Στάση εργασίας εξήγγειλε η ΕΤΥΚ στην Ελληνική Τράπεζα

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά η ΕΤΥΚ προκειμένου με τα δικά της μέσα να πιέσει την ηγεσία της Ελληνικής Τράπεζας στον υπό τον εξέλιξη διάλογο για τα εργασιακά θέματα που απασχολούν και τις δύο μεριές.

Οι οργάνωση εξήγγειλε ότι για να προστατεύσει τα συμφέροντα των μελών της θα προχωρήσει σε δίωρη στάση εργασίας από τις 12.30-14.30 την ερχόμενη Πέμπτη 15/10. Πηγές από την Ελληνική Τράπεζα κάνουν λόγο για την αιφνιδιαστική απόφαση της συντεχνίας να προχωρήσει σε απεργίες.

Η ανακοίνωση της ΕΤΥΚ αναφέρει ότι "είναι υποχρέωσή μας να αντισταθούμε στην ξεκάθαρη προσπάθεια για καταστρατήγηση των συμφωνιών και των εργασιακών θεσμών. Είναι υποχρέωσή μας να υποδείξουμε στη Διοίκηση,
ότι οφείλει να σέβεται τους θεσμούς, τις συμφωνίες και ότι για το καλό της ίδιας της Τράπεζας οφείλει να αποκαταστήσει, με πράξεις πλέον, την εργασιακή ηρεμία και να επικεντρωθεί στην επίλυση των, καίριων για την επιβίωση και τη θετική της πορεία, επιχειρησιακών ζητημάτων (π.χ. μη εξυπηρετούμενα δάνεια)". 

Να σημειωθεί ότι εδώ και δύο βδομάδες διεξάγεται διάλογος από τις δύο πλευρές για τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική όπως η πρόσληψη ατόμων από την αγορά, το ωράριο λειτουργίας των υποκαταστημάτων και τα δάνεια προσωπικού.

Όπως έγραψε παλαιότερα το InBusinessNews, τα αγκάθια στις σχέσεις ΕΤΥΚ και διοίκησης της Τράπεζας είναι η πρόσληψη ατόμων από την αγορά. Η ΕΤΥΚ θεωρεί ότι αυτό καταστρατηγεί την υφιστάμενη εργασιακή σύμβαση, ενώ η διοίκηση της Ελληνικής πιστεύει ότι είναι δικαίωμα της Τράπεζας στηριζόμενη στη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας. Την ίδα ώρα, η ΕΤΥΚ και η ηγεσία της Τράπεζας κάνουν διαφορετική ανάγνωση της γνωμάτευσης.

Δείτε επίσηςΕλληνική: Διάλογος για εργασιακά, ωράριο και νέο προσωπικό

 

Δειτε Επισης

Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP
Το ΑΕΠ της ευρωζώνης και ο οδικός χάρτης μείωσης των επιτοκίων
Κίνηση εντυπώσεων από ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Εκνευρισμένοι με Νομική Υπηρεσία οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής-«Πόση ικανοποίηση νιώθουν;»