Σ. Παντζαρή: Αναγκαία η δημιουργία συνθηκών ανθεκτικής οικονομίας

«Στην ΕΥ, πιστεύουμε ότι το επιχειρηματικό πνεύμα μπορεί να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για να ζούμε. Γι’ αυτό το ενθαρρύνουμε και το στηρίζουμε», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Κύπρου, Σταύρος Παντζαρή, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή απονομής των 2ων ετήσιων «ΚΕΒΕ Business Leader Awards».

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για την ΕΥ Κύπρου να στηρίζει το σημαντικό αυτό θεσμό που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ και της IMH για να τιμήσει τους ηγέτες του κυπριακού επιχειρείν που με το όραμα, τις ικανότητες και τη δραστηριότητά τους, άφησαν το στίγμα τους στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι του τόπου μας και συνεχίζουν να συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας», ανάφερε ο κ. Παντζαρή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Κύπρου τόνισε πως η ΕΥ, πιστεύει ότι το επιχειρηματικό πνεύμα μπορεί να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. «Γι’ αυτό το ενθαρρύνουμε και το στηρίζουμε. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, συνεργαζόμαστε πολύ στενά με επιχειρηματίες, προσαρμόζοντας και εμπλουτίζοντας διαρκώς τις υπηρεσίες μας ώστε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους. Και είμαι ιδιαίτερα περήφανος γιατί η ΕΥ, με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες, την τεχνογνωσία και την εμπειρία των στελεχών μας, βρίσκεται στο πλευρό των κυπριακών επιχειρήσεων για σχεδόν 80 χρόνια», συμπλήρωσε.


Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους τόνισε πως τα φετινά βραβεία πραγματοποιούνται σε μια καθοριστική στιγμή για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας. «Δυόμιση περίπου χρόνια μετά την ένταξη της Κύπρου σε πρόγραμμα στήριξης και την άνευ προηγουμένου μέθοδο διάσωσης της οικονομίας μας, η Κύπρος είναι έτοιμη να εξέλθει από το Μνημόνιο. Έχουμε μπει σε τροχιά ανάκαμψης με το ρυθμό ανάπτυξης να καταγράφει για τρία συνεχόμενα τρίμηνα θετικό πρόσημο», είπε.

Πρόσθεσε ακόμη πως σήμερα που οι συνθήκες εμφανίζονται σχετικά θετικές με ένα αριθμό παραγόντων να δημιουργούν ενθαρρυντικές προσδοκίες είναι που οφείλουμε σε κλίμα συναίνεσης να εργαστούμε για να επιτύχουμε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που θα αναβαθμίσουν τη χώρα μας. «Μια χώρα σύγχρονη και ευέλικτη, η οποία θα διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που ευνοούν την προσέλκυση επενδύσεων, που δεν σκοτώνει αλλά ενθαρρύνει την ιδιωτική πρωτοβουλία, που προσφέρει αξιοκρατικά αυτά που χρειάζεται η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρέπεια και κυρίως, εκείνες τις ευκαιρίες και εκείνα τα κίνητρα στους νέους μας ώστε να θέλουν να ζήσουν και να προοδεύσουν στη χώρα που μεγάλωσαν», συμπλήρωσε.

Ακόμη τόνισε πως, η έξοδος από το Μνημόνιο δεν πρέπει να σημαίνει παραμέληση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. «Τώρα που τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται σε μια σταθερή πορεία, οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες δεν προωθήθηκαν ικανοποιητικά τα τελευταία χρόνια, πρέπει να υλοποιηθούν με επιμονή και αποφασιστικότητα. Είναι χρέος όλων μας, να συμβάλουμε για την υλοποίηση αυτού του στόχου», ανάφερε.

Ειδικά απευθυνόμενους στους επιχειρηματίες που παρευρίσκονταν στην τελετή απονομής των ΚΕΒΕ Business Leader Awards υπέδειξε πως η ανεργία βρίσκεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα σε όλο τον κόσμο και ειδικά στους νέους. «Ο αριθμός των ανέργων στη χώρας μας ανέρχεται σε 64.000 εκ των οποίων οι 14.000 είναι νέοι κάτω των 25 ετών. Νέοι οι οποίοι ελλείψει θέσεων εργασίας και εμπειρίας, καταδικάζονται σε απραξία με αλυσιδωτές συνέπειες για την προσωπική και κοινωνική τους ζωή αλλά, και για το μέλλον της χώρας μας».

Κλείνοντας, ο κ. Παντζαρή είπε πως πρέπει ο καθένας από εμάς να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μειώσει την ανεργία και να δώσει ότι μπορεί στους νέους. «Μετά από μια τέτοια προσπάθεια είναι ολόκληρο το κοινωνικό και οικονομικό σύνολο που θα επωφεληθεί», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Nomads: Ένας cosy, coworking χώρος που άνοιξε στο Mall of Engomi
Τα 10+1 σχέδια χορηγιών €148 εκατ. για κατοικίες και επιχειρήσεις-Ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση
Finvasia: Επιχειρηματικότητα και ενδοεπιχειρηματικότητα
Waste Wisely Cyprus: Οι βραβευθέντες καλύτερης Αφίσας και Φωτογραφίας
CBN Young Dragon Awards: Έρχονται για να επιβραβεύσουν τους νεαρούς «δράκους» του επιχειρείν
Οι μεγαλομέτοχοι 35+ εισηγμένων εταιρειών
Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία