Powered by

Μπουκάρουν σε ξενοδοχεία για αδήλωτη εργασία και σκορπούν τον τρόμο-Ενοχλημένοι οι επιχειρηματίες

Έντονα ενοχλημένοι με τον τρόπο διεξαγωγής των ελέγχων που διενεργούν Αστυνομία και Υπουργείο Εργασίας για παράνομη και αδήλωτη εργασία σε διάφορες επιχειρήσεις του κλάδου, εμφανίζονται οι ξενοδόχοι.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, σε πρόσφατο έλεγχο σε ξενοδοχείο στην Πάφο, εισήλθαν στον χώρο τριάντα άτομα, σκορπώντας τον πανικό και τον τρόμο, τόσο στο προσωπικό όσο και στους επισκέπτες του.

Με αφορμή τα φαινόμενα αυτά, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας και την Αστυνομία, ζητώντας σεβασμό, τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους τουρίστες, αφού πλήττουν το τουριστικό μας προϊόν.

«Δεν αποποιούμαστε τον έλεγχο, αλλά...»

Μιλώντας στο InBusinessNews ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, τόνισε ότι «δεν αποποιούμαστε τον έλεγχο, ούτε φέρουμε αντίρρηση σε οποιονδήποτε έλεγχο».

Αυτός ο έλεγχος, όμως, υπέδειξε, «θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένους τρόπους, σε συγκεκριμένο πλαίσιο και πάντοτε με απόλυτο σεβασμό και στις ίδιες τις επιχειρήσεις».

«Όταν μιλάμε για ξενοδοχεία, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για επιχειρήσεις εκατομμυρίων. Δεν μιλάμε για ένα μικρό μπακάλικο ή περίπτερο», επεσήμανε.

Κατά τον κ. Ρουσουνίδη, «πέραν των επιχειρήσεων, θα πρέπει να επιδεικνύεται ο απαραίτητος σεβασμός και σε όλους όσοι επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους πανικοβάλλουμε και να τους τρομοκρατούμε».

Το περιστατικό που ξεχείλισε το ποτήρι

Αναφορικά με το περιστατικό στην Πάφο, είπε ότι «τέτοιου είδους γεγονότα σίγουρα στεναχωρούν τους πάντες και κυρίως εμάς τους ίδιους, που προσπαθούμε να κτίσουμε και να προσφέρουμε ένα σεβαστό τουριστικό προϊόν και στο τέλος της μέρας δεν πρέπει με τις πράξεις μας να τα καταστρέφουμε όλα».

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, στην προκειμένη περίπτωση εισήλθαν στο ξενοδοχείο γύρω στα τριάντα άτομα, σκορπώντας με τις κινήσεις τους τον πανικό και τον τρόμο.

«Ο κόσμος φοβήθηκε, έκλαιγαν τα παιδιά. Δεν είναι λογικό να γίνονται τέτοια πράγματα», υπογράμμισε.

«Επαναλαμβάνω, ο έλεγχος να γίνεται, αλλά με σωστό τρόπο. Κι εκεί και όπου υπάρχουν παρανομίες να τιμωρούνται δεόντως, όμως πάντοτε με τον απαραίτητο σεβασμό», συμπλήρωσε.

Η αντίδραση ΠΑΣΥΞΕ

Ερωτηθείς κατά πόσο ο ΠΑΣΥΞΕ έχει αντιδράσει ή θα αντιδράσει, ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι «έχουμε στείλει επιστολές, τόσο στο Υπουργείο Εργασίας όσο και στην Αστυνομία, γιατί είναι μαζί που διενεργούν τους ελέγχους, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις ή συστάσεις για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα».

«Εμείς μέσω των επιστολών μας ζητήσαμε από όλους να σέβονται και τις επιχειρήσεις, αλλά και όλους όσοι επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους κι έρχονται να ξοδέψουν τα χρήματά τους.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους διαταράσσουμε την ψυχική τους υγεία και ηρεμία, τσαλακώνοντας, ταυτόχρονα, το τουριστικό μας προϊόν», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Το... τερματίζουν οι Κινέζοι για την πλωτή μονάδα-Οι ισχυρισμοί CMC για το FSRU και ποια η πραγματικότητα
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Έκπληκτη η ΕΤΥΦΑ, απορρίπτει ισχυρισμούς της κινεζικής CMC: «Δεν θα την ακολουθήσουμε στην παραπλάνηση»
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου