Harneys Cyprus: Έκλεισε τη συμφωνία για την πώληση της Uniastrum

Mια διεθνούς εμβέλειας συμφωνία πραγματοποίησε η Harneys Cyprus. Η εταιρεία ενήργησε ως νομικός σύμβουλος του Ρώσου αγοραστή κ. Artem Avetisyan σε σχέση με την πώληση της CB Uniastrum Bank LLC από την Τράπεζα Κύπρου. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, ο κ. Avetisyan, πλειοψηφικός μέτοχος της τράπεζας Regional Credit, ολοκλήρωσε με επιτυχία συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου και άλλους μειοψηφικούς μετόχους για την αγορά του 80 τοις εκατό της (α) θυγατρικής τράπεζας της Τράπεζας Κύπρου στη Ρωσία, CB Uniastrum Bank LLC, της θυγατρικής εταιρείας χρηματοδοτικών μισθώσεων της Τράπεζας Κύπρου στη Ρωσία, Leasing Company Uniastrum Leasing LLC, καθώς και ορισμένα δανειακά ανοίγματα στην Ρωσία. Η πώληση αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας της Τράπεζας Κύπρου για απαλλαγή από μη βασικές δραστηριότητες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε συμβάλει σε μια τόσο σημαντική συμφωνία για τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου και της Ρωσίας», δήλωσε η Έμιλυ Γιολίτη, συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο Harneys. «Η συμφωνία αυτή αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του είδους των διεθνών συναλλαγών υψηλής αξίας για τις οποίες η Harneys Cyprus είναι γνωστή.» Της συμφωνίας ηγήθηκαν οι συνέταιροι Δημήτρης Λοϊζίδης, Έμιλυ Γιολίτη και Μαργαρίτα Χατζητοφή με τη βοήθεια των δικηγόρων Sonia Hamshaw και Δημήτρη Νικολάου.  

Η Τράπεζα Κύπρου δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι «η απόφαση του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου για την πώληση ρώσικης θυγατρικής τράπεζας είναι μέρος της στρατηγικής του Συγκροτήματος για την επικέντρωσή του σε κύριες αγορές και την αποκλιμάκωση μη αποδοτικών τομέων δραστηριότητας», προσθέτοντας επίσης ότι η πώληση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων του Συγκροτήματος θα βοηθήσει στη μείωση πιθανών κινδύνων που συνδέονται με την αγορά αυτή.  

Η τράπεζα CB Uniastrum Bank LLC λειτουργεί ένα δίκτυο περίπου 120 καταστημάτων, εστιάζοντας σε επιχειρήσεις και ιδιώτες στη Ρωσία και απασχολεί περίπου 2.000 άτομα προσωπικό.

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα