αυτό τον τρόπο ωθούμε την παραγωγικότητα των εργαζομένων μας, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ευημερία τους.

Πώς διασφαλίζεται η συμπερίληψη και η διαφορετικότητα στο εργασιακό περιβάλλον της Philip Morris Cyprus;
Στην εταιρεία αναγνωρίζουμε τη διαφορετικότητα ως τη μεγαλύτερη μας δύναμη και εργαζόμαστε καθημερινά για τη διατήρησή της στο εργασιακό μας περιβάλλον. Αυτό δεν αποτελεί απλώς ηθική υποχρέωση, αλλά στρατηγική αναγκαιότητα στο ταξίδι μετασχηματισμού του οργανισμού.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο οργανισμός πραγματοποιεί στοχευμένες μετρήσεις δύο φορές τον χρόνο προκειμένου, όχι απλώς να μετρήσει την πρόοδο, αλλά κυρίως να κατανοήσει (ποιοτικά και ποσοτικά) τις επιμέρους πτυχές ενδιαφέροντος και να θέσει μετρήσιμους στόχους.

Με αυτό τον τρόπο έχουμε τις μεθόδους και τα εργαλεία προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο μας και να καλλιεργήσουμε μία κουλτούρα αποδοχής της διαφορετικότητας μακριά από στερεότυπα του παρελθόντος.

Μπορείτε να μας αναφέρετε επιγραμματικά μερικές από τις πρακτικές ή πρωτοβουλίες που εφαρμόζετε σε συγκεκριμένο τομέα; Για παράδειγμα, πώς γεφυρώνετε το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών σε θέσεις ευθύνης;
Η επικέντρωση της Philip Morris Cyprus σε αυτό τον τομέα γίνεται εύκολα αντιληπτή από την πρώτη κιόλας αλληλεπίδραση ενός υποψήφιου εργαζόμενου με τον οργανισμό, αφού όλες μας οι αγγελίες χρησιμοποιούν ουδέτερο λεκτικό ως προς το φύλο.

Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να έχουμε ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών στην τελική λίστα επικρατέστερων υποψηφίων, ενώ η ομάδα αξιολόγησης περιλαμβάνει τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, προκειμένου να μετριαστεί ο κίνδυνος της ασυνείδητης μεροληψίας.

Αυτή η φιλοσοφία συνεχίζεται και μετά την πρόσληψη, με την υποστήριξη και εξέλιξη των εργαζομένων μας μέσω εξατομικευμένων σχεδίων ανάπτυξης καθώς και πρόσβασης σε ευκαιρίες εκμάθησης, που εκμηδενίζουν τον παράγοντα φύλο.

Έτσι, οι ταλαντούχες γυναίκες της εταιρείας μας αποκτούν συνεχώς καίριους και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κάθε επίπεδο λειτουργίας. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι πέραν του 50% των εργαζομένων μας στην Κύπρο είναι γυναίκες, ακόμη και σε διευθυντικές θέσεις.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός εργαζόμενου στην εταιρεία σας;

H Philip Morris Cyprus συνδυάζει μοναδικά τα καινοτόμα χαρακτηριστικά μίας start-up και την εμπειρία ενός πολυεθνικού κολοσσού.

Έτσι, ένας νέος εργαζόμενος με την υποστήριξη και την εμπειρία ενός πρωτοπόρου πολυεθνικού οργανισμού, μπορεί να δημιουργήσει, να καινοτομήσει, να τολμήσει και να πειραματιστεί, προκειμένου να επιτύχουμε μαζί το όραμά μας, αλλάζοντας προς το καλύτερο και δημιουργώντας ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο.

Ο νέος συνάδελφος θα εξελιχθεί σε ένα ικανό στέλεχος, οι ενέργειές του θα έχουν αντίκτυπο στο μέλλον του οργανισμού αλλά και της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, η παρουσία μας σε 180 αγορές παγκοσμίως προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης τόσο σε διαφορετικούς εργασιακούς τομείς όσο και σε αγορές, εφόσον ο εργαζόμενος το επιθυμεί.

Δειτε Επισης

ΤΕΠΑΚ: Διοργάνωσε με επιτύχια νοσηλευτική ημερίδα με θέμα «Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι…»
Το Waste Wisely Cyprus στις υπεραγορές Αλφαμέγα
PlantHealth4Life: Η ευρωπαϊκή εκστρατεία επιστρέφει μεγαλύτερη και σε προσκαλεί να συμμετέχεις
Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας στο 7ο Cyprus HealthCare Conference
Pedalion Yachting: Φέρνει στην Κύπρο με αποκλειστική εκπροσώπηση τα πολυτελή σκάφη αναψυχής της Apreamare
CMMI: Υπέγραψε μνημόνιο συνεννόησης με εταιρείες από Κύπρο και Γαλλία-Τι προνοεί
Αγώνας Super Sprint Triathlon Αγία Νάπα: H θέληση για πρωτιά
Αποκαλυπτήρια μνημείου του σκηνοθέτη Μιχαήλ Κακογιάννη στη Λεμεσό-Φόρος τιμής στο έργο του
KEBE: Στηρίζει έμπρακτα τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη ψηφιακή εποχή
O John Malkovich συζητά με τον Alexander Weinstein και το κοινό-«Η Κύπρος μπορεί να γίνει η επόμενη Αvignon»(vid)